Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Γλυκιά «Ζωή» στην αγκαλιά του «Αρκτούρου»

Η Ζωή είναι πλέον 4 μηνών, έχει εξοικειωθεί με το νέο της περιβάλλον και δείχνει στοιχεία του χαρακτήρα της. Είναι ευδιάθετη, ατίθαση, ανεξάρτητη, τρώει με όρεξη, σκαρφαλώνει στους κορμούς των δέντρων και λατρεύει τα παιχνίδια με το νερό, ενώ αποφεύγει τις στενές σχέσεις με τους ανθρώπους του «Αρκτούρου» που τη φροντίζουν στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης στη Φλώρινα.

1 2 3
Το ορφανό αρκουδάκι που βρέθηκε τον Απρίλιο να περιπλανιέται μόνο του στο χωριό Αυγή Καστοριάς, έχει μπει ήδη στην πρώτη φάση ενός απαιτητικού και αυστηρού προγράμματος διατροφής και εκπαίδευσης, με τελικό σκοπό την επανένταξή του στο φυσικό του περιβάλλον τον ερχόμενο χειμώνα.
Το πρόγραμμα βασίζεται σε διεθνές πρωτόκολλο, που πρωτοεφαρμόστηκε με επιτυχία πριν από δύο χρόνια, με την ανατροφή και επανένταξη δύο αρσενικών ορφανών αρκούδων, του Μικρού Τζον και του Νικήτα. Βασική φιλοσοφία του είναι η όσο το δυνατό ελαχιστοποίηση της επαφής του άγριου ζώου με τον άνθρωπο.
Ακόμη και η οπτική επαφή με το ανθρώπινο είδος, όταν γίνεται συχνά, προκαλεί εξοικείωση και σχέσεις εξάρτησης, που μπορεί να καταδικάσουν την αρκούδα να ζήσει όλη της τη ζωή σε καθεστώς αιχμαλωσίας.
Στο πλαίσιο αυτό, την εκτροφή και καθημερινή φροντίδα της Ζωής έχουν αναλάβει αποκλειστικά δύο φροντιστές του Αρκτούρου, η Μελίνα Αυγερινού και ο Κώστας Στεφανίδης, ενώ έχει απαγορευτεί η προσέγγιση από οποιονδήποτε άλλον.
Τα νέα από τον πρώτο μήνα είναι αρκετά ενθαρρυντικά, καθώς η Ζωή δείχνει πολύ επιφυλακτική με τους ανθρώπους και αποφεύγει με κάθε τρόπο την επαφή μαζί τους.
Πλέον, εκτός από γάλα τρώει φρούτα, γιαούρτι και δημητριακά, ενώ έχει επανακτήσει τις δυνάμεις και το βάρος που είχε χάσει όταν περιπλανήθηκε χωρίς τη μητέρα του.
Σε δεύτερη φάση η Ζωή θα μεταφερθεί σε ένα ημιελεύθερο περιφραγμένο δασικό περιβάλλον, όπου θα παρακολουθείται μόνο με κάμερες και θα εκπαιδευτεί να αναζητά μόνο του την τροφή που θα κρύβουν οι φροντιστές στο δάσος.
Αν όλα πάνε καλά, τον ερχόμενο χειμώνα, την εποχή του χειμέριου ύπνου, θα αφεθεί ελεύθερο σε μια φωλιά που θα φτιάξουν οι άνθρωποι του «Αρκτούρου», ώστε να ξυπνήσει την επόμενη άνοιξη ελεύθερο στη φύση.

 

 

Ρεπορτάζ: Βασίλης Ιγνατιάδης

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ