Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Αύξηση στην τιμή των τσιγάρων έως 2€ προτείνουν οι ειδικοί επιστήμονες

Την επιβολή αύξησης στην τιμή των τσιγάρων έως και 2 ευρώ προτείνουν οι ειδικοί επιστήμονες. Όπως εκτιμούν, τα έσοδα που θα προκύψουν θα ξεπεράσουν το ένα δισ. ευρώ και θα μπορούν να διατεθούν στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας που παρέχει.

Την παραπάνω πρόταση παρουσίασε ο κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, καθηγητής Οικονομικών της Υγείας κ. Γιάννης Κυριόπουλος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας.

Όπως ανέφερε, η εμπειρία έχει δείξει ότι η αύξηση της τιμής των τσιγάρων επιφέρει μείωση της κατανάλωσης καπνού και σημαντική μείωση του αριθμού των καπνιστών.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με tovima.gr  ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος κ.Παναγιώτης Μπεχράκης, κατήγγειλε την αδιαφορία της πολιτείας ως προς την εφαρμογή των διατάξεων του αντικαπνιστικού νόμου.

Ο κ. Μπεχράκης έκανε λόγο για «τάσεις παρόξυνσης» στο πρόβλημα του καπνίσματος στη Ελλάδα. Κατήγγειλε δε, ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Όπως είπε, παρότι το 2011 πραγματοποιήθηκαν 94.140 έλεγχοι σε όλη τη χώρα, επιβλήθηκαν μόλις 2.842 πρόστιμα. Απ’ αυτά, εισπράχθηκαν λιγότερα από τα μισά…

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, κυρία Τζένη Κρεμαστινού, η τηλεφωνική γραμμή 1142 του ΚΕΕΛΠΝΟ είχε δεχθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2012 περισσότερες από 60.500 καταγγελίες για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου, εκ των οποίων το 42,5% αφορούσε την περιοχή ευθύνης της περιφέρειας Αττικής.

Από την πλευρά της, η γενική γραμματέας Δημοσίας Υγείας κυρία Χριστίνα Παπανικολάου σημείωσε ότι «δεν αλλάζουν εύκολα τα πράγματα σε αυτή τη χώρα» και προανήγγειλε την κατάρτιση νέου θεσμικού πλαισίου για τους κανόνες, τις προϋποθέσεις και τους περιορισμούς στη λιανική διάθεση των προϊόντων καπνού.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ