Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Βουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη, το Γενικό Γραμματέα Συγχρηματοδοτούμενων Δημοσίων Έργων κ. Σέργιο Λαμπρόπουλο και το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Ιωάννη Οικονομίδη είχε την Τρίτη 23/2 ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας.

 

 

Οι δύο Γενικοί Γραμματείς ενημέρωσαν το Βουλευτή του Νομού για την πρόοδο του έργου του νέου οδικού άξονα Ε-65 που θα συνδέει τη Λαμία με το Ν. Γρεβενών, όπως επίσης και για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου που αφορά τη Δυτική Μακεδονία. Στη συνέχεια ο κ. Χαντάβας έθεσε τα παρακάτω ζητήματα που απασχολούν το Ν. Γρεβενών:

1.      Την κατασκευή νέου οδικού άξονα που θα συνδέει τη Δεσκάτη με τα Γρεβενά. Επέμεινε ότι η κατασκευή αυτού του άξονα είναι έργο πρώτης προτεραιότητας, με αναπτυξιακό χαρακτήρα και πρότεινε να αναληφθεί η κατασκευή του από το Υπουργείο Υποδομών. Ο κ. Μαγκριώτης δήλωσε ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ούτως ώστε να κατασκευασθεί αυτός ο σημαντικός οδικός άξονας.

2.      Την κατασκευή νέου οδικού άξονα Γρεβενών – Βασιλίτσας. Ο κ. Μαγκριώτης δήλωσε ότι θεωρεί αυτό το έργο πρωταρχικής σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη του Νομού και θα φροντίσει κατά τη συνεργασία του με το Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Κύρκο, να ενταχθεί στο Περιφερειακό Πρόγραμμα που αφορά έργα υποδομών.

3.      Την ολοκλήρωση των εργατικών κατοικιών Κυρακαλής. Ο κ. Υφυπουργός ανέφερε ότι θεωρεί αυτονόητη την άμεση ολοκλήρωση τους και συνέστησε στον κ. Χαντάβα να έχει συνάντηση με τη νέα Πρόεδρο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας κ.  Γεωργία Κωτίδου.

4.      Την κατασκευή κόμβου της Εγνατίας Οδού στο Δήμο Γόργιανης, την αποκατάσταση του περιβάλλοντος στις περιοχές που διέρχεται η Εγνατία Οδός και την εκπλήρωση των υποσχέσεων της Εταιρείας «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» για την κατασκευή παράπλευρων δρόμων. Ο κ. Μαγκριώτης δήλωσε ότι αφού ενημερωθεί ο νέος πρόεδρος της Εταιρείας κ. Αναστάσιος Μουρατίδης, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Ν. Γρεβενών για να προσδιοριστεί η θέση του κόμβου στο Δήμο Γόργιανης, οι θέσεις των δύο Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α) που θα κατασκευασθούν εκατέρωθεν της Εγνατίας Οδού και η θέση του Οικομουσείου. Είναι αυτονόητο, όπως δήλωσε, ότι θα εκπληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις της Εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» απέναντι στους πολίτες του Ν. Γρεβενών.

5.      Την παραμονή του κέντρου διοίκησης της Εταιρείας «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» στο Ν. Γρεβενών και την πρόσληψη προσωπικού συντήρησης αποκλειστικά από το Νομό Γρεβενών. Ο κ. Υφυπουργός συμφώνησε ότι δεν υφίσταται κανένας λόγος απομάκρυνσης του κέντρου και ότι οι Εταιρείες συντήρησης της Εγνατίας δεν έχουν κανένα λόγο να μην απασχολήσουν προσωπικό που κατάγεται από το Ν. Γρεβενών.

6.      Την ανακατασκευή και βελτίωση του υφιστάμενου οδικού άξονα Γρεβενών – Καλαμπάκας, που σήμερα χρησιμοποιείται ως παρακαμπτήρια οδός των Τεμπών, όταν ολοκληρωθούν οι Εργασίες στα Τέμπη. Ο κ. Μαγκριώτης δήλωσε ότι ο δρόμος θα ανακατασκευασθεί και θα είναι πολύ καλύτερος από ότι ήταν πριν χρησιμοποιηθεί ως παρακαμπτήριος.

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση με τον κ. Χαντάβα, τόσο ο κ. Υφυπουργός όσο και οι δύο Γενικοί Γραμματείς, δήλωσαν ότι γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα του Νομού και θα είναι αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που θα συμβάλει στη βελτίωση των υποδομών και στην ανάπτυξη του Ν. Γρεβενών.

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ