Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

… ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ…! ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΙΡΕΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ !!! *Του Γιώργου Νούτσου

Κάποιες ώρες πριν, παραβρέθηκα στην ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας ! Μια όμορφη, λιτή γιορτή Δημοκρατίας, όπως εύστοχα χαρακτηρίστηκε από τον νέο Περιφερειάρχη Θοδωρή Καρυπίδη. Νικητές και ηττημένοι σε σύμπνοια αγαστή για το καλό της εκδήλωσης προφανώς, θέλω όμως να πιστεύω και το καλό του τόπου μας ! Κι αν τα λόγια για την ώρα δίνουν τον τόνο, πολύ σύντομα θα έρθει στιγμή, που είτε θα αποδειχτούν για πολλοστή φορά φρούδα, είτε θα προσδώσουν νόημα πραγματικό και ουσία στην αυτονόητη στόχευση, για πιστή και αταλάντευτη υπηρέτηση του συμβολαίου τιμής, που στις εκλογές της 25ης Μαίου, όλοι μαζί συνυπέγραψαν !
Γιορτή χωρίς παραφωνία βέβαια σπάνια υπάρχει. Έτσι κι απόψε ! Και ποιά άλλη θα μπορούσε να είναι από την κυβερνητική απουσία !!! Τρανταχτή … Τόσο που είναι σαφές πως μόνη η παρουσία του κυβερνητικού βουλευτή των Γρεβενών, δεν ήταν δυνατόν να την καλύψει !
Τεκμήριο δυστυχώς κι αυτό φασιστικών ανακλαστικών ! Απόδειξη περίτρανη πως καμία απολύτως ακραία λεκτική και πρακτική πολιτική συμπεριφορά τους δεν είναι τυχαία ! Είναι βροντώδης ξεπεσμός και απροκάλυπτη μικρόνοια, που κραυγάζει την ανικανότητά τους να αντιληφθούν τα μηνύματα των καιρών. Αυτά, που προτάσσουν σαν αναγκαία τη συναίνεση, τη συνεργασία, την κατανόηση, την πρόταξη των συμφερόντων του τόπου και του λαού, τον σεβασμό της λαικής ετημυγορίας !
Πολλές φορές τα λόγια δεν λένε τίποτα, ενώ η σιωπή κραυγάζει ! Η παρουσία τους λοιπόν στην πράξη, τίποτα δεν θα έλεγε, η απουσία τους όμως λέει πολλά…!
Λέει πρώτα απ΄όλα, πως δεν αναγνωρίζουν και δεν σέβονται τους θεσμούς που η Βουλή τους νομοθετεί ! Η αιρετή Περιφέρεια – μια αυτοδιοικητική κατάκτηση μετά από αγώνες χρόνων – είναι θεσμός. Θεσμός αυτοδιοικητικός που εκφράζει την διάθεση της κεντρικής διοίκησης να αποκεντρωθεί, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες να διαχειριστούν τα του τόπου τους. Θεσμός άμεσης δημοκρατίας λοιπόν, που θα έπρεπε να τυγχάνει τιμής και σεβασμού…!
Αυτοί προφανώς δεν είδαν τον θεσμό ! Δεν αντιλήφθηκαν τα μηνύματα που εκπέμπει…
Είδαν όμως την προσωπική τους ήττα στις εκλογές της Περιφέρειας.
Είδαν τον ανεπιθύμητο Καρυπίδη να ορκίζεται Περιφερειάρχης.
Είδαν τις γκαιμπελίστικες μεθοδεύσεις τους και την προεκλογική βιομηχανία λάσπης που στήσανε, να μην αρκεί να στηρίξει την κομματική τους επιλογή.
Είδαν τον εκτροχιασμό των εκλογικών τους σχεδιασμών, πάνω στους οποίους δεν βάσιζαν την βούλησή τους για ανάπτυξη της περιοχής μας, αλλά τις μετέπειτα κινήσεις τους για εκλογική επικράτηση στις επερχόμενες Εθνικές εκλογές.
Είδαν τέλος, όχι τον νέο Περιφερειάρχη, τον θεσμό, αλλά τον ενοχλητικό Καρυπίδη…!
Λέει κατά δεύτερον, πως πιστεύουν στην Δημοκρατία μόνο όταν υπάρχει για να υπηρετεί τους ίδιους ! Δεν ξέρουν να χάνουν ! Δεν διανοούνται πως κάποιος, με το έτσι θέλω μπήκε σφήνα στους εκλογικούς τους σχεδιασμούς και γύρισε το παιχνίδι. Βγάζουν φλύκταινες στην προοπτική, πως θα απαιτηθεί να συνεργαστούν με τον «φασίστα» και «αντισιωνιστή» Καρυπίδη, που ήδη φαίνεται εδώ και καιρό, πως μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι της αμφισβήτησης των πολιτικών τους επιλογών για την περιοχή και κηρύσσει δυτικομακεδονική πανστρατιά για την περιφρούρηση των συμφερόντων του τόπου και των πολιτών… !
Λέει τέλος, πως έχουν απολέσει παντελώς την πολιτική τους ψυχραιμία ! Αποδεικνύονται γηράσκοντες και «άνευ οδόντων» λέοντες, που θέλουν να δαγκώσουν αλλά δυστυχώς γι αυτούς, παντελώς αδυνατούν. Τους είναι αδύνατο να κατανοήσουν πως οι καιροί άλλαξαν πια. Πως ο κόσμος έχει άλλες προτεραιότητες και γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις κομματικές τους επιταγές ! Είναι «λίγοι», «μικροί», αδύναμοι και το ξέρουν. Απλά φοβούνται να το παραδεχτούν… Κι η απουσία τους σήμερα φόβο κατέδειξε ! Φόβο κι αγωνία για όσα θα ακολουθήσουν και που δεν θα τους κάνουν τη χάρη να τους αφήσουν ανέγγιχτους !!!
Σ αυτό το σκηνικό λοιπόν, ο νέος Περιφερειάρχης καλά τα είπε κι ο καθένας μας, θαρρώ ακόμα καλύτερα τα νόησε κι άδραξε το μήνυμα των λόγων του!
Δεν μας λογαριάζουν, δεν τους λογαριάζουμε !
Αυτοί τις επιλογές τους, εμείς τις δικές μας !
Αυτοί το κόμμα και τις καρέκλες τους, εμείς τον κόσμο, τη ζωή του, την ασφάλεια του, τις δουλειές του, το χαμόγελο και την παραγωγική αισιοδοξία του !
Αυτοί το διχασμένο χτες, εμείς το ενωτικό κι ελπιδοφόρο αύριο !
Με τέτοιες σκέψεις, που προτάσσουν τον τόπο και το συμφέρον του, που αναδεικνύουν το δίκιο μας και την διεκδίκησή του, που υπηρετούν μαχητικά μια Δυτική Μακεδονία «uber alles»…. κανείς σώφρων και συνετός πολίτης δεν μπορεί να διαφωνήσει ! Εξάλλου την πολυτέλεια των μικρόνοων μικροκομματικών διαγκωνισμών, θεωρώ πως τελεσίδικα την έχουμε πια προσπεράσει….!!!

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ