Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Αντιδράσεις για τα περί λουκέτου σε τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και σε τέσσερα Τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

“Πόλεμο λάσπης” καταγγέλλει ο Σύλλογος Καθηγητών του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας
Έντονες αντιδράσεις ξεσήκωσε στην περιοχή μας δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», σύμφωνα με το οποίο 49 σχολές απειλούνται με «λουκέτο», μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και δύο Τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και τέσσερα Τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Με βάση το δημοσίευμα, πρόβλημα βιωσιμότητας παρουσιάζουν σαράντα εννέα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ, σύμφωνα με την τελευταία Έκθεση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).
Πρόκειται για 8 ΑΕΙ και 41 ΤΕΙ, τα οποία κινδυνεύουν να μην συμπεριληφθούν στο μηχανογραφικό για την επόμενη χρονιά. Στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται ειδικότερα ότι: «Οι σχολές αυτές, που χαρακτηρίζονται από τους αξιολογητές ως «μη αυτοδύναμες», λειτουργούν αυτήν τη στιγμή με λιγότερα από εννέα μέλη ΔΕΠ, κάτι που δεν συνιστά πανεπιστήμιο ή τεχνολογικό ίδρυμα. Αυτά τα τμήματα έχουν μπει ήδη στην «black list», με πιθανότερη συνέπεια να μην υπάρχουν στο μηχανογραφικό του 2015.
Στην Έκθεση αναφέρεται ότι « παρά την εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά, σημαντικός αριθμός τμημάτων ΑΕΙ εξακολουθεί να μην πληροί το κριτήριο της αυτοδυναμίας, δηλαδή ο αριθμός των μελών ΔΕΠ/ΕΠ να είναι μεγαλύτερος του 9 ». Έτσι η ΑΔΙΠ παρακινεί τα ΑΕΙ και το υπουργείο Παιδείας να πάρουν ουσιαστικές αποφάσεις, ζητώντας μια νέα «Αθηνά».
Εύλογες οι αντιδράσεις στην περιοχή μας, με πρώτο το Σύλλογο Καθηγητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθώς μεταξύ των σχολών και τμημάτων που φέρεται να απειλούνται με λουκέτο βρίσκονται τα Τμήματα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και 4 τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, τα ακόλουθα:
– Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά)
– Μαιευτικής (Πτολεμαΐδα)
– Μηχανικών Πληροφορικής (Καστοριά)
– Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας (Καστοριά).
Στην ανακοίνωση- καταγγελία του ο Σύλλογος Καθηγητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κάνει λόγο για πόλεμο λάσπης και καταγγέλλει ειδικότερα τα εξής:
«Καταγγέλλουμε,
Τη δημιουργία αρνητικού κλίματος για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, που ξεκίνησε για πολλοστή φορά από το άρθρο της κας Βίβιαν Μπενέκου στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ (10/9/2014). Εδώ και χρόνια η συγκεκριμένη δημοσιογράφος ονειρεύεται να κλείσει το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών που εδρεύει στη Φλώρινα.
Φέτος στα όνειρά της προστέθηκε και το κλείσιμο του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στην Κοζάνη.
Φαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιογράφος υπηρετεί την «ανάπτυξη» που καλλιεργείται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Είναι συμφιλιωμένη με την ανάπτυξη της λασπολογίας, την ανάπτυξη των καταργήσεων και την ανάπτυξη της βαρβαρότητας των απολύσεων.
Ο Σύλλογος Καθηγητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει όσους και όσες ονειρεύονται τέτοιου είδους «ανάπτυξη»:
Ότι ο αριθμός των υποψηφίων φοιτητών στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας, κάθε έτος μεγαλώνει. Την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο έχει ξεπεράσει τα 300 (τριακόσια) άτομα.
Ότι ο αριθμός των μελών ΔΕΠ που επικαλείται στο άρθρο της δεν ισχύει. Ας φροντίσει να ενημερωθεί για την αύξηση των καθηγητών των δύο Τμημάτων. Πριν να γράφει κάτι ας το τεκμηριώνει πρώτα!
Ότι τα μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας, καθηγητές και φοιτητές υπηρετούν την ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία δεν «κοιμάται». Μιας κοινωνίας που σήκωσε το ανάστημά της όταν πριν δύο χρόνια η κυβέρνηση σχεδίαζε το κλείσιμο του Πανεπιστημίου.
Ο Σύλλογος Καθηγητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καλεί τους φορείς και τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας να στείλουν μήνυμα αντίστασης σε όσους στοχεύουν στην απαξίωση του Πανεπιστημίου μας. Όλοι και όλες μαζί θα αντισταθούμε στα «αναπτυξιακά» τους σχέδια.»
Επιστολή διαμαρτυρίας στο «Έθνος» για το προαναφερόμενο δημοσίευμα απέστειλε στις 9 Σεπτεμβρίου ο Γραμματέας του Συλλόγου Καθηγητών του Πανεπιστημίου ΠΔΜ, Γιάννης Ζιώγας, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων, με τίτλο «ΝΤΡΟΠΗ κ. Μπενέκου!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!!!», στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η κ. Βίβιαν Μπενέκου είναι παλιά γνώριμη του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Εδώ και 6 χρόνια έχει αναλάβει εργολαβικά να μας «κλείσει» με επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα τα οποία επισυνάπτουμε και τα οποία επί τόσα χρόνια γράφουν ακριβώς τα ίδια (7/5/2011, 31/7/2012, 5/9/2014 δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω και ένα δημοσίευμα του 2009 όπου επαναλαμβάνει τα ίδια).
Σε ΟΛΑ αυτά το ΤΕΕΤ αλλά και η Δυτική Μακεδονία αναφέρονται ρητά και μονίμως καταστροφολογικά. Ούτε οι διαρκείς διαψεύσεις από την πραγματικότητα, ούτε οι ακυρώσεις των προβλέψεών της δεν την έχουνε ευαισθητοποιήσει ως άνθρωπο αλλά και ως δημοσιογράφο να πάψει επί έξι (!!!!) χρόνια να αναστατώνει τόσες οικογένειες και μια ολόκληρη περιοχή με ερασιτεχνικές προβλέψεις.»
Ο κ. Ζιώγας στην επιστολή του σημειώνει επίσης ότι «Είναι η ΜΟΝΗ δημοσιογράφος οιουδήποτε μέσου της ηλεκτρονικής ή έντυπης δημοσιογραφίας που μιλά με τέτοιο υστερικό και καταστροφολογικά αυθαίρετο τρόπο. Ακόμη και το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας την διέψευσε λίγες ώρες αργότερα.
ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΜΕ κ. ΜΠΕΝΕΚΟΥ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΖΩΝΤΑΝΟΙ.»

Ρ.Β.

 
e-ptolemeos.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ