Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Δήμος Γρεβενών 2007-2010 … Το έργο μας (23/9/2011)

Του Γιώργου Νούτσου

Εννιά μήνες μετά την αποχώρησή μου από το Δήμο Γρεβενών, έχοντας ήδη μεσολαβήσει ικανός χρόνος, ώστε να καταγραφεί η στάση της επόμενης Δημοτικής Αρχής, αλλά και του κόσμου,  απέναντι στο έργο που παραδώσαμε, νιώθω την ανάγκη πολύ σύντομα, να σας παρουσιάσω το έργο αυτό, με σύντομο, περιεκτικό και πιστεύω απόλυτα κατανοητό τρόπο.

Επιδίωξή μου είναι, να δοθεί αποστομωτική απάντηση, σε όσους το διάστημα αυτό, επιχείρησαν να αμαυρώσουν, να μηδενίσουν και να απαξιώσουν πλήρως μια προσπάθεια και ένα έργο, που μέσα από τις συγκεκριμένες συνθήκες μέσα στις οποίες συντελέστηκε, κατάφερε να δώσει ισχυρή ώθηση στην αναπτυξιακή, πολιτισμική, κοινωνική και οικονομική προσπάθεια, που σαν τόπος και σαν Αρχή καταβάλαμε.

Επέλεξα μάλιστα, μια διαφορετική μεθοδολογία προσέγγισης, για την παρουσίαση του έργου, καθότι οι τριάντα και πλέον σελίδες, δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν περιεχόμενο αυτού του σύντομου άρθρου μου. Θα περιοριστώ λοιπόν εδώ, σε μια πολύ σύντομη παράθεση στοιχείων και σκέψεων, παραπέμποντας όσους πραγματικά και σε βάθος θα ήθελαν να ενημερωθούν, στην προσωπική μου ιστοσελίδα (http://www.noutsosgeorgios.gr) . Εκεί σε άρθρο μου, με τίτλο                  ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 2007 – 2010 ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΗΡΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ παρουσιάζεται με τρόπο συνοπτικό, με τη χρήση Τίτλων, Αριθμών και Εικόνων το αποτέλεσμα της σημαντικής δουλειάς που επιτελέσαμε.

Είναι πιστεύω απόλυτα κατανοητό, πως τουλάχιστον οι αριθμοί και οι εικόνες δεν λένε ψέματα ποτέ και πιστοποιούν  με τον καλύτερο τρόπο την αλήθεια ή την αναλήθεια των ισχυρισμών κάποιων !!! Εμείς δημιουργήσαμε έργο σημαντικό και το αποδεικνύουμε .

Πολύ σύντομα να αναφέρω επιγραμματικά τους τομείς στους οποίους επικεντρώσαμε την προσπάθειά μας…

  • Αλλάξαμε το Ύφος της Διοίκησης και της Λειτουργίας των Υπηρεσιών.
  • Δώσαμε έμφαση στην Κοινωνική Πολιτική, στην Καθημερινότητα του Πολίτη, στον Πολιτισμό, την Παιδεία και τον Αθλητισμό.
  • Ενισχύσαμε τα οικονομικά του Δήμου – μόνο τα δυόμιση πρώτα χρόνια – με 5.200.000 ευρώ, με έκτακτες χρηματικές ενισχύσεις και μετά βέβαια από συνεχείς προσωπικές παρεμβάσεις στα Κέντρα Αποφάσεων
  • Εντάξαμε στο ΕΠΑΔΥΜ έργα προυπολογισμού 7.830.000 ευρώ, καταφέρνοντας μάλιστα για το 2007 και 2008 να έχουμε και εισπράξεις από το πρόγραμμα ποσού 2.357.000 ευρώ.
  • Σε συνεργασία με την Ν.Α. εντάξαμε στο πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ έργα συνολικού προυπολογισμού 4.450.000 ευρώ.
  • Προχωρήσαμε στην Ολοκλήρωση παλιών και Κατασκευή νέων ιδιαίτερα σημαντικών Έργων. Ενδεικτικά μόνο να αναφέρω :

Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης πόλης Γρεβενών

Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

Ολοκλήρωση και Λειτουργία Σφαγείων

Ολοκλήρωση και Λειτουργία Κέντρου Πολιτισμού

Ανάπλαση Εισόδου Πόλης Γρεβενών

Δεξαμενές Ύδρευσης σε 4 Τ.Δ.

Μικροί Φυσικοί Βιολογικού Καθαρισμοί σε 6 Τ.Δ.

Αναπλάσεις

Ανακαίνιση Δημαρχείου

Αναπαλαίωση Ρολογιού και Μύλου Μπούσιου

Κατασκευή Αίθουσας Εκδηλώσεων 4ου Δημ. Σχολείου

Αγορά Οικοπέδου Εθνικής Τράπεζας

Κατασκευή νέων Πάρκων και Πλατειών.

Συνολικός προυπολογισμός των έργων 32.966.000 ευρώ.

Απ την άλλη, προχωρήσαμε στην υλοποίηση Μελετών, για έργα προυπολογισμού άνω των 50.000.000 ευρώ, οι οποίες είναι στη διάθεση της νέας Δημοτικής Αρχής προς αξιοποίηση. Ενδεικτικά μόνο αναφέρω :

Μελέτες για Οικιστική Ανάπλαση Πόλης των Τ.Δ.

Μελέτες για την Ανάπλαση Γρεβενίτη και Δοξανίτη Ποταμού

Μελέτη για Κατασκευή Λαογραφικού Μουσείου και Δημοτικής Πινακοθήκης

Μελέτη για την Ανάπλαση του Παρκου Μερά

Μελέτη για την Ανάπλαση του Υπαίθριου Θεάτρου και την Ανάδειξη του Περιαστικού Άλσους Θεοδωρίδη  και πολλές άλλες ακόμη.

θα σας ζητήσω στο σημείο αυτό, να λάβετε υπόψη σας, πως την τετραετία αυτή, η Δημοτική Αρχή δεν είχε κανένα απολύτως χρηματοδοτικό εργαλείο στα χέρια της. Το 3ο ΠΕΠ είχε λήξει, το ΕΣΠΑ δεν ξεκίνησε καν, το ΕΠΑΔΥΜ ελάχιστα μόνο έργα χρηματοδότησε, ενώ από τα 8.500.000 ευρώ του ΘΗΣΕΑ, βρήκαμε μόνο 1.500.000 ευρώ να διαχειριστούμε. Το πιο σημαντικό όμως είναι, ότι ξεκινήσαμε να ωριμάζουμε έργα απ το μηδέν, καθότι δεν βρήκαμε σχεδόν καμία μελέτη σε εξέλιξη, ενώ παράλληλα βιώσαμε για τα καλά την τεράστια υποχρηματοδότηση τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, με μειώσεις των τακτικών μας εσόδων, που άγγιξαν το 50%.

Κλείνω εδώ την τηλεγραφική παρουσίαση του έργου μας με αναφορά στην πιο σημαντική ίσως αναπτυξιακή πρωτοβουλία μας, αυτή της Ανακήρυξης της Πόλης μας σε «Πόλη του Μανιταριού».

Εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία χρόνων, δικών μας ανθρώπων καθώς και του Συλλόγου Μανιταρόφιλων, επιδιώξαμε και καταφέραμε με στοχευμένες κινήσεις, να προβάλλουμε μια νέα ταυτότητα για τα Γρεβενά, να δημιουργήσουμε ένα θεσμικό μανδύα, με την διακριτική ονομασία «Πόλη των Μανιταριών» ή «Μανιταροπρωτεύουσα της Ελλάδας».

Μια ιδέα που με ζεστασιά αγκαλιάστηκε από όλα σχεδόν τα πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης, τους πολίτες αλλά και τους απανταχού μανιταρόφιλους. Τα Γρεβενά ταυτίστηκαν στο υποσυνείδητο του Έλληνα με το Μανιτάρι με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα συνεχές και συνεχώς αυξανόμενο ρεύμα επισκεπτών προς την περιοχή μας, με σημαντικά οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη. Αυτή η προσπάθεια όμως δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Αυτό θα γίνει όταν κάποια στιγμή ολοκληρωθεί η κατασκευή του πρώτου στην Ελλάδα Μουσείου Μανιταριού, για το οποίο έχουμε ήδη ολοκληρώσει τη σχετική Προμελέτη. Είναι ευθύνη της νέας Δημοτικής Αρχής να συνεχίσει και να ολοκληρώσει αυτό που εμείς ξεκινήσαμε.

Όπως και πριν ανέφερα, θεωρώ πως σε σχέση με τις συνθήκες μέσα στις οποίες κληθήκαμε να λειτουργήσαμε, κάναμε πολλά. Ενδεχομένως, να μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα, το σίγουρο όμως είναι πως προσπαθήσαμε. Αυτό οι συμπολίτες μας το ξέρουν, το αναγνωρίζουν, μας το λένε και είμαστε ευγνώμονες γι αυτό.

Για το ότι έγιναν και λάθη δεν υπάρχει αμφιβολία, εξάλλου μόνο οι «πεθαμένοι δεν κάνουν λάθη» κι εγώ ένιωθα και νιώθω ζωντανός.

Στόχος αυτής της παρουσίασης δεν είναι κανένας άλλος, απ το να δοθεί η δυνατότητα στους συμπολίτες μας να διαμορφώσουν άποψη για να μπορέσουν – έστω και τώρα που τίποτα δεν μας πιέζει, μακριά από συμφέροντα κι εκλογικές σκοπιμότητες – να μας κρίνουν. Αυτό, που προσωπικά επιζητώ, είναι η καλόπιστη και αντικειμενική κριτική και μια τέτοια κριτική… μόνο ο σωστά ενημερωμένος πολίτης μπορεί να την κάνει…

Υ.Γ. ΟΣΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΣΤΗΚΕ. ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΡΓΟ, ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟ ΜΑΡΤΥΡΑ, ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ (http://www.noutsosgeorgios.gr)

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ