Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ασφαλιστική αγορά και ασφαλιστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα – Ημερίδα στο ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Το Τμήμα Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών οργάνωσε  την Τετάρτη 11- Νοεμβρίου ημερίδα με θέμα  την ασφαλιστική αγορά και τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Βασικός ομιλητής της ημερίδας ήταν το στέλεχος της Interamerican κ. Βασίλειος Χαμπέζος.

 

 

Κάνοντας μια εισαγωγή στην ημερίδα ο καθηγητής του τμήματος, κ. Συμεών Καραφόλας έθεσε το ερώτημα για ποιον λόγο επιλέχθηκε το συγκεκριμένο θέμα. για την ημερίδα. Η απάντηση προκύπτει από τη μεγάλη συγγένεια που έχει ο ασφαλιστικός κλάδος με τη χρηματοοικονομική και συνεπώς οι επαγγελματικές δυνατότητες που προσφέρονται στους πτυχιούχος του Τμήματος.

Στον ασφαλιστικό κλάδο αναπτύσσονται σήμερα πλέον των 60 εταιριών με ετήσιο τζίρο 4.750 εκατομμύρια ευρώ (2% του ΑΕΠ) σύμφωνα με τον κ. Χαμπέζο. Ο κλάδος παρουσιάζει συγκεντρωτικό χαρακτήρα αφού το 90% του τζίρου παράγουν οι 10 πρώτες εταιρίες ενώ είναι υπό ισχυρή κρατική εποπτεία με  αποτέλεσμα την παύση εργασιών 56 εταιριών από το 1980. Ο κλάδος παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική αφού ένα πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού της Ελλάδας έχει μια ιδιωτική ασφάλιση. Το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα προσεχή έτη πλησιάζοντας το μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων αναπτυγμένων χωρών.

Αναφερόμενος στην περίπτωση της Interamerican, που είναι από τις πρώτες ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα, ο κ. Χαμπέζος σημείωσε ότι η Interamerican έχει εξαγοραστεί από τον ευρωπαϊκό όμιλο EUREKO που έχει ηγετική θέση στην ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά. Η Interamerican, όπως είναι χαρακτηριστικό των μεγάλων ασφαλιστικών εταιριών, έχει αναπτύξει θυγατρικές εταιρίες σε διάφορες τομείς όπως είναι η υγεία, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, η οδική βοήθεια, οι εκτιμήσεις.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αναφορά στην επενδυτική πολιτική μιας ασφαλιστικής εταιρίας. Ειδικότερα έθεσε το ερώτημα αν αυτή θα πρέπει να είναι συντηρητική ή επιθετική με την αγορά μετοχών, τη συμμετοχή στην αγορά παραγώγων κλπ.. Αναφερόμενος στο παράδειγμα της EUREKO σημείωσε την συντηρητική πολιτική που ακολουθεί με αποτέλεσμα να αποφύγει τις συνέπειες της παγκόσμιας κρίσης που έπληξε τις εταιρίες που ακολούθησαν μια επιθετική πολιτική.

Τέλος ο κ. Χαμπέζος σχετικά με τις επαγγελματικές προοπτικές του κλάδου, τόνισε την ιδιαίτερη δυναμική που έχει και θα έχει στο μέλλον, συγκρίνοντας τη μικρή ακόμη ανάπτυξή του στην Ελλάδα σε σχέση με την ευρωπαϊκή αγορά.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ