Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Γράμμα στη Μέρκελ και στο συνάφι της, γράφει η συγγραφέας Ποτούλα Πασχαλίδη

<ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΠΡΩΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ ΣΕ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ>

Κυρία Μέρκελ,καλησπέρα.

Δεν σας αποκαλώ αγαπητή, όπως προστάζει η ευγένεια, γιατί δεν είστε αγαπητή ούτε σε μένα ούτε στους συμπατριώτες μου. Εγώ ποτέ δεν λέω ψέματα. Η μάνα μου, η Ελληνίδα μάνα μου, μου έμαθε να μην λέω ποτέ ψέματα.

Η ίδια Ελληνίδα μάνα όμως, μου έμαθε και να μην είμαι αγνώμων. Με δίδαξε να ευχαριστώ όποιον μου κάνει καλό είτε με έργα είτε με λόγια. Γιαυτό λοιπόν σας απευθύνω τούτη την επιστολή, γιατί εν αγνοία σας με έχετε ευεργετήσει.

Τώρα θα αναρωτιέστε, και δίκαια, τι καλό μου κάνατε εσείς, μια και το καλό δεν το έχετε στην ατζέντα σας για κανέναν, πόσο μάλλον για μια ταπεινή Ελληνίδα.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να το καταλάβετε και εσείς και να μην σας δημιουργηθούν εύλογες απορίες. Γιατί, προσέξτε καλά, αν σας δημιουργηθούν απορίες, εγώ δεν θα διστάσω να σας στείλω στο Χάρβαρντ να σας τις λύσει Ο Καθηγητής.

Κοντά στο ορεινό χωριό του άντρα μου κυρία Μέρκελ,, στην Λεβεντογέννα Κρήτη αν έχετε ακουστά, υπάρχει ένα ύψωμα, εκεί γύρω στα 1.000 μέτρα όπου ανεβαίνουν οι Παραπεντιστές και από εκεί πηδάνε στο γκρεμό , με τον ανάλογο εξοπλισμό βέβαια.     Όσοι επισκέπτες της περιοχής έχουν ακολουθήσει τη διαδρομή της ανόδου στο ύψωμα, μπορούν να μιλάνε για ώρες και να περιγράφουν την εμπειρία. Το τοπίο πανέμορφο, ο αέρας που φυσά ανάμεσα στα δέντρα και τους θάμνους ανασταίνει και νεκρούς, τα μονοπάτια ειδυλλιακά, η θέα στη θάλασσα μοναδική. Αυτοί που χάραξαν τη διαδρομή γνώριζαν καλά τον τρόπο να δελεάσουν τους επίδοξους <αθλητές> και τα κατάφεραν.

Έτσι και όσοι μαγείρεψαν τις τελευταίες δεκαετίες την υποβάθμιση της χώρας μου, μαζί με εσάς εσχάτως κυρία Άγκελα, έστρωσαν με επίπλαστη ευδαιμονία το μονοπάτι που οδηγούσε στο απάτητο βουνό του χρέους, για να το ακολουθήσουμε αναζητώντας μια Εδέμ απροσδιόριστη. Μπούκωσαν με άχρηστες και αχρείαστες ανάγκες τους συμπατριώτες μου και τους έπεισαν να πάρουν δάνεια για να τις ικανοποιήσουν. Δεν χρειάζονται λεπτομέρειες για να καταλάβετε τι εννοώ. Ανήκετε στους διαχειριστές του προβλήματος και το γνωρίζετε εκ των έσω.

Όταν πλέον έφτασα μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες στην ψεύτικη κορυφή που μας οδηγήσατε τότε κατάλαβα πως ο απώτερος σκοπός σας είναι να μας σπρώξετε στον γκρεμό που δεν φανταζόμασταν καν την ύπαρξη του όταν ανηφορίζαμε.

Σαν αντίκρισα τον γκρεμό, κυρία μου ζαλίστηκα. Αντιλήφθηκα και εσάς από πίσω έτοιμη να με σπρώξετε χωρίς να ντρέπεστε και τα ‘χασα. Συνήλθα όμως γρήγορα, λειτούργησε η ζηλευτή καταγωγή μου από μια Ελλάδα που δεν είσαστε ικανοί, εσείς και οι όμοιοί σας, να δέστε ούτε τα κορδόνια των υποδημάτων της και εξοπλίστηκα κατάλληλα για να προσπεράσω τον γκρεμό αναίμακτα        .

-Δεν θα ζεσταθείς φέτος, θα ξυλιάσεις, θα παγώσεις μου είπατε. Τόσα χρόνια είχες το καλοριφέρ και το αιρκοντίσιον στο φουλ. Ζήσε τώρα στο κρύο για να δεις κακομαθημένη.

Εγώ εξοπλίστηκα με μια υπέροχη ξυλόσομπα με την οποία και ζεσταίνομαι και μαγειρεύω και έχω ζεστό νερό. Τρία σε ένα. Και κάτι άλλο. Εγώ σας μιλώ στον πληθυντικό, εσείς γιατί μου απευθύνεστε στον ενικό; Δεν σας έμαθαν τρόπους οι γονείς σας;

-Δεν θα τρέχεις από ταβέρνα σε ταβέρνα, να τρως, να συναντάς τους φίλους σου, να κουβεντιάζετε, να γλεντάτε, να περνάτε καλά, μου είπατε. Κάτσε σπίτι σου και σκάσε. (ο ενικός συνεχίζεται και από ευγένεια άστα να πάνε).

Εγώ εξοπλίστηκα με τρόφιμα, έφτιαξα ένα κελάρι υπέροχο, μαγειρεύω για την οικογένεια μου και μάλιστα υγιεινά και καταφέραμε κυρία Μέρκελ να εξαφανίσουμε την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια που μας είχε κατσικώσει στο αίμα η ταβέρνα και το έτοιμο φαγητό. Δύο σε ένα παρακαλώ και στροβιλίζομαι με ευκολία στον γκρεμό σου.

-Έρεψες να είσαι μονίμως στο αυτοκίνητο και να πηγαίνεις παντού εποχούμενη. Και να τρέχεις στη θάλασσα για μπάνιο, στο βουνό για καφέ και κάθε τρείς και λίγο στην Πρωτεύουσα για δουλειές, μου είπατε ( δεν σχολιάζω ξανά τον ενικό). Δεν σε πειράζει που έφτασε τόσο ψηλά η βενζίνη; Πόσο κομπόδεμα έχεις τέλος πάντων;

Το κομπόδεμα μου είναι προσωπική μου υπόθεση και να μη σας μέλει. Εγώ πάντως κατέθεσα τις πινακίδες από το δεύτερο αυτοκίνητο που είχα αποκτήσει κάποτε για να μην φανώ κατώτερη και με πιάσουν στο στόμα τους κάποιοι. Έβγαλα και από την αποθήκη το ποδήλατο που είχε παροπλιστεί την εποχή της επίπλαστης ευδαιμονίας, το φρόντισα και το αποτέλεσμα είναι πως ελαχιστοποίησα τα έξοδα για καύσιμα, έφτιαξα και ένα κορμί που ούτε το φανταζόμουνα. Πολλαπλά τα οφέλη για την τσέπη και την υγεία μου συνάμα.

Κυρία μου, για να αντιμετωπίσω την σπρωξιά σας στον γκρεμό απόκτησα και άλλα μικρά και λιγότερο μικρά κομμάτια από τον εξοπλισμό που μου χρειάζεται για να προσγειωθώ στα μαλακά. Και είμαι σίγουρη πως στο τέλος θα τα καταφέρω. ΄

Για τούτο ένοιωσα την ανάγκη να σας ευχαριστήσω. Γιατί στην πρεμούρα σας να πάρετε από εμάς τους περήφανους Έλληνες τα υλικά αγαθά στα ποία μας ρίξατε σιγά-σιγά και ύπουλα για να πετύχετε το σκοπό σας, φέρατε, άθελα σας υποψιάζομαι, στην επιφάνεια τα ταλέντα και τις αξίες που έχουμε στα γονίδια μας και τα οποία, όσο και να προσπαθήσετε είναι αδύνατον να οικειοποιηθείτε.

Μπορεί ο γκρεμός που ετοιμάσατε για μας να είναι απότομος γεμάτος βράχια, έχει όμως και δέντρα και θάμνους που θα μας βοηθήσουν να σκαλώσουμε, να αναχαιτισθεί η ορμή με την οποία γκρεμιζόμαστε. Σας το λέω με σιγουριά θα σωθούμε και θα τρίβετε τα μάτια σας.

Η Τραγουδίστρια της Νίκης, η Σοφία Βέμπο, στην Γερμανική Κατοχή, τότε που οι πατριώτες σας πάλι ασελγούσαν στο κορμί της χώρας μου, τραγουδούσε και εμψύχωνε τους Έλληνες με τους στίχους του Τραιφόρου και τη μουσική του Σογιούλ¨..

Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου να μην μας αρρωστήσεις

Γιατί το θέλει ο θεός να ζήσεις και θα ζήσεις

Κάπου εδώ πρέπει να τελειώνω την επιστολή γιατί έχω και δουλειές. Το βράδυ θα έρθουν στο σπίτι μου οι φίλοι μου για βεγγέρα χωρίς συγκεκριμένο λόγο, γιατί έτσι είμαστε οι Έλληνες. Δεν χρειαζόμαστε ιδιαίτερο λόγο για να βρεθούμε και να καλοπεράσουμε. Και μην νομίζετε πως εγώ θα τους ταΐσω όλους αυτούς και μη διανοηθείτε να μου καταλογίσετε κρυφούς λογαριασμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που μου δίνουν τη δυνατότητα να ξοδεύω ασύστολα. Μόνο τις σαλάτες και το γλυκό θα φτιάξω. Τα υπόλοιπα θα τα φέρουν εκείνοι. Και ο μπουφές θα γεμίσει με φαγητά λιτά , υγιεινά μαγειρεμένα όμως με αγάπη και μεράκι.

Αν δεν έχετε να κάνετε τίποτα καλύτερο απόψε, κοπιάστε με το σινάφι σας να σας τρατάρουμε. Γιατί εμείς οι Έλληνες είμαστε φιλόξενος λαός.

Διατελώ

Μια αποφασισμένη και αισιόδοξη Ελληνίδα

ΠΟΤΟΥΛΑ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ για το alexiptoto.com

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ