Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Αφιέρωμα στο … ΄΄φακελάκι΄΄

Εκτενές αφιέρωμα στο… «φακελάκι» και στον αγώνα κατά της διαφθοράς στην Ελλάδα δημοσιεύει το βρετανικό δίκτυο ενημέρωσης BBC, με αφορμή τις ιστορίες που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα www.edosafakelaki.org όπου οι πολίτες καταγγέλλουν περιστατικά διαφθοράς.

Στην αρχή του άρθρου αναφέρεται πως οι Ελληνες ψάχνουν να βρουν τρόπους για να «πολεμήσουν» τη διαφθορά με ιστοσελίδες, στις οποίες οι πολίτες μπορούν να καταγγείλουν περιστατικά.

Αίσθηση προκαλεί η ιστορία της δημιουργού της ιστοσελίδας (www.edosafakelaki.org), Χριστίνας Τρεμόντι, της οποίας ο παππούς -βετεράνος πολέμου- πάσχει από καρκίνο του προστάτη. «Ενα βράδυ είχε αδιάκοπη αιμορραγία και έπρεπε να βιαστούμε να τον πάμε στο νοσοκομείο. Ομως κανείς δεν μας έδωσε σημασία εκεί και ουσιαστικά αγνόησαν τον παππού μου. Ομως πήραμε το μήνυμα και η μητέρα μου έφτασε μετά από λίγο στο νοσοκομείο με 300 ευρώ στην τσάντα της. Σε μία ώρα μπήκε στο χειρουργείο!».

Η εμπειρία για τη Χριστίνα Τρεμόντι ήταν τραυματική και έτσι αποφάσισε να κάνει κάτι γι’ αυτό, ειδικά όταν ανακάλυψε το πόσο διαδεδομένη τακτική ήταν στα δημόσια νοσοκομεία. Ετσι δημιούργησε την ιστοσελίδα στην οποία υπάρχουν δεκάδες περιστατικά δωροδοκίας.

Σε χρονικό διάστημα λίγο μεγαλύτερο του ενός μηνός 1.000 διαφορετικές περιπτώσεις δωροδοκίας αναφέρθηκαν στην ιστοσελίδα και διαδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ethnos.gr το άρθρο επισημαίνει ότι σε ιστοσελίδες όπως το edosafakelaki.org το 60% των αναφορών σχετίζεται με δωροδοκίες στο σύστημα υγείας, 15% για άδειες αυτοκινήτων, 4% για έκδοση οικοδομικών αδειών, ενώ μόλις ένα 3% αποτελούν οι ιστορίες για δωροδοκίες σχετικά με φόρους, καθώς -όπως σημειώνει- όσοι το έχουν πράξει μάλλον το έκαναν για να φοροδιαφύγουν και, συνεπώς, δεν είναι διατεθειμένοι να το ανακοινώσουν.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ