Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Γιατί το «μαύρο κουτί» είναι «παγιδευμένο» μέσα στα αεροπλάνα;

Για να λυθεί το μυστήριο της πτώσης του αεροπλάνου των Malaysia Airlines, οι ερευνητές χρειάζονται τα στοιχεία από το «μαύρο κουτί» του αεροπλάνου. Σε μία αεροπορική τραγωδία όμως, όπως η παραπάνω, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται στη συσκευή, καταλήγουν αναπόφευκτα μέσα σε συντρίμμια, τα οποία δε μπορούν και να βρεθούν.

Καθώς οι ειδικοί χτενίζουν τον κόλπο της Ταϊλάνδης για να εντοπίσουν ότι απέμεινε από το αεροσκάφος, δεν διαθέτουν καμία παραπάνω πληροφόρηση για το πώς συνέβη το δυστύχημα μιας και δεν έχουν στα χέρια τους τη λύση του μυστηρίου, το «μαύρο κουτί».

Γιατί όμως οι αεροπορικές εταιρείες δεν αποφάσισαν να λύσουν το πρόβλημα των πληροφοριών πτήσεων, κάποια χρόνια νωρίτερα, μεταδίδοντας σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες από το αεροσκάφος στον πύργο ελέγχου; Η τεχνολογία, στο συγκεκριμένο τομέα, έχει κάνει μεγάλα βήματα, γιατί όμως το «μαύρο κουτί» έχει μείνει τόσο πίσω;

Η απάντηση δε θα μπορούσε να είναι άλλη από τη συγκεκριμένη: Λόγω κόστους. Τα πάντα είναι θέμα χρημάτων. Οι αεροπορικές εταιρείες, δεν επιθυμούν να μπουν σε τέτοια έξοδα μιας και η αποστολή δεδομένων και πληροφοριών, real time, μέσω το αεροσκάφος, σε δορυφόρο και από τον δορυφόρο στη Γη, είναι πάρα πολύ ακριβή διαδικασία. Μία έρευνα που έγινε το 2002, συμπέρανε ότι μία αεροπορική εταιρεία με έδρα τις Η.ΠΑ. θα χρειαστεί περίπου 300.000.000 δολάρια ετησίως προκειμένου να μεταδώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία των πτήσεων. Παρά τις συνεχής βελτιώσεις στον τομέα, από το χρονικό διάστημα της έρευνας, το κόστος δεν έχει κατέβει σε τέτοια επίπεδα ώστε να επιτρέπει κάτι τέτοιο.

via

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ