Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Γιατί παχαίνουμε το χειμώνα;

ΛΊΓΟ ΤΟ ΚΡΎΟ, ΛΊΓΟ Η  ΘΑΛΠΩΡΉ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΎ, ΛΊΓΟ Η ΜΕΛΑΓΧΟΛΊΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΏΝΑ, ΛΊΓΟ Η ΚΑΚΉ ΔΙΆΘΕΣΗ ΔΕΝ ΘΈΛΙ ΚΑΙ ΠΟΛΎ ΝΑ ΕΚΤΟΝΏΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΉ ΨΥΧΙΚΉ ΜΑΣ ΔΙΆΘΕΣΉ ΣΕ ΈΝΑ ΑΣΤΑΜΆΤΗΤΟ ΤΣΙΜΠΟΛΌΓΗΜΑ. ΈΤΣΙ ΑΡΓΆ ΑΛΛΆ ΣΤΑΘΕΡΆ ΤΟ ΒΆΡΟΣ.. ΑΝΕΒΑΊΝΕΙ ΚΑΤΑΚΌΡΥΦΑ.

Όπως αποκαλύπτουν επιστημονικές έρευνες τα χειμωνιάτικα κιλά όχι μόνο λαμβάνονται πιο εύκολα -κατά μέσο όρο τρία με τέσσερα-  αλλά καθυστερούν να χαθούν.
Γιατί  όμως το χειμώνα παχαίνουμε;
Οι αιτίες για την εμφάνιση αυτού του φαινομένου είναι πολλές. Η επικρατούσα άποψη είναι ότι τρώμε περισσότερο φαγητό για να μην  κρυώνουμε.
Βέβαια μπορεί αυτό να αποτελεί το άλλοθι μας απέναντι στην κατανάλωση υπερβολικού φαγητού αλλά επιστημονικά δεν τεκμηριώνεται αφού γιατί όπως αναφέρουν οι ειδικοί το πρόσθετο σωματικό λίπος  αποτελεί απλώς αποθήκη  θερμίδων. Να σημειωθεί εδώ ότι μόνο το καφέ λίπος είναι το θερμογόνο το οποίο βρίσκεται  σε αφθονία μόνο τα μωρά,  και όχι στους ενήλικους.
 με… τίποτα
Αναντίρρητα  το κρύο ανοίγει την όρεξη, καθώς ο οργανισμός για να ανταπεξέλθει χρειάζεται περισσότερες  καύσεις για να παραχθεί θερμότητα που θα διατηρήσει φυσιολογική τη σωματική θερμοκρασία στις χαμηλές περιβαλλοντικές θερμοκρασίες.
ένα ποτηράκι παραπάνω για να ζεσταθούμε.
Ένας ακόμη αστικός μύθος καταρρίπτεται αφού έρευνες έδειξαν ότι όχι μόνο το μέτρο αυτό είναι προσωρινό αλλά λειτουργεί και αντίστροφα.
Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες το αλκοόλ αυξάνει τη ροή αίματος προς το δέρμα και ελαττώνει σημαντικά την εσωτερική θερμοκρασία του σώματος, ενώ αντιστρέφει τα αντανακλαστικά που ρυθμίζουν τη σωματική θερμοκρασία, περιορίζοντας έτσι την ικανότητα του ρίγους.
πιο παχυντικά φαγητά. 
Αν και το καλοκαίρι  καταναλώνουμε  σαλάτες ,φρούτα και άλλα ελαφριά φαγητά για να δροσιστούμε το χειμώνα κάνουμε ακριβώς το αντίθετο:
καταναλώνουμε μόνο  λιπαρά και όσο το δυνατόν πιο «πλούσια» εδέσματα με περισσότερα γλυκά και φαγητά που περιέχουν με πολλούς υδατάνθρακες και σάκχαρα.
μετακινούμαστε  λιγότερο
Το κολύμπι στη θάλασσα και οι περίπατοι στην εξοχή, δίνουν τη θέση τους στον καναπέ ενώ και οι μετακινήσεις γίνονται όλες με το αυτοκίνητο .
 ντυμένοι σαν κρεμμύδι
 Είτε μας αρέσει είτε όχι τα χειμωνιάτικα ρούχα καλύπτουν πολύ περισσότερες ατέλειες του σώματος, απ’ ό,τι τα άκρως αποκαλυπτικά ρούχα του καλοκαιριού  που κρύβουν τα παραπανίσια κιλά.
πίνουμε λιγότερο νερό
Μπορεί το καλοκαίρι το νερό να είναι όαση δροσιάς αλλά το χειμώνα δεν είναι καθόλου ελκυστικό. Μόνο που το νερό κόβει την όρεξη ή έστω την «ξεγελάει», κι ας μην το αντιλαμβανόμαστε, ενώ δίχως αυτό, η όρεξή μας αναζητά ακόρεστα πως θα ικανοποιηθεί.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ