ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Δείτε γιατί διψούν 3.000 πολίτες σε 24 χωριά (Δείτε το Video)

Παράνομη παροχή νερού, από το δίκτυο του Συνδέσμου Υδρευσης στους Φιλιππαίους για ένα κοπάδι αγελάδων !!!

 «Δεν υπάρχει απόφαση του Δ.Σ.» σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου κ.Παύλου Δαυιτίδη 

Τη στιγμή που διψούν περισσότεροι  από 3000 πολίτες των 25 χωριών του Α και Β κλάδου, ο Σύνδεσμος Υδρευσης «παρεχώρησε» παροχή υδροδότησης σε ένα κοπάδι αγελάδων στην Κουρούνα Φιλιππαίων.

Συγκεκριμένα από τον αγωγό του Συνδέσμου, το καλοκαίρι του 2011, o αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ.Παλάσκας (όπως ο ίδιος δήλωσε)  και εν αγνοία του Προέδρου κ.Παύλου Δαυιτίδη (ίσως και των άλλων μελών του Δ.Σ.)  προχώρησε σε τοποθέτηση παροχής υδροδότησης από αγωγό του συνδέσμου σε ποτίστρα αγελάδων.

Το νερό μεταφέρεται σε απόσταση 500 μέτρων σε τέσσερις μεγάλες ποτίστρες για το πότισμα ενός κοπαδιού αγελάδων σε 24ωρη βάση.

Η υπάρχουσα βάνα ασφαλείας χρησιμοποιείται (φαίνεται) για τον χειμώνα… αφού από το πρωί της Παρασκευής έως το βράδυ της Κυριακής οι δημοσιογράφοι της «Ε» επισκέφθηκαν έξι φορές την παροχή του δικτύου διαπιστώνοντας επί τόπου πως «αυτή η βάνα… παραμένει ανοιχτή όλο το διάστημα του καλοκαιριού για το πότισμα… των αγελάδων!!!

Στο μεταξύ οι Κοινότητες Μεγάρου, Κυδωνιών, Ροδοχωρίου, Κριμινίου, Μ.Σειρηνίου και άλλων 20 χωριών αντιμετωπίζουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα υδροδότησης.

 

Επιστροφή στο 2002 !!

Είναι γνωστό το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν τα 25 χωριά έως το έτος 2002.

Όπως είναι γνωστό πως ΚΑΝΕΝΑ χωριό από το 2003 έως το 2010 δεν αντιμετώπισε πρόβλημα υδροδότησης. Το σημαντικό αυτό πρόβλημα επέστρεψε δυστυχώς μετά από 10 χρόνια και πάλι στις Κοινότητες. Οι πολίτες αυτών των Κοινοτήτων γνωρίζουν πολύ καλά πως και πότε δόθηκε τέλος στο μεγάλο πρόβλημα της υδροδότησης.

 

Να απαντήσει

ο κ.Παλάσκας…

 

1)    Την Ανοιξη του 2011 και την Ανοιξη του 2012 προχώρησε ο κ.αντιπρόεδρος (και υπεύθυνος του συνδέσμου όπως ο ίδιος λέει στα χωριά) στον καθαρισμό των πηγών της Βασιλίτσας; Γνωρίζει που βρίσκονται;

2)    Την Ανοιξη του 2011 και του 2012 προχώρησε στον καθαρισμό και απολύμανση των δεξαμενών του Συνδέσμου;

3)    Να δημοσιοποιήσει ο κ.αντιπρόεδρος τις αναλύσεις νερού που πραγματοποιήθηκαν από 1/1/2011 έως 30/6/2012 τόσο στις πηγές του Συνδέσμου όσο και στις δεξαμενές και να αναρτηθούν αυτές στους πίνακες ανακοινώσεων των παραπάνω χωριών όπως γινόταν έως το τέλος του 2010.

4)    Οσον αφορά τις καταστροφές στην Κεντρική δεξαμενή των Φιλιππαίων το 2008 θα αναφερθούμε όταν χρειαστεί αναλυτικά.

 

Η οργή των κατοίκων

Οργισμένοι είναι πλέον όλοι οι κάτοικοι των χωριών του Συνδέσμου μόλις έμαθαν πως το νερό του Συνδέσμου χρησιμοποιείται για το πότισμα αγελάδων στους Φιλιππαίους. Σοβαρό επεισόδιο δημιουργήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία της Αετιάς εξ αιτίας του νερού ενώ φραστικά επεισόδια, μικρά η μεγάλα έχουμε σε όλα τα χωριά.

Δυστυχώς υπάρχει κίνδυνος να έρθουν σε αντιπαράθεση τα χωριά μεταξύ τους.

Υ.Γ.1 Το πρόβλημα ύδρευσης ήταν το κυρίαρχο τόσο στον Σύνδεσμο Υδρευσης όσο και στο Δήμο Αγίου Κοσμά από το έτος 2003 έως το 2010. Οι ίδιοι οι κάτοικοι δεν προκειται να επιτρέψουν στην απαξίωση και την καταστροφή αυτού του έργου ζωής. Ο λαϊκισμός ήδη έχει καταδικαστεί από τους κατοίκους των χωριών….

 

 

Υ.Γ.2 Να μας απαντήσει ο κ.Παλάσκας ποιός είναι ο αριθμός απόφασης του Δ.Σ. του Συνδέσμου για την παράνομη αυτή παροχή υδροδότησης και με ποιόν τρόπο χρηματοδοτήθηκε αυτό το έργο.

Τέλος να μας απαντήσει αν το έργο αυτό εγκρίθηκε νομίμως από την Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –  Δυτικής Μακεδονίας

Γ.Π.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Πωλείται Κυρίμης 19
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα (δίχωρη)
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ