Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Αθλια εκμετάλλευση των προσφύγων από τους Γερμανούς – Τους κάνουν «εθελοντικά» αχθοφόρους στα τρένα με 1,05 ευρώ την ώρα

Με τον χειρότερο τρόπο εκμεταλλεύονται οι Γερμανοί τους πρόσφυγες κυρίως από χώρες της Αφρικής, αλλά και από το Αφγανιστάν ή το Πακιστάν που υποβάλλουν αίτηση χορήγησης ασύλου. Η πόλη Γκμουντ της Σουηβίας απασχολεί «εθελοντικά» τους πρόσφυγες ως αχθοφόρους στο σιδηροδρομικό σταθμό για να μην κουβαλούν οι επιβάτες τις αποσκευές μόνοι τους.

Συγκεκριμένα, οι πρόσφυγες διαμένουν προς το παρόν στο προσφυγικό καταφύγιο της πόλης και, σύμφωνα με τον Δήμο, εργάζονται εθελοντικά, χωρίς το γεγονός αυτό να συνδέεται με την τύχη της αίτησής τους για άσυλο.

Είναι, δε, υποχρεωμένοι να φορούν κόκκινη μπλούζα με το διακριτικό «Service» (υπηρεσία), ενώ η αμοιβή τους από τους Γερμανικούς Σιδηρόδρομους είναι, σύμφωνα με την γερμανική νομοθεσία, η ανώτατη που μπορεί να λάβει ένας πρόσφυγας του οποίου εκκρεμεί η αίτηση χορήγησης ασύλου.

Η πόλη αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο το πρόβλημα που προέκυψε στον κεντρικό σταθμό της, όταν, λόγω επισκευών, κατασκευάστηκε μια προσωρινή σκάλα στην οποία οι επιβάτες έπρεπε να μεταφέρουν οι ίδιοι τις αποσκευές τους.

Η απόφαση ωστόσο του Δήμου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από εκατοντάδες πολίτες στην σελίδα της πόλης στο Facebook. Πολλοί κάνουν λόγο για “κλασικό στιλ σκλάβων” ή αναρωτιούνται πόσο “εθελοντικά” μπορεί να εργάζεται κανείς τόσες ώρες κάτω από τον δυνατό ήλιο. Η τοπική εφημερίδα Gmünder Tagespot, πάντως, επαίνεσε την πρωτοβουλία.

 

iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ