Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων Αορίστου Χρόνου

Πρακτικό  19ης   Συνεδρίασης

του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

                                                         

   Στην Κοζάνη, σήμερα, τη 8η-10-2014, ημέρα Τετάρτη  και ώρα 18:00 μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 165 του Ν. 3852/10 και ύστερα από τη με Αριθ. Πρωτ 660/2-10-2014 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του Π.Σ. κ. Γεωργίου Κωτσίδη συγκεντρώθηκαν, παρόντος, του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, κ Ευάγγελου Σημανδράκου, του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, κ. Σωτήριο Αδαμόπουλο, του   Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης κ. Παναγιώτη Πλακεντά  και του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας  κ. Στεφάνου Μπίρου,  οι κάτωθι:

 

1.   Καρυπίδου Μαρία 21. Θεοδώρου Θεόδωρος
2.   Τσότσος Παύλος 22. Κώττας Παναγιώτης
3.   Καρακασίδης Δημήτριος 23  Βάσσος Πασχάλης
4.   Κεχαγιάς Φώτιος 24. Γιαννόπουλος Γρηγόριος
5.   Γιαννακίδης Σταύρος 25. Δακής Γεώργιος
6.   Ιωαννίδης Κυριάκος 26. Σόκουτης Ιωάννης ΑΠΩΝ
7.   Κάτανας Χαρίσιος 27. Σαββόπουλος Δημήτριος
8.  Θεοδουλίδης Νεοκλής 28. Βόσδου Σωτήριος
9.  Καλαϊτζόπουλος Ματθαίος 29. Γιάτσιος Ιωάννης
10. Στεργιούλης Παναγιώτης 30. Σβώλης Γεώργιος
11. Καμπουρίδης Σταύρος 31. Μαργαρίτης Γεώργιος
12. Κάτανας Ηλίας 32. Κιοσές Ιωάννης
13. Χριστοφορίδης Γεώργιος 33. Ζήδρου-Γρηγοριάδου Αλίκη
14. Ζυμπίδης Θεοφύλακτος 34. Μουμουλίδης Θεμιστοκλής ΑΠΩΝ
15. Γέρου Κωνσταντίνος 35. Σαπαλίδης Σάββας
16. Καναβός Κωνσταντίνος 36. Ζεμπιλιάδου Γεωργία
17. Δασκαλόπουλος Αντώνιος 37. Κανδύλη – Μυκωνιάτη Αγνή
18. Παναγιωτίδου Ελισσάβετ 38. Βήττας Ιωάννης
19. Αντωνιάδης Γεώργιος 39. Καραντζίδης Βασίλειος
20. Κούσκουρα Αμαλία 40. Κουρκούτας Νικόλαος

 

όλοι μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, που συγκροτήθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 165 του Ν.3852/10.

Στη συνεδρίαση, παρούσα  ήταν η Γραμματέας του Π.Σ. κ. Κανδύλη – Μυκωνιάτη Αγνή, η οποία διαπίστωσε την απαρτία και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Γεώργιος Κωτσίδης,  κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης,  ανακοίνωσε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και γνωστοποίησε τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα.  Χρέη γραμματειακής υποστήριξης εκτέλεσαν οι υπάλληλοι της Π.Δ.Μ  κ. Mπασδέκη Ελευθερία και η κ. Κισκίνη Κωνσταντία.

 

 

 

 

 

 

Θέμα 7ο : Hμερήσιας διάταξης

Αξιολόγηση Υπαλλήλων Δημόσιας Διοίκησης

 

O Πρόεδρος έδωσε το λόγο στον εισηγητή του θέματος επικεφαλής του Συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Μακεδονίας» κ. Ιωάννη Βήττα ο οποίος είπε τα εξής:

H Κυβέρνηση με τον Νόμο 4250/2014 επιβάλλει την απαράδεκτη μεθόδευση της κατηγοριοποίησης των υπαλλήλων στα πλαίσια ψευδεπίγραφης «αξιολόγησης». Από την πρώτη μέρα τονίσαμε ότι  απορρίπτουμε το νομοθετικό πλαίσιο της “αξιολόγησης” κι απαιτούμε να καταργηθεί ο νόμος 4250/14. Θεωρούμε απαράδεκτη το τσουβάλιασμα των υπαλλήλων σε άριστους, ικανούς και ανεπαρκείς με βάση τα κριτήρια που θα βάζει η κάθε εξουσία και μάλιστα με προκαθορισμένα αυστηρά ποσοστά βαθμολόγησης. Η διαδικασία δεν έχει καμία σχέση με την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών για τις ανάγκες του λαού, με την εξασφάλιση υλικοτεχνικής υποδομής των υπηρεσιών και την επιμόρφωση των εργαζομένων.

Για εμάς το «όχι» στο νόμο αυτό σημαίνει όχι  στις απολύσεις, όχι στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, όχι στην αποσάθρωση των κοινωνικών υπηρεσιών. Σημαίνει όχι στο αστικό κράτος που υπηρετεί τους επιχειρηματικούς ομίλους, στηρίζει την ανταποδοτικότητα και τη φορομπηξία.

Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση έγκαιρα ενημέρωσαν τους εργαζόμενους ότι πρόκειται για νόμο  που βασικό στόχο έχει το χτύπημα τους δικαιώματος της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, την επιβολή ελαστικών μορφών απασχόλησης και τελικά, τη χειροτέρευση των όρων αμοιβής, με τη διαμόρφωση νέου μισθολογίου συνδεδεμένου άμεσα με την αξιολόγηση.

Η αξιολόγηση αποτελεί εργαλείο που δεν υπηρετεί τους εργαζόμενους και τις διευρυμένες λαϊκές ανάγκες, δεν οδηγεί στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, ούτε στην εξάλειψη των αιτιών που τις υποβαθμίζουν.

Θέλουν το 15% των υπαλλήλων να παίρνει το δρόμο της απόλυσης, να τίθεται σε κατάσταση ομηρίας.

Θέλουν να καταργούν τμήματα και Δ/νσεις, να υποβαθμίζουν άλλα, να αξιολογούν δηλαδή τις Δημόσιες Δομές με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ανάλογα με τη βιωσιμότητά τους, την ολόπλευρη εφαρμογή της σχέσης κόστους-οφέλους, το κυνήγι του κέρδους.

Η ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταγγέλλει και απαιτεί την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου του Ν. 4250/2014

Ζητούμε από το  Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας να ληφθεί απόφαση ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΔΟΘΕΙ καμία πράξη επιμερισμού ποσοστών αξιολόγησης υπαλλήλων και δεν θα αποσταλεί κανένας φάκελος εργαζομένου εκτός των υπηρεσιών της Περιφέρειας στα πλαίσια του δήθεν επανελέγχου των προσλήψεων.

Καλούμε τον κ. Περιφερειάρχη, το Περιφερειακό Συμβούλιο να δεσμευτούν ότι δεν θα στηρίξουν και δεν θα υπογράψουν καμία απόφαση που απαιτείται για την εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση. Να δοθεί εντολή να μην υλοποιηθεί η διαδικασία που προβλέπει ο κατάπτυστος νόμος. Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου απαιτούμε την κατάργησή του. Να ανακληθούν όποιες τυχόν ενέργειες έχουν γίνει προς την κατεύθυνση εφαρμογής του νόμου, ώστε να ληφθεί απόφαση περί αποχής από κάθε ενέργεια που προβλέπεται από τον Ν. 4250/2014, να μην αποσταλεί κανένα έγγραφο που να αφορά επιμερισμό ποσοστώσεων ή να συμβάλει καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην «αξιολόγηση», να μην εφαρμοστεί το άρθρο 42 του νόμου που αφορά τον επαναπροσδιορισμό κριτηρίων για τις συμβάσεις του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου, αλλά και να απαιτηθεί η κατάργηση του νόμου.

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση

 

 

                                                      Α π ο φ ά σ ι σ ε ομόφωνα

 

 

–  Την καταγγελία για κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου του Νόμου 4250/2014

–  Την εξουσιοδότηση του Περιφερειάρχη, ώστε να δοθεί εντολή στους υπηρεσιακούς παράγοντες να μην προωθήσουν καμία διαδικασία σχετική με αυτή.

–   Τη μη αποδοχή του εγγράφου ποσοστώσεων.

–  Την κατάργηση  του άρθρου 42 του νόμου που αφορά τον επανέλεγχο των σχέσεων εργασίας από ορισμένου χρόνου  σε αορίστου.

– Την ανάληψη  πρωτοβουλίας για κεντρική αντιμετώπιση του ζητήματος από την ΕΝ.ΠΕ.

 

 

 

 

 

Η απόφαση αυτή πήρε α/α    240 /14

 

 

 

 

 

 

η Γραμματέας  της Συν/σης

του Π.Σ.

Aγνή  Κανδύλη Μυκωνιάτη

O Πρόεδρος  του Π.Σ.

Γεώργιος Κωτσίδης

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ