Αποχωρούν οι αγρότες από το μπλόκο της Μπάρας Σιάτιστας
Μετά από σχεδόν επτά εβδομάδες συνεχούς παρουσίας στον δρόμο, οι αγρότες του μεγαλύτερου μπλόκου της Δυτικής Μακεδονίας στη Μπάρα Σιάτιστας αποχωρούν, ολοκληρώνοντας έναν πολυήμερο αγώνα κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Το μπλόκο στήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου της Σιάτιστας, με τη συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων από Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη, Βόιο, Μεσόβουνο και Πύργους.
Παρά το έντονο ψύχος, με θερμοκρασίες που έφτασαν έως και τους -16 βαθμούς Κελσίου, οι παραγωγοί παρέμειναν στο σημείο για 48 ημέρες, διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα. Η αποχώρηση γίνεται συντονισμένα σήμερα το πρωί, Πέμπτη 22 Ιανουαρίου , ενώ οι κινητοποιήσεις μεταφέρονται στις τοπικές κοινωνίες με μηχανοκίνητες πορείες σε Καστοριά, Κοζάνη, Γρεβενά, Πτολεμαΐδα, Εορδαία και Βόιο.
Την ίδια ώρα, η συνέλευση του μπλόκου της Νίκαιας αποφάσισε τη συντεταγμένη αποχώρηση των τρακτέρ την Παρασκευή, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα πανελλαδική σύσκεψη μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Στο τραπέζι παραμένει και η πρόταση για διοργάνωση συλλαλητηρίου στην Αθήνα, ως επόμενο βήμα κλιμάκωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων.
- Προηγούμενο Πώς θα μετατραπούν οι πρώην λιγνιτικές εκτάσεις της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία σε “πράσινο” ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο – Ο ρόλος του νέου giga data center
- Επόμενο ΟΛΥΜΠΙΟΝ: Πρόγραμμα προβολών έως Τετάρτη 28 Ιανουαρίου

























