Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Για ένα καλύτερο αύριο … – Του Απόστολου Τσένη

Η Ελληνική και Γρεβενιώτικη κοινωνία, εκλογείς και εκλεγόμενοι, οδεύουμε ολοταχώς προς τις αυτοδιοικητικές και Ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου.
Στην «πιάτσα» γίνεται του υποψήφιου. Εκατοντάδες υποψήφιοι σύμβουλοι, σε κατάσταση συναγερμού συνωστίζονται στο λιμάνι της ελπίδας, για επιτυχία στον πολυπόθητο στόχο τους και στο όμορφα πλασμένο όνειρό τους.
Το κυνηγητό προς τους ψηφοφόρους είναι ανελέητο. Οι συγγένειες, οι φιλίες, οι κουμπαριές, οι γείτονες και οι γειτόνισσες , απολαμβάνουν στο έπακρο , τα έντονα φιλικά αισθήματα του υποψήφιου, ενώ ακόμη και σήμερα, αρκετοί «Γκόρτσοι» επαναλαμβάνουν εκείνες τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις περί οραμάτων, που πάντα θα υλοποιηθούν μετά τις εκλογές, μέχρι βέβαια να ξεχασθούν.
Οι ψηφοφόροι έχουν διασπασθεί, ακόμη και μέσα στα ίδια τους τα σπίτια, με τόση «υπερπροσφορά» υποψηφίων αδελφών, εξαδέλφων, κουμπάρων, φίλων, γειτόνων, συναδέλφων κ.λ.π., γιατί «ουκ έστιν αριθμός».
Η συλλογή καρτών στα χέρια των ψηφοφόρων αναρίθμητη, «φέρε και σε μένα μπάρμπα», οι μετωπικές συναντήσεις και καραμπόλες σε πολυσύχναστους χώρους, λαϊκές κ.α., μεταξύ των ανθυποψηφίων, καλά κρατούν.
Στις διάφορες τοπικές κοινωνικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, «όπου γάμος και χαρά…», στην πλατεία «πρώτο τραπέζι πίστα» και στις διαφημίσεις, πάντα ένα πολλά υποσχόμενο χαρούμενο πρόσωπο της επιτυχίας και ενίοτε της πολυδιαφήμισης και του life style.
Αυτή λίγο έως πολύ είναι η επικρατούσα συναισθηματική και κοσμική ατμόσφαιρα.
Ας έλθουμε όμως στα σοβαρά. Ο πολίτης σήμερα στην κατάσταση που περιήλθε, εξ αιτίας όλων των παθογόνων συμπτωμάτων, τα οποία μας οδήγησαν σε οδυνηρές συνέπειες, πως πρέπει να λειτουργήσει;
Θα λειτουργήσει αποκλειστικά και μόνο με το κριτήριο της κουμπαριάς ή της συγγένειας ή θα λειτουργήσει με το κριτήριο της αξιοκρατικής επιλογής; Ιδού το ερώτημα.
Προσωπικά δεν γνωρίζω την απάντηση. Την απάντηση θα την λάβουμε όλοι «μόλις σφυρίξει ο διαιτητής την λήξη του αγώνα».
Αν ο γείτονας, ο κουμπάρος, ο εξάδελφος ή ο φίλος του εκλογέα είναι ικανός , τότε ασφαλώς και θα πρέπει να υποστηριχθεί. Αν όμως αυτός δεν είναι , αλλά είναι άλλα πρόσωπα καθ όλα άξια, τα οποία όμως, δεν είναι γείτονες ή φίλοι του εκλογέα, τότε αυτός θα τα υποστηρίξει για να εκλεγούν, λόγω ικανοτήτων, ή όχι;
Ας σκεφθούμε καλά, τι θέλουμε για τον Δήμο και τον τόπο μας.
Για να δούμε σε περίπου ένα μήνα από τώρα, αν θα επικρατήσει ο κουμπάρος ή ο άξιος και ικανός αυτοδιοικητικός.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ