Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Δήμος Γρεβενών: Συνδυασμός – ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Διακήρυξη Αρχών και Θέσεων Υποψήφιος Δήμαρχος: Γιάννης Κ. Παπαδόπουλος

Στις 18 Μαΐου διεξάγονται οι Δημοτικές εκλογές για την ανάδειξη νέων Δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων για την πενταετία 2014-2019.
Σ ΄αυτές τις εκλογές δηλώνουμε την παρουσία μας στην Τοπική Κοινωνία με μια ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ και ταυτόχρονα συζητούμε με κάθε κίνημα ενεργών πολιτών, με κάθε πολίτη που έχει τους ίδιους με εμάς προβληματισμούς, αποδεχόμενοι βεβαίως τις βασικές αρχές και τις θέσεις μας, για τη διεύρυνση των κοινωνικών συμμαχιών. Για μια ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.
ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Στη Νέα Δημοτική Αρχή συμμετέχουμε όλοι. Ενεργοί πολίτες, νέοι,υπάλληλοι, επιστήμονες, αγρότες, επαγγελματίες και εργάτες που έχουν διάθεση προσφοράς για την πόλη και τα χωριά.
Στη Νέα Δημοτική Αρχή είμαστε όλοι παρόντες . Ιδιαίτερα , όσοι την τελευταία τετραετία είδαμε την πόλη και τα χωριά να εγκαταλείπονται και ο Δήμος Γρεβενών να «βαδίζει στο άγνωστο».
Μαζί μας βρίσκονται νέοι, που θέλουν να παρέμβουν, να οραματιστούν ένα καλύτερο αύριο, ένα καλύτερο μέλλον, έναν καλύτερο Δήμο Γρεβενών.
Ανοίγουμε έτσι, έναν ουσιαστικό διάλογο με τους νέους , ζητώντας να πάρουν την τοπική ζωή στα χέρια τους, με την φυσική τους παρουσία, σε έναν ανατρεπτικό Δημοτικό σχηματισμό.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ
Ο προεκλογικός μας αγώνας θα είναι λιτός.

– Θα είναι ουσιαστικός και προγραμματικός
– Θα προτάξουμε τον αυτοδιοικητικό λόγο.
– Θα παρουσιάσουμε τα τοπικά προβλήματα, τα προβλήματα της πόλης και των χωριών.
– Θα καταθέσουμε στους πολίτες τα σημαντικά και ουσιώδη ζητήματα που εγκαταλείφθηκαν την τελευταία κυρίως τετραετία, είτε από αυτοδιοικητική ανεπάρκεια αυτής της Δημοτικής Αρχής, είτε από έλλειψη σχεδιασμού και προγραμματισμού .
ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ
Ως Νέα Δημοτική Αρχή πιστεύουμε:
-Στην πλήρη διαφάνεια και σε όλα τα επίπεδα
-Αξιοκρατία και ισοτιμία απέναντι σε όλους τους δημότες.
Ακόμη:
-Καταδικάζουμε τις διχαστικές φωνές της τελευταίας τετραετίας οι οποίες είχαν ως στόχο, πολίτες και επαγγελματίες. Είχαν ως στόχο την ίδια την κοινωνία, με αποτέλεσμα να χάσει ο Δήμος μας, σημαντικά πλεονεκτήματα που απορρέουν από την σύνθεση και την συνεργασία.
-Πιστεύουμε απόλυτα:

• Στην αναβάθμιση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων
• Στην συνεργασία της Νέας Δημοτικής Αρχής με τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους
• Στην ουσιαστική στήριξη αυτών, ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα τα προβλήματα στο χωριό, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό.
• Στην στήριξη αγροτών, παραγωγών και κτηνοτρόφων , πάνω σε έργα υποδομής (οδοποιία, ύδρευση, ηλεκτροδότηση)

Προτεραιότητες της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Ως Νέα Δημοτική αρχή:
• Θα επανεξετάσουμε τα τέλη ύδρευσης, τα πάγια του βιολογικού καθαρισμού και ως βασική προτεραιότητα, θα προτάξουμε, την ποιότητα του πόσιμου νερού, με γνωστοποίηση ανά τρίμηνο των μικροβιολογικών εξετάσεων.
• Η αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας , με μία σύγχρονη πολιτική επενδύσεων πάνω σε προγράμματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Τα αιολικά πάρκα και τα φωτοβολταϊκα θα είναι στους πρώτους μας στόχους.
• Η «ζωή» και η ανάπτυξη του Νομού μας θα στηριχθεί στον 12μηνο τουρισμό.
• Ο Τουρισμός, είναι ο φυσικός τροχός ανάπτυξης του Δήμου μας.

Είναι το πρώτο σημαντικό κεφάλαιο για τον Δήμο μας. Είναι ο βασικός μοχλός για την χειμερινή- θερινή ανάπτυξη με την συμμετοχή των επαγγελματιών.

• Η Βασιλίτσα, που έφθασε στο έσχατο σημείο της ‘’ομαδούλας’’ και της ‘’παρεούλας’’ θα ανασάνει, θα προχωρήσει και θα παραμερίσει τους ‘’μικροδιαχειριστές’’ που την απαξίωσαν τα τελευταία χρόνια. Τα μικροσυμφέροντα, δεν έχουν θέση στην ‘’Βαριά βιομηχανία’’ του τουρισμού μας.
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Η Νέα Δημοτική Αρχή θα στηριχθεί και θα ασκήσει τη Διοίκηση του Δήμου πάνω σε τρεις – κατ΄ αρχήν- βασικούς άξονες:

Α . Αλληλεγγύη στους πολίτες:


Για μας η αλληλεγγύη αποτελεί,
υποχρεωτική προτεραιότητα και πρωταρχική κοινωνική αξία την οποία θα προτάξουμε απέναντι στους Δημότες μας.
Απέναντι σε όλους του πολίτες της πόλεως και των χωριών μας.
Η αλληλεγγύη, είναι εχθρός της υποκρισίας.
Η αλληλεγγύη, είναι κύριος πολέμιος στο ‘’εμπόριο της ελπίδας’’, σε βάρος των νέων, από τους σύγχρονους Μαυρογιαλούρους.

Β. Συμμετοχή των πολιτών


Η καθημερινή και ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα δρώμενα της πόλεως και των χωριών, αποτελεί για εμάς την προϋπόθεση και το θεμελιακό συστατικό στις σχέσεις Δήμου- Κοινωνίας.
Η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά του Δήμου είναι μία δημιουργική, παραγωγική και ζωντανή κοινωνική διαδικασία.
Δημιουργούμε όλοι μαζί – και ο καθένας ξεχωριστά- την δυναμική της Τοπικής Κοινωνίας που η ίδια αλλάζει την εικόνα του τόπου μας. Έτσι, κάνουμε πράξη την συμμετοχή μας στα δρώμενα της πόλεως και των χωριών μας.
Εμείς οι πολίτες της κοινής λογικής , προγραμματίζουμε, αξιολογούμε και προτείνουμε λύσεις στην Δημοτική Αρχή.
Γ: Τέλος στα ΄΄προσωπικά συστήματα΄΄

Το μοντέλο με τα ΄΄προσωπικά συστήματα΄΄ άσκησης διοίκησης στους Δήμους , έχει αποτύχει. Οι ομαδούλες και οι παρεούλες των συμφερόντων , ανήκουν στο παρελθόν. Όταν οι Δήμοι λειτουργούν με πελατειακές σχέσεις, τότε οι πόλεις και τα χωριά οδηγούνται στην παρακμή και οι πολίτες στην εξαθλίωση. Οι Μαυρογιαλούροι δήμαρχοι, που τα ‘’γνωρίζουν δήθεν όλα’’ και διαθέτουν … την ‘’μοναδική αλήθεια’’ ,βρίσκονται ήδη σε πανικό …Πολλαπλασίασαν έτσι τις υποσχέσεις : για προμήθειες … για αναθέσεις … για διορισμούς…για τακτοποιήσεις «θεμάτων»!!! Η κοινωνία τους αφήνει πίσω,και λέει τέλος στην εκμετάλλευση της αγωνίας των πολιτών.

ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΩΤΟΥΝ ΓΙΑΤΙ:


Οι πολίτες των Γρεβενών γνωρίζουν τα προβλήματα του Δήμου. Επιθυμούν μία συζήτηση , μια δημόσια τοποθέτηση, απ΄ όλους τους υποψηφίους Δημάρχους, κατά την προεκλογική περίοδο. Μία απάντηση στο ΓΙΑΤΙ:
1)Υποβαθμίστηκε το πρόγραμμα ‘’Βοήθεια στο σπίτι΄΄
2)Υποβαθμίστηκαν τα εβδομήντα περίπου αγροτικά ιατρεία (θέρμανση, καθαριότητα κ.λ.π.) με παράλληλη απουσία αγροτικών γιατρών.
3)Υποβαθμίστηκαν οι δημόσιοι χώροι (παιδικές χαρές, αύλειοι χώροι σχολείων και εκκλησιών, πλατείες, εσωτερικοί δρόμοι , κοιμητήρια κ.λ.π.)
4)Υποβαθμίστηκε ο δημόσιος φωτισμός των δρόμων και
΄΄συσκότισαν΄΄ … κεντρικούς δρόμους των χωριών μας.
5)Υποβαθμίστηκε ο αθλητισμός με την εγκατάλειψη δημοτικών γηπέδων.
6)Υποβαθμίστηκε η καθαριότητα του εσωτερικού οδικού δικτύου όλων των χωριών (Χειμώνα – Καλοκαίρι).
7) Εγκαταλείφτηκε η Δημοτική περιουσία, πρώην Δημοτικά και Κοινοτικά καταστήματα. Πολλά εξ ΄αυτών μοιάζουν σήμερα με πραγματικά ερείπια.
8)Παραβιάσθηκε η αρχή αναλογικής κατανομής της ΣΑΤΑ, προς το σύνολο – σχεδόν- των χωριών μας. Υπάρχουν χωριά, όπου δεν επενδύθηκε ΟΥΤΕ ένα ευρώ.

ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ


Την τελευταία τετραετία η Κοινωνία των Γρεβενών βίωσε μία
΄΄παράξενη και παράδοξη΄΄ τοπική αυτοδιοικητική ιστορία…
– Συκοφαντήθηκαν από την υπάρχουσα Δημοτική Αρχή, πολίτες που αγωνίστηκαν γι΄αυτόν το τόπο.
– Απαξιώθηκαν αιρετοί, Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες που συμμετείχαν στην ανάπτυξη πρώην Δήμων και Κοινοτήτων .
– ΄΄Ισοπεδώθηκαν΄΄ – ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο- δημότες , διότι είχαν διαφορετική σκέψη και λόγο , γιατί είχαν διαφορετικές ιδέες και απόψεις από τους κρατούντες στο Δήμο.
– Προσπάθησαν να μηδενίσουν την αξία κάθε υπάρχουσας υποδομής , κάθε έργου και μελέτης των προηγούμενων τοπικών αυτοδιοικητικών αρχών.
– Ένας σημαντικός στόλος αυτοκινήτων, των πρώην Δήμων και Κοινοτήτων , όπως αποχιονιστικά, φορτηγά, σκαπτικά μηχανήματα, δεν βρίσκονται πλέον στις υπηρεσίες των πολιτών των Κοινοτήτων, με την λογική της «γενικής συμμετοχής» που αποδείχθηκε καταστρεπτική για τα καθημερινά προβλήματα των χωριών μας.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

1) Απάντηση για τα Τ.Ε.Ι. Γρεβενών. Πως οι 2.500-3.000 θέσεις φοιτητών που εξαγγέλθηκαν , μειώθηκαν στις μόλις 150!(Δεκάδες συνεντεύξεις , δηλώσεις και δελτία τύπου από την νυν δημοτική αρχή για την μεγάλη δήθεν επιτυχία αναβάθμισης … των τμημάτων των Τ.Ε.Ι. Γρεβενών! Ο λαϊκισμός χωρίς αρχή και τέλος)
2) Απάντηση για την μελέτη του δρόμου Γρεβενών – Βασιλίτσας πληρωτέας αξίας 1.000.000 ευρώ. (Επί δύο μήνες απασχόλησε δημόσια αυτή η μελέτη τους Γρεβενιώτες , με ειδική μάλιστα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών. Δεν υπάρχει -δυστυχώς- έως τώρα κάποιο αποτέλεσμα, παρότι πέρασαν έξι χρόνια)
3) Απάντηση για την μελέτη του ΒΙΟΠΑ Γρεβενών πληρωτέας αξίας 1.000.000 ευρώ.( Οι πολίτες περιμένουν μία απάντηση. Πότε θα υλοποιηθεί η μελέτη. Πότε θα αρχίσει το έργο του ΒΙΟΠΑ.)
4) Απάντηση για τις εργατικές κατοικίες Κυρακαλής , που έχουν σχεδόν ερημώσει. (Ήδη άρχισαν να καταρρέουν ορισμένες στέγες και μετώπες των κατοικιών)
5) Απάντηση για το Αστεροσκοπείο του Όρλιακα που εξαγγέλθηκε την τελευταία οκταετία δεκάδες φορές, είτε υπό μορφή διαγγελμάτων , είτε υπό μορφή συνεντεύξεων – δηλώσεων. (Φοβούμαστε πως η κοινωνία των Γρεβενών εγκλωβίστηκε… σε δήθεν «έργα σημαίες» τα οποία δυστυχώς βρίσκονται επί οκτώ χρόνια σε νεκρό σημείο)
6) Απάντηση για το Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς ( Η αμοιβή της μελέτης κατεβλήθη αλλά το ‘’έργο’’ δεν γνωρίζει η κοινωνία που ακριβώς βρίσκεται)
7) Απάντηση για το σχέδιο πόλεως Γρεβενών ( Δυστυχώς η περιουσία των δημοτών της πόλεως βρίσκεται στις καλές ή κακές προεκλογικές προθέσεις των κρατούντων)
8) Απάντηση για τα Λουτρά Κιβωτού (Στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο κ. Δακής ανέφερε πως ο ίδιος δεν έχει ουδεμία μελέτη για τα ‘’εξαγγελθέντα έργα ‘’ των Λουτρών Κιβωτού)
9) Απάντηση για το εργοστάσιο Βιομάζας – Παραγωγής ενέργειας- θέρμανσης σχολείων και άλλων δημοτικών χώρων.( Είδαμε τηλεοπτικές δηλώσεις και εξαγγελίες το έτος 2011. Έως σήμερα δεν γνωρίζουμε την πορεία της μελέτης και του έργου)
10) Απάντηση για την απαξίωση του κολυμβητηρίου Γρεβενών (Άνοιξε για λίγες ημέρες , είδαμε φωτογραφίες … έγιναν δηλώσεις και στην συνέχεια σταμάτησε και πάλι η λειτουργία του)

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ


– Απευθυνόμαστε σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες.
– Συζητούμε με τοπικές Αυτοδιοικητικές Κινήσεις .
– Ακούμε με ενδιαφέρον προτάσεις για μια ισχυρή και ανεξάρτητη Δημοτική Συμμαχία.
– Καλούμε την κοινωνία σε μια συστράτευση για να «σπάσουμε την αλυσίδα προσώπων που έχει καταφέρει να αλυσοδέσει την κοινωνία των Γρεβενών», όπως δήλωσε πρόσφατα και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ.Δασταμάνης.
Συμφωνούμε με την δήλωση του υπ. Δημάρχου κ. Χ. Πέτρου πως «η σημερινή δημοτική αρχή μηδενίζει την κοινωνική δράση στα Γρεβενά»
– Ζητούμε από τους νέους την σκέψη της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
– Επιθυμούμε από τους νέους τις ιδέες και τις απόψεις της ΑΛΛΑΓΗΣ, για την πόλη και τα χωριά μας.

Γρεβενά 18-02-2014
Γιάννης Κ. Παπαδόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Γρεβενών

20140218-131623.jpg

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ