Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Γιώργος Δασταμάνης ΄΄ Όχι στην κήρυξη του Νομού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης΄΄(11/2/2012)

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Διοικητήριο υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Δασταμάνη και τη συμμετοχή τοπικών φορέων. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε το θέμα των χιονοπτώσεων στην περιοχή των Γρεβενών και οι προσπάθειες αποχιονισμού τόσο του Περιφερειακού δικτύου όσο και του Δημοτικού δικτύου. Ο Δήμος Γρεβενών ζήτησε να κυρηχθεί ο Νομός σε κατάσταση εκτάτου ανάγκης με δήλωση του κ. Κουπτσίδη ο οποίος ανέφερε ΄΄ πως λόγω του ύψους του χιονιού και των ισχυρών ανέμων τα συνεργεία του Δήμου αδυνατούν να αποχιονίσουν τα εσωτερικά οδικά δίκτυα των 105 χωριών.΄΄ Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δασταμάνης διαφώνησε με την άποψη του κ. Κουπτσίδη τονίζοντας τα εξής ΄΄ Δεν πιστεύω ότι ο Νομός μας πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Εμείς ως Περιφέρεια διατηρούμε ανοιχτούς όλο το 24ωρο τους 15 περιφερειακούς οδικούς άξονες που οδηγούν από την πόλη των Γρεβενών προς όλα τα χωριά του Νομού μας.Θεωρώ ως πλήγμα για τον ορεινό τουρισμό του Νομού μας αυτό το ενδεχόμενο. Ίσως σε μια τέτοια κατάσταση υποχρεωθούμε να σταματήσουμε  την συγκοινωνία ακόμα και προς το Χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας. Εξάλλου, η τοπική αστυνομία σε συνεχείς αναφορές προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει καθημερινά την πραγματικότητα, ότι όλα τα χωριά του Νομού μας έχουν πρόσβαση.”

Κατά τη συζήτηση ακούστηκαν κι άλλες απόψεις ενώ το σχετικό αίτημα εστάλη στη Γενική Γραμματέα Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας κ. Δ. Μπάστα. Η ίδια ήδη αυτήν την ώρα μεταβίβασε το αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο θα εκτιμήσει τα πραγματικά γεγονότα και θα αποφασίσει σχετικά.

Να σημειώσουμε όμως, πως το χιόνι στους Ορεινούς Δήμους Γόργιανης, Θ.Ζιάκα και Αγίου Κοσμά φθάνει πράγματι τα 90 εκατοστά ενώ στις 7 Ορεινές Κοινότητες κυμαίνεται από 1.10 έως 1.30 εκατοστά. Το φαινόμενο όμως αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο ούτε για τον Νομό μας ούτε για τα 45 χωριά της Βασιλίτσας. Να θυμίσουμε πως τόσο το 2003 όσο και το 2006 το χιόνι είχε ξεπεράσει σε ύψος τα 1.30 και 1.40 εκατοστά στις παραπάνω περιοχές. Για έναν Νομό, Ορεινό, όπως ο δικός μας  δεν πρέπει να κηρύσσεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης  από φυσικά και φυσιολογικά για τον τόπο μας φαινόμενα. Αντίθετα, για τον αποχιονισμό αυτών των χωριών χρειάζεται σωστός συντονισμός και προγραμματισμός με τη συμμετοχή χειριστών οι οποίοι να γνωρίζουν τα χωριά και την περιοχή.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι πρόβλημα αποχιονισμού αντιμετωπίζουν σήμερα και κοινότητες χαμηλότερων περιοχών όπως χωριά του Δήμου Γρεβενών, του Δήμου Ηρακλειωτών και του Δήμου Βετζίων όπου το χιόνι δεν ξεπερνάει τα 40 εκατοστά.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ