Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Γρεβενά: Προκήρυξη 3ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ορεινού δρόμου ανδρών-γυναικών

Ο  ΣΕΓΑΣ προκηρύσσει και διοργανώνει το 3ο  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΝΔΡΩΝ –  ΓΥΝΑΙΚΩΝ καθώς και ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝσύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

 

1 . ΤΟΠΟΣ – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Ο  αγώνας θα διεξαχθεί στην περιοχή του Χωριού Ζιάκα του Δήμου Γρεβενών  την  Κυριακή,  2 Ιουνίου 2013.

 

2. ΩΡΑ  ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ

Η  ώρα εκκίνησης θα δοθεί στις 10:00 το πρωί της Κυριακής για τους Άνδρες – Εφήβους και στις 10:10 για τις Γυναίκες – Νεανίδες από το σημείο εκκίνησης του αγώνα που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού Ζιάκα.

 

3. ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

3.1 Πανελληνίου Πρωταθλήματος:

Άνδρες: 13.000μ.  – Γυναίκες: 8.000μ. – Εφήβων: 8.000μ. – Νεανίδων: 5.000μ.

 

3.2 Ανεξαρτήτων Δρομέων:

Άνδρες: 13.000μ.

Γυναίκες: 8.000μ.

 

4.  ΗΛΙΚΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

4.1 Στο  Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα  Α-Γ έχουν δικαίωμα συμμετοχής:

Οι αθλητές – αθλήτριες της που έχουν γεννηθεί το 1993  και οι μεγαλύτεροι – μεγαλύτερες.

4.2 Στο  Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα  Ε-Ν έχουν δικαίωμασυμμετοχής:

Οι αθλητές – αθλήτριες της κατηγορίας ΕΦΗΒΩΝ – ΝΕΑΝΙΔΩΝ, που έχουν   γεννηθεί το 1994 και το 1995.

 

Μικρότερες ηλικίες από τις παραπάνω αναφερόμενες δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

 

4.3 Στον Αγώνα Ορεινού Δρόμου Ανεξαρτήτων Δρομέων

Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετέχουν Άνδρες και Γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (γεννηθέντες – γεννηθείσες το 1995 και μεγαλύτεροι – μεγαλύτερες).

 

5. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έχουν οι  αθλητές – αθλήτριες  που  είναι εγγεγραμμένοι  σε  Σωματεία – Μέλη  του  ΣΕΓΑΣ , σύμφωνα  με  την  τελευταία Υπουργική απόφαση (Περί  εγγραφής  αθλητών-αθλητριών) και τους έχει εκδοθεί ΔΕΛΤΙΟ  αθλητικής ιδιότητας.

 

6. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ

Δικαίωμα συμμετοχής στον Αγώνα Ορεινού Δρόμου έχουν ανεξάρτητοι δρομείς (μη εγγεγραμμένοι σε  Σωματεία του ΣΕΓΑΣ).

 

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να συμπληρώσουν και να αποστείλουν με φαξ (βλέπε παράγραφο 8) το Έντυπο Δήλωσης Συμμετοχής μαζί με την Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599 (πιστοποίηση υγείας), τα οποία και επισυνάπτονται.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι ανεξάρτητοι δρομείς συμμετέχουν με δική τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗκαι θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό πριν από τη συμμετοχή τους λόγω και της ιδιαιτερότητας του αγώνα.

 

7.  ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

7.1 Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να σταλούν στο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. με email το αργότερο μέχρι και τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2013 και ώρα 14.00 στην ηλεκτρονική διεύθυνση marathon@segas.gr.

Μετά την παρέλευση αυτής της προθεσμίας δεν θα γίνεται δεκτή καμία δήλωση συμμετοχής.

Σημείωση: σε περίπτωση προβλήματος θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την κ. Αγγελική Προκάκη, Τμηματάρχη Αθλητικού, στα τηλέφωνα 210-93.15.886 & 210- 93.31.113

 

7.2 Η υποβολή της δήλωσης θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη συνημμένη φόρμα εγγραφής (Excel) που έχει αναρτηθεί στο site της Ομοσπονδίας.

 

7.3 Ταυτόχρονα με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής το σωματείο δηλώνει ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ότι αποδέχεται τους όρους της Γενικής και Ειδικής  Προκήρυξης του Πρωταθλήματος και την εφαρμογή των Κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Όλα  τα  στοιχεία   που αναφέρονται στη συνημμένη δήλωση συμμετοχής θα  πρέπει  να  είναι  πλήρως συμπληρωμένα.

 

7.4 Στον αγώνα θα λάβουν μέρος μόνο οι αθλητές – τριες που έχουν δηλωθεί από το σύλλογό τους όπως προβλέπει η Προκήρυξη.

 

7.5 Οι εκπρόσωποι των Σωματείων ή οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαζί τους τα αθλητικά δελτία (σφραγισμένα από γιατρό όπως ο Νόμος ορίζει) προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα γίνει δεκτή η συμμετοχή τους.

 

 

8. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ

Το Έντυπο Δήλωσης Συμμετοχής μαζί με την Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599 (πιστοποίηση υγείας), τα οποία επισυνάπτονται, αφού συμπληρωθούν θα πρέπει να αποσταλούν με φαξ ή με e-mail στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτ. Μακεδονίας μέχρι τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2013.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: σε περίπτωση αποστολής, από μέρους των ανεξαρτήτων δρομέων, μόνο του Εντύπου της Δήλωσης Συμμετοχής η Ο.Ε. δεν θα κάνει αποδεκτή τη δήλωση συμμετοχής και ο δρομέας δεν θα συμμετέχει στον αγώνα.

 

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτ. Μακεδονίας:

Τηλέφωνο: 24670-23.555

Fax: 24670-23.746

e-mail: segas-dm@otenet.gr

 

9. ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα πραγματοποιούνται στην κεντρική πλατεία του χωριού Ζιάκας Γρεβενών, σε υψόμετρο 895μ. Η διαδρομή ξεκινά ανηφορικά σε άσφαλτο με κατεύθυνση δυτική. Μετά από 650μ. στρίβει δεξιά σε δευτερεύον δρόμο. Μετά από  200μ. ξεκινά το μονοπάτι.

Αρχικά το μονοπάτι έχει ήπια κλίση και περνά δίπλα από κατασκηνώσεις. Στο 1.8χλμ. τέμνει κάθετα ασφαλτόδρομο όπου θα υπάρχει ομάδα ασφαλείας για την προστασία των αθλητών. Περνώντας απέναντι η διαδρομή εισέρχεται σε δασικό δρόμο που αμέσως γίνεται μονοπάτι έντονα ανηφορικό. Μετά το 2.1χλμ. η κλίση γίνεται πιο ομαλή. Στο 2.6χλμ. η διαδρομή φτάνει στο ψηλότερο σημείο της στα 1.163μ. Στο σημείο αυτό αρχίζει η κατηφόρα και στο 2.9χλμ. θα υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού και ομάδα διάσωσης. Το κατηφορικό τμήμα είναι παλιός δασικός δρόμος που έχει καταστραφεί και έχει την όψη μονοπατιού. Στο 4.4χλμ. η διαδρομή περνά κάθετα ασφαλτόδρομο και εισέρχεται σε χωματόδρομο όπου και θα υπάρχει ομάδα ασφαλείας. Στο 4.7χλμ. η διαδρομή εισέρχεται σε ασφαλτόδρομο μέχρι τον τερματισμό που είναι στο 5οχλμ.

Η διαδρομή που περιγράψαμε είναι κυκλική, συνολικής απόστασης 5χλμ. και θετική υψομετρική 282μ.

  • Οι Νεανίδες θα κάνουν μία φορά τη διαδρομή.
  • Οι Γυναίκες και οι Έφηβοι δύο φορές, χωρίς όμως να περάσουν μέσα από την πλατεία για την δεύτερη στροφή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μειωθεί κατά λίγα μέτρα η υψομετρική αλλά και ο ασφαλτόδρομος να παραλειφθεί. Συνολικά θα κάνουν 8χλμ. με υψομετρική 522μ.
  • Οι Άνδρες θα κάνουν τρεις φορές τη διαδρομή. Τη δεύτερη δεν θα περάσουν από την πλατεία (όμοια με γυναίκες – εφήβους). Συνολικά θα κάνουν 13χλμ. με υψομετρική 804μ.

Προσοχή: λίγο πριν το ψηλότερο σημείο της διαδρομής η Ο.Ε. θα τοποθετήσει σχοινί προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από τους αθλητές για λόγους ασφαλείας. Το σχοινί θα τοποθετηθεί προαιρετικά παρότι δεν είναι απαραίτητο.

 

Επισυνάπτεται σχεδιάγραμμα διαδρομής καθώς και υψομετρικό.

 

10.  ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Η τροφοδοσία των δρομέων στη διαδρομή θα πραγματοποιείται από έναν σταθμό υποστήριξης αθλητών, όπου θα προσφέρεται νερό. Επίσης, σταθμός τροφοδοσίας και υποστήριξης αθλητών θα υπάρχει και στην Αφετηρία – Τερματισμό του αγώνα.

11. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του αγώνα καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει εταιρεία χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από την αίθουσα κλήσης.

 

12. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Tο αργότερο 20’ πριν την εκκίνηση οι δρομείς θα πρέπει να παραδώσουν τους πλαστικούς σάκους, που θα δοθούν από τους διοργανωτές, με τα ρούχα και τα προσωπικά τους αντικείμενα, πάνω στον οποίο θα έχουν αναγράψει τον αριθμό συμμετοχής τους για να τα παραλάβουν μετά τον τερματισμό.

 

Η παράδοση των σάκων στους δρομείς θα γίνεται με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πάνω στο σάκο θα πρέπει να αναγράφεται ευκρινώς ο αριθμός συμμετοχής του δρομέα. Ο σάκος πρέπει να είναι καλά κλεισμένος και δεν πρέπει να περιέχει χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα.  Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.

 

13. ΕΠΑΘΛΑ

Στους  τρεις  πρώτους  νικητές – νικήτριες  του 2ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ορεινού Δρόμου θα απονεμηθούν τα παρακάτω έπαθλα ανά κατηγορία :

 

Στους  πρώτους – πρώτες       Κύπελλο – Δίπλωμα – Μετάλλιο    επίχρυσο

Στους  δεύτερους – δεύτερες               Δίπλωμα – Μετάλλιο    επάργυρο

Στους  τρίτους – τρίτες           Δίπλωμα – Μετάλλιο    χάλκινο

 

Σε 300 πρώτους δρομείς που θα εγγραφούν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής, μετάλλιο και TShirt.

 

 

 

14.  ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

14.1 Όλοι  οι  συμμετέχοντες πρέπει  1  ώρα  πριν  από  την έναρξη του αγώνα (09:00) να παρουσιασθούν στη Γραμματεία του Πρωταθλήματος ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ, για  να  δηλώσουν  την  παρουσία  τους προσκομίζοντας ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ

Σημείωση: Οι υπεύθυνοι της Γραμματείας θα ελέγχουν τα δελτία των αγωνιζομένων και δεν θα καταχωρούν στα πινάκια κανένα αθλητή του οποίου το δελτίο δεν είναι θεωρημένο ιατρικώς, σύμφωνα με όσα αναφέρονται παρακάτω στην παράγραφο 18.

14.2 Οι Αγώνες  θα  διεξαχθούν  σύμφωνα  με  τους  Κανονισμούς  Αγώνων Στίβου του ΣΕΓΑΣ, έκδοσης  2012-2013.

14.3 ‘Ότι δεν  προβλέπεται  από  την  Προκήρυξη  θα  ρυθμίζεται  από  τον   Αλυτάρχη και τον Τεχνικό Υπεύθυνο των Αγώνων με βάση τους Κανονισμούς.

14.4 Οι αθλητές – τριες πρέπει να φορούν τη στολή του Συλλόγου τους και τον αριθμό τους στο στήθος.

14.5 Οι  αριθμοί των συμμετεχόντων θα παραληφθούν την προηγουμένη ημέρα του αγώνα από το Δημαρχείο Γρεβενών από 18:00 – 20:00 καθώς και την ημέρα του αγώνα, μία ώρα πριν την ώρα έναρξης, από τη Γραμματεία που θα βρίσκεται στο σημείο εκκίνησης – τερματισμού του αγώνα.

15. ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Ο Αγώνας αποτελεί ένα από τα κριτήρια πρόκρισης για τη συγκρότηση της  Ομάδας  που θα συμμετάσχει στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα  Mountain Running για την αγωνιστική περίοδο 2013 που θα διεξαχθεί στις 16 Ιουνίου 2013 στη Ρουμανία.

16. ΙΑΤΡΙΚΕΣ  ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Με τη φροντίδα και την ευθύνη των Συλλόγων οι αθλητές –τριες πρέπει να έχουν εξετασθεί Ιατρικώς πριν από τους αγώνες, όπως προβλέπει ο Νόμος 2725/99 ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.

Το Δελτίο Υγείας ισχύει για ένα (1) έτος από τη θεώρησή του.

Υπεύθυνοι για την τήρηση αυτής της υποχρέωσης είναι οι εκπρόσωποι των σωματείων.

ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΡΟΜΕΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ν. 1599 (πιστοποίηση υγείας).

17. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Η υγειονομική κάλυψη της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί από την Υγειονομική Υπηρεσία του ΣΕΓΑΣ. Επιπλέον η ομοσπονδία, σε συνεργασία με Εθελοντικές Ομάδες Διασωστών, θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, λόγω των ιδιαίτερων απαιτήσεων της διαδρομής, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων αθλητών με την παρουσία στη διαδρομή Εθελοντών – Διασωστών, που θα παρέχουν πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

18. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ:

 

Θα καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης των τριών πρώτων αθλητών-τριών της κατηγορίας Ανδρών – Γυναικών

 

19. ΚΥΡΩΣΕΙΣ – ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

 

Η  Επιτροπή Ελέγχου σωστής διεξαγωγής των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων αποτελείται από Υπηρεσιακά Μέλη της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού, Ανάπτυξης και Στατιστικής Υπηρεσίας με επικεφαλής έναν (1) Διοικητικό Στέλεχος της Ομοσπονδίας. Έτσι εκτός των ακυρώσεων που μπορεί να γίνουν κατά τη διάρκεια των  Αγώνων για διάφορους λόγους, (πλαστοπροσωπία, αντικανονική συμμετοχή με βάση την προκήρυξη ή την Κωδικοποίηση κλπ.), θα γίνεται  έλεγχος και μετά το πέρας των Αγώνων από την παραπάνω Επιτροπή.

Οι κυρώσεις που θα επιβάλλονται για τις παραπάνω περιπτώσεις αντικανονικής συμμετοχής  θα είναι οι εξής  :

1)                  Ο  αθλητής-αθλήτρια  τιμωρείται με ένα (1) χρόνο αποκλεισμό από όλες τις διοργανώσεις.

2)                  Ο Σύλλογος χάνει όλους τους βαθμούς στο αγώνισμα  που έλαβε μέρος ο αθλητής – αθλήτρια.

3)                  Ο Σύλλογος τιμωρείται με μείον είκοσι (-20) βαθμούς, από την αξιολόγηση του αντίστοιχου πρωταθλήματος και εάν δεν έχει βαθμούς να του αφαιρεθούν τότε του αφαιρούνται εκατό (100) βαθμοί  Διασυλλογικού  Πρωταθλήματος.

Υπολογίζουμε κάθε φορά την ετήσια αντιστοιχία των βαθμών των διασυλλογικών με την αντίστοιχη των πανελληνίων πρωταθλημάτων.

4)                  Ειδικά σε περίπτωση πλαστοπροσωπίας και παραποίησης των στοιχείων με τα οποία δηλώνεται ο αθλητής-αθλήτρια θα ισχύουν όσα αναφέρονται παραπάνω στις παραγράφους 1 και 2 και επί πλέον το Σωματείο θα μηδενίζεται και στις δύο Κατηγορίες των αθλητών-αθλητριών του Πρωταθλήματος και επομένως δεν θα παίρνει κανένα βαθμό στο σύνολο των αγωνισμάτων αυτού του Πρωταθλήματος.

Εάν το Σωματείο έχει λιγότερους από είκοσι (20) βαθμούς, τότε του αφαιρούνται οι βαθμοί του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και επί πλέον του αφαιρούνται και από το σύνολο των Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων τόσοι βαθμοί όσοι είναι απαραίτητοι για να συμπληρώσει συνολικά,  εκατό (100) βαθμούς Διασυλλογικών. Υπολογίζουμε κάθε φορά την ετήσια αντιστοιχία των βαθμών των διασυλλογικών με την αντίστοιχη των πανελληνίων πρωταθλημάτων.

Π.χ. Υπολογίζουμε με μια αναλογία, ότι 1 βαθμός πανελληνίου αντιστοιχεί με 3-4 βαθμούς διασυλλογικών, ανάλογα φυσικά και με την ετήσια αξιολόγηση της κάθε κατηγορίας.

5)                  Σε περίπτωση συνολικής αποχώρησης ενός Σωματείου από αξιολογούμενο Πρωτάθλημα (μετά από έγγραφη δήλωσή του) το Σωματείο αυτό θα τιμωρείται με αφαίρεση βαθμών και επί πλέον θα παραπέμπεται στη Δικαστική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ.

 

20. ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

Οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνησή τους στα δύσκολα σημεία της διαδρομής και οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλο-εμποδίζονται στην προσπάθειά τους, να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπεράσουν και γενικά να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης καθώς και οι Εθελοντές – Διασώστες που καλύπτουν τη διαδρομή, από τους αθλητές που θα αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό.

Τέλος, οι συμμετέχοντες αθλητές δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν φορητές συσκευές ήχου (MP3 κ.α.) προκειμένου να είναι σε θέση να αντιληφθούν καταστάσεις κινδύνου (πτώσεις βράχων, πτώση συναθλητών, κάλεσμα σε βοήθεια κ.α.), ιδιαίτερα αν οι καιρικές συνθήκες την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα είναι δύσκολες (έντονη βροχόπτωση κ.α.)

 

21. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΕΓΑΣ

Οργανωτικοί Εκπρόσωποι του Πρωταθλήματος ορίζονται τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ κ.κ. Παναγιώτης Δημάκος Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων σε Δημόσια Οδό & Ορεινού Δρόμου, Αθανάσιος Ράπτης Πρόεδρος Επιτροπής Αγώνων και ο Ιάκωβος Πετσούλας Μέλος της Επιτροπής Αγώνων.

 

22. ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ & ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Τεχνικοί Υπεύθυνοι ορίζονται, ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης Σ.Ε.Γ.Α.Σ. κ. Χρήστος Χρυσοστομίδης και ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτ. Μακεδονίας κ. Αθανάσιος Ελευθεριάδης με αρμοδιότητες όσα αναφέρει το άρθρο 112 των κανονισμών  αγώνων στίβου έκδοσης Σ.Ε.Γ.Α.Σ.  2012, καθώς και το άρθρο 14 του γενικού κανονισμού οργάνωσης και διεξαγωγής πρωταθλημάτων και αγώνων στίβου (Σ.Ε.Γ.Α.Σ. 2008) και  σε συνεργασία  με τον Αλυτάρχη του πρωταθλήματος και τον Υπεύθυνο της Υπηρεσίας του προσωπικού του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

 

23. ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Υπεύθυνοι Διαδρομής & Εγκατάστασης ορίζονται, το μέλος της Επιτροπής Αγώνων Σ.Ε.Γ.Α.Σ. κ. Δημήτρης Χαλβατζάρας και το μέλος της Επιτροπής Ορεινού Δρόμου ΣΕΓΑΣ  κ. Λουκάς Πρατίλας με συνεργάτες τους κ.κ. I. Σούλη και Χ. Ζωγράφο, οι οποίοι σε συνεργασία με τον Οργανωτικό Εκπρόσωπο, τον Τεχνικό Υπεύθυνο, τον Αλυτάρχη και το Γυμνασίαρχο θα ασχοληθούν επί θεμάτων προετοιμασίας και σήμανσης της αγωνιστικής διαδρομής καθώς και του αθλητικού εξοπλισμού.

 

24. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013 και ώρα 19:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με θέματα:

  • «Αθλητικές κακώσεις και η συνδρομή του ορθοπεσικού», εισηγητής ο κ. Χαντέ Μιχάλης Επικ. Καθηγητής Ορθοπεδικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
  • «Διαχείριση του άγχους και των αρνητικών σκέψεων σε αθλητές και αθλούμενους», εισηγήτρια η κ. Μήτσιου Ευφροσύνη Ψυχολόγος

 

          Ο  Πρόεδρος                                                           Ο  Γενικός  Γραμματέας

     

 

         Κώστας Παναγόπουλος                                           Βασίλης  Σεβαστής                                              

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ