Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Αυτοδιοικητικές εκλογές:Το μεγάλο στοίχημα!

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου δεν παύουν να έχουν μεγάλη πολιτική βαρύτητα παρότι διεξάγονται ταυτόχρονα με τις εκλογές βουλευτών για το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που αυτές έχουν ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον γιατί αφορούν την Ευρώπη που θέλουμε.
Θέλουμε μια Ευρώπη των αγορών, των διακρίσεων, των άυλων κεφαλαίων, της σκληρής λιτότητας, της ανεργίας, των περιοριστικών κοινωνικών πολιτικών ή θέλουμε μια Ευρώπη των παραγωγικών προοδευτικών δυνάμεων, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης,, της κοινωνικής συνοχής, της δικαιοσύνης και της ειρήνης;
Πάνω σε αυτό το κυρίαρχο διακύβευμα και το γενικό πολιτικό πλαίσιο δεν μπορεί να μην στοιχηθούν και οι αυτοδιοικητικές εκλογές με εξειδικεύσεις και τοπικές ιδιαιτερότητες.
Όλα αυτά με τη βαριά σκιά της κρίσης σε θεσμικό πολιτικό και οικονομικό επίπεδο που πλήττει εδώ και έξι χρόνια την περιφέρεια της Ευρώπης του Νότου και ιδιαίτερα την πατρίδα μας.
Μια κρίση βίαια, άνιση και άδικη με χιλιάδες θύματα μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, εργάτες, αγρότες, συνταξιούχους, νέους και νέες με εκπληκτικά εφόδια και προσόντα και ιδιαίτερα το ένα εκατομμύριο εξακόσιες χιλιάδες ανέργους, μια κοινωνική ατομική βόμβα που απειλεί τα θεμέλια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος αλλά και κατ’ επέκταση και την ευρωπαϊκή συνοχή!
Οι προοδευτικές δυνάμεις του κοινωνικού ελέγχου της αγοράς θα συγκρουστούν υποχρεωτικά με εκείνες της ασυδοσίας του μονοπωλιακού κεφαλαίου και του παλαιοκομματικού κρατικού συγκεντρωτισμού.
Οι πολίτες απαιτούν διαφάνεια, κοινωνικό έλεγχο και λογοδοσία, δίκαια κατανομή των βαρών και δικαιότερη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου στις παραγωγικές δυνάμεις, στις δυνάμεις της καινοτομίας και της νέας επιχειρηματικότητας αλλά και στην πληθύ των αδυνάτων, των ανήμπορων, των ανέργων.
Ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας δεν είναι αναγκαίο μόνο για να συντηρεί την ικανότητα αναπαραγωγής των παραγωγικών και κοινωνικών δυνάμεων αλλά για να προάγει την δημοκρατία, την ισχύ μιας ευνομούμενης πολιτείας αλλά και την ποιότητα ζωής του λαού της, που στηρίζεται σε πανανθρώπινες αρχές και αξίες..
Όλα αυτά όχι για την επιθετική κερδοσκοπία των μεταπρατικών δυνάμεων της συντήρησης και του χρηματιστηριακού κεφαλαίου αλλά για την απελευθέρωση των κοινωνικών δυνάμεων, τον μετασχηματισμό τους σε πολιτικών, το βάθεμα της δημοκρατίας και την καθιέρωση της συμμετοχικής αντί της αντιπροσωπευτικής υφαρπαγής “άπαξ δια παντός” της εντολής των τοπικών και εθνικών θεσμικών σχηματισμών.
Ο Καλλικράτης παρόλα τα τρωτά και άτολμα βήματα, παρ’ όλη την αναντιστοιχία αρμοδιοτήτων και πόρων, δίνει την ευκαιρία όχι μόνο του προσδιορισμού των αναγκών αλλά και την ανάληψη ευθύνης ανάπτυξης του νέου παραγωγικού μοντέλου, της αειφορίας, της ποιότητας, της καινοτομίας, του πολιτισμού του σεβασμού της διαφορετικότητας, της σύνθεσης, της ενότητας και, της αλληλεγγύης.
Το΄διαχειριστικό μοντέλο του συγκεντρωτικού κράτους πρέπει να δώσει τη θέση του στις δυνάμεις της δημιουργίας και της αποκεντρωμένης κοινωνικής δράσης και συμμετοχής και της μή εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών.
Οι κοινωνικές ανάγκες έχουν προτεραιότητα και είναι ισχυρότερες εκείνων, των προσωπικών επιλογών, των συντεχνιακών κατεστημένων και των κομματικών παρατρεχάμενων….
Πιστεύω ότι παντού αλλά ιδιαίτερα εδώ στην Δυτική Μακεδονία είναι απαραίτητη μια πλατιά συμμαχία δυνάμεων της προόδου, του κέντρου, του σοσιαλισμού και της αριστεράς που θα αναμετρηθεί νικηφόρα με της δυνάμεις της συντήρησης, της πελατειακής νοοτροπίας, του φατριασμού, της λαφυραγώγησης των θεσμικών δομών, της ιδιοποίησης της λαϊκής εντολής, του προσωπικού συμφέροντος και της ολιγαρχίας.
Οι αποκλεισμοί, τα “κρυφά” χρίσματα, η κομματοκρατία των ανεπάγγελτων, των αραχνιασμένων ηγετικών ομάδων και οι λογικές κατάληψης της Βαστίλλης η αντίθετα διατήρησης των αδίκως κεκτημένων στα πλαίσια διευθετήσεων, συναλλαγών, ανταλλαγμάτων σε επίπεδα κορυφής ή σε σκοτεινούς διαδρόμους δεν είναι αποδεκτά πλέον από καμιά τοπική κοινωνία, από κανένα εχέφρονα και σκληρά δοκιμαζόμενο πολίτη.
Τα κόμματα δοκιμάζουν τις αντοχές τους….
Όσα είναι αναχρονιστικά, αδύναμα και ανίκανα εργαλεία καλά θα κάνουν να μην περιμένουν τις βουλευτικές εκλογές ή ας μην αναλύσουν κατά το δοκούν τα αποτελέσματα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών..
Οφείλουν να αλλάξουν πολιτικές, να χαράξουν στρατηγικές και να μετασχηματιστούν τώρα πριν τα καταπιεί η λαϊκή απαξίωση.Οφείλουν τώρα να κοιτάξουν κατάματα την πραγματικότητα και το μέλλον.
Οφείλουν τώρα να αναλογιστούν τις συνέπειες και να αναλάβουν τις ευθύνες.
Τώρα, πριν είναι αργά….
Δημήτρης Ψευτογκάς
Υποψ. Αντιπεριφερειάρχης, Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΔΜ
Υστερόγραφο: Άρχισαν τα όργανα από τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία…..
Να δούμε αν ο “απείθαρχος” κ. Τζιτζικώστας θα περάσει τον ίδιο “ακτινοσκοπικό” και “μικροβιολογικό” έλεγχο με τον κ. Καρυπίδη….

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ