Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Γιατί θα μας… ξενο-κρατήσουν στο ευρώ, με νύχια και με δόντια!

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα! Το φάντασμα της εξόδου από το ευρώ… Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη της… ΠΑΣΟΚΟ-ΝΟΥΔΟΥ, με κύριο εκφραστή τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αναγγέλλει σε όλο τον κόσμο ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που θα αθετήσει το μνημόνιο (από το οποίο όμως θέλει να μας βγάλει η γαλαζοπράσινη συγκυβέρνηση), συνεπάγεται αυτόματα τη χρεοκοπία. Και –άρα– την έξοδό μας από το ευρώ.

 

Το έχω γράψει και θα το ξαναγράψω: Οι δανειστές μας δεν πρόκειται να προχωρήσουν στην αποπομπή της χώρας από το ευρώ, όχι μόνο γιατί δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα από τις ιδρυτικές συνθήκες, αλλά γιατί –απλούστατα– δεν είναι ανόητοι. Και δεν είναι ανόητοι, διότι η αποσκίρτηση της Ελλάδας από την αλυσίδα της ευρωζώνης θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυσή της, με παράλληλη μετάδοση της κρίσης σε όλα τα χρηματιστήρια της υφηλίου και εξακόντιση της «φωτιάς» στις Ηνωμένες Πολιτείες. Γεγονός το οποίο θα σημάνει την ανάφλεξη του παγκόσμιου καπιταλισμού.

Η Ελλάδα συνιστά ακόμη συστημικό κίνδυνο. Παρά την επιτήδεια μεταφορά του περίπου 80% των ομολόγων μας από τα χέρια των ιδιωτών τραπεζικών μεγαθηρίων στην αγκάλη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των κρατικών φορέων της Ένωσης, η Αθήνα παραμένει το σημείο ζωής ή θανάτου για την ευρωζώνη.

«Τι χρείαν έχομεν μαρτύρων», αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, όταν ο ίδιος ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ στο βιβλίο του με τίτλο «Stress Test» (αλήθεια, γιατί δεν κυκλοφόρησε στην Ελλάδα;) τα λέει χαρτί και καλαμάρι: Ότι στη διάρκεια της ελληνικής κρίσης 2010-2012 έκανε κατ’ εντολήν του προέδρου Ομπάμα 282 τηλεφωνικές και προσωπικές συνομιλίες με τους αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της ευρωζώνης, του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου συμπεριλαμβανομένων, προκειμένου να τους… συντονίσει ώστε να δράσουν ταχύτατα προς τη διάσωση της Ελλάδας. Από… αγάπη; Όχι, βέβαια. Από συμφέρον!

Διότι μια άτακτη ελληνική πτώχευση θα απειλούσε την παγκόσμια οικονομική ισορροπία. Άλλωστε, τον Μάρτιο του 2011 στο οβάλ γραφείο, υποδεχόμενος τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο σε τελετή για τον εορτασμό της Επανάστασης του 1821, ο Ομπάμα δήλωσε: «Η ασφάλεια τη Ελλάδας είναι προς το συμφέρον ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών». Να γιατί ο Γκάιτνερ αποκαλύπτει επίσης ότι χρειάσθηκε να παρέμβει υπέρ ημών ο Αμερικανός πρόεδρος προς την καγκελάριο Μέρκελ, παραμονές συνόδων κορυφής, όταν στην ημερήσια διάταξη ήταν η ελληνική χρεοκοπία.

Πράγματι, υπήρχαν φωνές σε γερμανικό επίπεδο που έβλεπαν μια συντεταγμένη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ώστε να προστατευθεί η υπόλοιπη ευρωζώνη από τον ελληνικό… δανειακό ιό του Έμπολα. Ναι. Η εφημερίδα «Financial Times» τον περασμένο Μάιο είχε φέρει στο φως το σχέδιο που εκπόνησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε και προέβλεπε την αντιμετώπιση μιας ελληνικής εξόδου από το ευρώ, είτε λόγω απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης είτε λόγω ατυχήματος ή για λόγους παραδειγματισμού των υπόλοιπων άτακτων στην ευρωζώνη… Ο Αμερικανός υπουργός υπογραμμίζει πως μόλις έμαθε ότι συζητιέται στο Βερολίνο ένα τέτοιο σχέδιο, έσπευσε στο θέρετρο Σιλτ μεταφέροντας την ανησυχία του πλανητάρχη για μετάδοση της οικονομικής πυρκαγιάς στις ΗΠΑ. «Βρήκα το σχέδιο τρομακτικό» γράφει ξεκάθαρα ο Γκάιτνερ, ο οποίος  –σημειωτέον– προερχόταν από τη Wall Street. Kαι συνεχίζει: «Επιστρέφοντας στην Ουάσινγκτον πήγα στο γραφείο του προέδρου, ο οποίος μου είπε ότι συμμερίζεται τη βαθύτατη ανησυχία μου».

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά: Με την… απόβαση στην ευρωζώνη του ελεγχόμενου από τις ΗΠΑ ΔΝΤ, το μόρφωμα που κατ’ ευφημισμόν ονομάζουμε «Ευρωπαϊκή Ένωση», συγκρότησε την  Ύπατη Αρμοστεία- τρόικα, η οποία ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού στην Ελλάδα, επιβάλλοντας μαρτυρική λιτότητα με αντάλλαγμα τα δύο δάνεια- θηλιά συνολικού ύψους 230 δισ. ευρώ. Αποτρέποντας –πράγματι– μια άτακτη χρεοκοπία, με πρωταρχική ευθύνη του δικομματισμού οργάνωσε την… «επιλεκτική χρεοκοπία», η οποία επέφερε την πτώση του ΑΕΠ κατά 50 δισ. σε 4 χρόνια – κάτι που συμβαίνει σε συνθήκες πολέμου! Η αμερικανική παρέμβαση έφθασε στο απροκάλυπτο σημείο να… προΐσταται ο Γκάιτνερ σε σύνοδο υπουργών της ευρωζώνης, υπογραμμίζοντας την απαίτηση-τελεσίγραφο (ευγενικό…) των ΗΠΑ για δραστική λύση της ευρω-ελληνικής κρίσης!

Και επειδή οι εταίροι δεν είχαν –και δεν έχουν ακόμη και τώρα, με το δίκιο τους– σε καμία υπόληψη τους χυδαίους συγκυβερνήτες της χρεοκοπίας, ο Σόιμπλε έδωσε προληπτική εντολή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ετοιμάσει με απόλυτη μυστικότητα το «Σχέδιο Ζ», βάσει σεναρίου επιστροφής της χώρας μας στο εθνικό της νόμισμα, κάτι που –σύμφωνα με δημόσια δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου– είχε εξετασθεί και από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς φούντωναν οι κοινωνικές αντιδράσεις στην πλατεία Συντάγματος.

Όταν αναδημοσιεύθηκε το εν λόγω ρεπορτάζ, όσα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ομνύουν στο μνημόνιο πρόβαλλαν το «Σχέδιο Ζ» ως… πλάνο των Ευρωπαίων για έξοδο της Ελλάδας από το ευρωπαϊκό νόμισμα. «Να –έλεγαν… χαιρέκακα οι τηλε… Αδώνιδες– είδατε; Οι Ευρωπαίοι μάς είχαν προγραμμένους!» Η παραπληροφόρηση σε όλο της το ευρωπαϊκό μεγαλείο! Ο πτωχοπροδρομισμός επί το έργον! Η εθελοδουλία στις δόξες της!

Αν όμως ο προσεκτικός αναγνώστης (υπάρχει… τέτοιος;) δεν έμενε στους τίτλους των ελληνικών εφημερίδων, αλλά διάβαζε μέχρι τέλους το κείμενο των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», θα μάθαινε όλη την αλήθεια: «Αξιωματούχοι που δούλεψαν το “Σχέδιο Ζ” επιμένουν ότι δεν ήταν ένας οδικός χάρτης για να εκδιωχθεί η Ελλάδα από το ευρώ, αλλά ακριβώς το αντίθετο» τόνιζαν, εξηγώντας πως ήταν το μίνιμουμ που έπρεπε να κάνουν, αφού μια εφόρμηση στις τράπεζες ήταν πιθανή να επιφέρει ένα Grexit «που θα έσπερνε το χάος στις ευρωπαϊκές αγορές, προκαλώντας bank run σε άλλες δοκιμαζόμενες οικονομίες της ευρωζώνης».

Η εφημερίδα καταλήγει λέγοντας πως η Μέρκελ έπαψε κάθε συζήτηση για απομάκρυνση της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ όταν, σε μυστική σύσκεψη συνεργατών της, τρομοκρατήθηκε μόλις κατάλαβε πως μια κατάρρευση της Ελλάδας θα παρέσυρε όλη την υφήλιο! Μάλιστα, σε νέο αποκαλυπτικό της αφήγημα στις αρχές Δεκεμβρίου του 2014 η ίδια εφημερίδα δίνει παραστατικά το κλίμα της συνόδου των Καννών τον Νοέμβριο του 2011, γράφοντας πως η σκληρή καγκελάριος ακούγοντας την εξαγγελία του Γιώργου Παπανδρέου για δημοψήφισμα… «έβαλε τα κλάματα παραπονούμενη γιατί πιέζεται από τον Ομπάμα για να βγει μπροστά η Γερμανία ως τείχος προστασίας της ευρωζώνης με έκδοση ομολόγων SDR, κάτι που απαγορεύει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας».

Ακόμη μια μαρτυρία για το πόσο φοβούνται μια… αναχώρησή μας από το ευρώ ήρθε από τον έγκυρο οικονομικό αναλυτή της βρετανικής εφημερίδας «Ντέιλι Μέιλ» Φαϊσάλ Ισλάμ, ο οποίος στο βιβλίο του «Η Γραμμή Χρεοκοπίας» αποκάλυψε ότι: Την ώρα που οι Eυρωπαίοι αξιωματούχοι πλειοδοτούσαν υπέρ μιας ελληνικής χρεοκοπίας, στο διάστημα 2011-2012, μας έστειλαν με μυστικές πτήσεις πάνω από 10 δισ. εκατομμύρια φρεσκοτυπωμένα ευρώ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη φορτώνοντάς τα σε γιγαντιαία «Μπόινγκ» που προσγειώνονταν στην Αθήνα (για την ακρίβεια, στην πολεμική βάση της Ελευσίνας) μην τυχόν και ξεμείνουν τα ΑΤΜ των ελληνικών τραπεζών, προκαλώντας τραπεζικό πανικό!

Πρόσφατες δηλώσεις ήρθαν να επιβεβαιώσουν το συνεχώς αυξανόμενο αμερικανικό ενδιαφέρον για τη στήριξη της ευρωζώνης. Ο Ομπάμα, μιλώντας αρχές Δεκέμβρη του 2014 σε εκπροσώπους αμερικανικών επιχειρήσεων στην Ουάσινγκτον, άφησε αιχμές κατά της εμμονικής γερμανικής πολιτικής  λιτότητας, που καλλιεργεί την ύφεση στον ευρωπαϊκό Νότο, και δεν έκρυψε τη δική του ανάμειξη στην ευρωζώνη: «Τόσο εγώ όσο και ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λου και ο προκάτοχός του Τίμοθι Γκάιτνερ, από τον πολύ χρόνο που έχουμε ξοδέψει προσπαθώντας να διαχειρισθούμε τις διάφορες κρίσεις που ξεφυτρώνουν στην Ευρώπη, είμαστε πλέον… επίτιμα μέλη της Κομισιόν, καθώς οι ΗΠΑ συνεχίζουν να σπρώχνουν τους Ευρωπαίους να τονώσουν τις επενδύσεις και τη ζήτηση ώστε να βγουν από την τρύπα!» («Καθημερινή», 4-12-14)

Σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί, αγαπητέ αναγνώστη: Γιατί τόσος αμερικανικός… έρωτας με την Ευρώπη; Διότι, εκτός από τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης στην αμερικανική ήπειρο, υπάρχει ένας πιο βασικός λόγος που κάνει τον πλανητάρχη αφοσιωμένο στη Γηραιά Ήπειρο, την οποία τον Μάιο του 1945 απελευθέρωσαν από τους ναζί τα αμερικανικά στρατεύματα που μπήκαν στο Βερολίνο μαζί με τον σοβιετικό στρατό: Ο γεωστρατηγικός. Τον προσδιόρισε ο αρμοδιότερος όλων: Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ, σε διάλεξή του στο ινστιτούτο στρατηγικών αναλύσεων Atlantic Council (Ατλαντικό Συμβούλιο) στην Ουάσινγκτον: «Η ευρωζώνη βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο!

Οποιοδήποτε ρήγμα στο ευρω-οικονομικό μπλοκ θα είχε σοβαρές συνέπειες και για το Πεντάγωνο. Θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και την εξέλιξη κορυφαίων προγραμμάτων ανάπτυξης οπλικών συστημάτων, όπως το F-35, στο οποίο έχουμε Ευρωπαίους συνεταίρους, όπως τη Βρετανία και την Ιταλία. Αλλά θα μπορούσε επίσης να θέσει σε κίνδυνο την ίδια την παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων στο ευρωπαϊκό έδαφος, καθώς πάνω από 80.000 Αμερικανοί στρατιώτες και 20.000 πολιτικοί υπάλληλοι εργάζονται στις Βάσεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη, οι περισσότεροι στη Γερμανία». («Ελευθεροτυπία», 12-12-2011)

Ιδού λοιπόν γιατί οι κηδεμόνες του στρατηγικού οικοπέδου «Ελλάς» με το αμερικανικό στρατιωτικό κρατίδιο της αναντικατάστατης Σούδας, η οποία εν μέσω κρίσης αποτέλεσε βάση εξόρμησης κατά του δικτάτορα Καντάφι, προκαλεί τον αμερικανικό «έρωτα». Να γιατί θα μας κρατήσουν στο ευρώ… με νύχια και με δόντια! Αλλά αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιούται να προβαίνει σε τυχοδιωκτισμούς.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία με οδηγούν στην εκτίμηση ότι μια ελληνική κυβέρνηση μπορεί να απαιτήσει την επαναδιαπραγμάτευση του θανατηφόρου φαρμάκου-μνημονίου που δημιούργησε 1.300.000 θύματα της ανεργίας. Αργά ή γρήγορα την αποτίναξη των βάρβαρων απαιτήσεων της τρόικας θα αναγκασθεί να την επιχειρήσει είτε μια κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία είτε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν βέβαια διαθέτουν ηγεσίες που ξέρουν να παίζουν το παιχνίδι της γεωπολιτικής.

Και –κυρίως– να το θέλουν… Αλλιώς, είμαστε αν-άξιοι της τύχης μας!

Κώστας Μαρδάς (δημοσιογράφος και συγγραφέας)

topontiki.gr

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ