Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Αναβαθμισμένη “Βοήθεια στο Σπίτι” έως τον Σεπτέμβριο του 2014

Διατήρηση του “Βοήθεια στο Σπίτι” για ένα χρόνο ακόμα και εμπλουτισμό του με τρία νέα επιμέρους προγράμματα, διασφαλίζει τροπολογία του αρμόδιου υπουργείου

Διασφάλιση της συνέχισης και μάλιστα με αναβάθμιση, του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2014, πρόκειται να επιτευχθεί την Πέμπτη (26/09), όταν θα συζητηθεί στη Βουλή η σχετική τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Σύμφωνα με την προτεινόμενη ρύθμιση, το πρόγραμμα, που έχει συμπληρώσει 12 χρόνια λειτουργίας, θα εμπλουτιστεί με τρία επιμέρους προγράμματα:

Το πρόγραμμα “Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων”, που αφορά την παροχή υπηρεσιών στους συνταξιούχους όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και του δημοσίου που πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν καθοριστεί.

Το πρόγραμμα “Κατ’ οίκον Κοινωνική Φροντίδα”, που θεσμοθετείται για πρώτη φορά, αποσκοπεί στην κατοχύρωση συνθηκών αυτόνομης διαβίωσης των ηλικιωμένων και των αναπήρων στην κατοικία τους, ώστε να εξασφαλισθεί η παραμονή τους στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, προκειμένου να αποφευχθεί η παραπομπή σε δομές κλειστής φροντίδας και να προληφθούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού.

Το πρόγραμμα “Κατ’ οίκον Νοσηλεία”, που θεσμοθετείται σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, με σκοπό την υποστήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και την μετανοσοκομειακή νοσηλεία και ανάρρωση του ασθενούς στον δικό του χώρο, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην απελευθέρωση νοσοκομειακών κλινών για να χρησιμοποιηθούν από εκείνους που τις έχουν περισσότερο ανάγκη. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά.

Οι υπηρεσίες αφορούν συμβουλευτική και συναισθηματική στήριξη, ιατρική φροντίδα, νοσηλευτική μέριμνα, φυσιοθεραπεία και εργοθεραπεία, οικιακή βοήθεια, ενημέρωση των εξυπηρετουμένων για τα δικαιώματα τους και την υποστήριξη κατά τις επαφές με τις αρμόδιες υπηρεσίες, μικροαγορές, πληρωμή λογαριασμών και συνοδεία στις διάφορες υπηρεσίες.

Να σημειωθεί ότι από την 1η Οκτωβρίου του 2014 το πρόγραμμα θα περάσει στη δικαιοδοσία των δήμων, οι οποίοι θα αποφασίσουν για την τύχη του.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ