Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Βιβλιάριο ασθενείας με 50 ημέρες εργασίας

Με 50 ημέρες ασφάλισης θα μπορούν να λαμβάνουν το βιβλιάριο ασθενείας οι μισθωτοί ασφαλισμένοι και το 2014. Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ:

α) στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ–ΕΤΑΜ και στα μέλη οικογένειάς τους, για την περίοδο από 1/3/2014 έως 28/2/2015, είναι δυνατή η χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, με τη συμπλήρωση τουλάχιστον 50 ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2013) είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.

β) στους ανέργους ηλικίας άνω των 29 και έως 55 ετών που είναι μακροχρόνια άνεργοι (έχουν δηλαδή ξεπεράσει τη 12μηνη περίοδο χορήγησης του επιδόματος ανεργίας και ως εκ τούτου δεν έχουν ασφαλιστικές παροχές) η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές ασθένειας σε είδος παρατείνεται έως την 28η Φεβρουαρίου 2015.

γ) στους εργαζομένους των επιχειρήσεων με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» και «ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ», καθώς και τα μέλη οικογένειάς τους, για την περίοδο από 1/3/2014 έως 28/2/2015, είναι δυνατή η χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, χωρίς την προϋπόθεση συμπλήρωσης ημερών ασφάλισης.

Τα ανωτέρω επισημαίνονται στην εγκύκλιο με τη διοίκηση του ΙΚΑ να δίνει σαφή εντολή στις υπηρεσίες του Ιδρύματος και παρότι δεν υφίσταται σχετική διάταξη νόμου, να χορηγούν ασφαλιστική ικανότητα (θεώρηση βιβλιαρίων υγείας), σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Η απόφαση αυτή στηρίζεται σε σχετικό έγγραφο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με το οποίο γνωστοποιήθηκε ότι οσονούπω θα νομοθετηθούν η ασφάλιση ασθενείας με 50 ημέρες ασφάλισης και οι λοιπές ρυθμίσεις. Αιτία αυτών των ρυθμίσεων είναι η μεγάλη ανεργία ή υποαπασχόληση των εργαζομένων που έχει αποτέλεσμα την αδυναμία συμπλήρωσης των ελάχιστων χρονικών προϋποθέσεων για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και προκειμένου να μη μείνουν ανασφάλιστοι οι ίδιοι και τα μέλη της οικογένειάς τους.

Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα ΟΠΣ-ΙΚΑ Μητρώου έχει ενημερωθεί κεντρικά για τους δικαιούχους που έχουν συμπληρώσει τις 50 ημέρες ασφάλισης και στους οποίους αποστέλλονται αυτοκόλλητες ετικέτες. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες δεν θα αποσταλούν αυτοκόλλητες ετικέτες και η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας θα γίνει μέσω των υποκαταστημάτων. Πάντως ενημέρωση για την απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας παρέχεται στους ασφαλισμένους και μέσω της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Ασφαλιστική Ικανότητα» στον διαδικτυακό τόπο www.ika.gr. Εφόσον οι ασφαλισμένοι διαπιστώνουν ότι είναι δικαιούχοι μέσω της παραπάνω ηλεκτρονικής υπηρεσίας, δεν χρειάζεται να προσέλθουν και στις Υπηρεσίες Μητρώου του ΙΚΑ–ΕΤΑΜ, διότι θα παραλάβουν αυτοκόλλητη ετικέτα στη διεύθυνσή τους.

 

efsyn.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ