Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Αίτηση οικονομικής αποζημίωσης για τους κτηνοτρόφους που έχουν χρησιμοποιήσει εγκεκριμένα εντομοκτόνα και εντομοαπωθητικά

Το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών ανακοινώνει πως οι κτηνοτρόφοι που έχουν χρησιμοποιήσει εγκεκριμένα εντομοκτόνα και εντομοαπωθητικά σκευάσματα για την πρόληψη του καταρροϊκού πυρετού, μπορούν να καταθέσουν άμεσα αίτηση οικονομικής αποζημίωσης στις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1. Αίτηση
2. Τιμολόγιο αγοράς
3. Κτηνιατρική συνταγή από ιδιώτη Κτηνίατρο
4. Μητρώο φαρμακευτικής αγωγής με αναγραφή του σκευάσματος που χορηγήθηκε

Ακόμα ενημερώνουμε πως τα κρούσματα από Καταρροΐκό πυρετό είναι αυξανόμενα καθημερινά σε όλη την έκταση του Νομού, πράγμα που αναμένεται να διαρκέσει αρκετές μέρες ακόμα λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν την ανάπτυξη των εντόμων-φορέων της νόσου.

Δεδομένου ότι σε πολλές περιπτώσεις η νοσηρότητα αλλά και η θνησιμότητα του ζωικού κεφαλαίου είναι μεγάλη, καλούνται οι κτηνοτρόφοι (κάτοχοι ιδιαίτερα προβάτων) να εφαρμόζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα εντομοκτόνα και εντομοαπωθητικά σκευάσματα για να προφυλάξουν κατά το δυνατόν το ζωικό τους κεφάλαιο καθώς και να αποφεύγουν την έξοδο των ζώων τους για βοσκή τις απογευματινές-βραδινές ώρες που υπάρχει έντονη δραστηριότητα εντόμων.

Καθώς θεραπεία της νόσου δεν υπάρχει, τα παραπάνω είναι ζωτικής σημασίας για την προφύλαξη των υγιών ζώων και την αποφυγή της επέκτασης της νόσου στην εκτροφή που μπορεί να λάβει δραματικές διαστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση που κτηνοτρόφος διαπιστώσει συμπτώματα ύποπτα Καταρροϊκού πυρετού σε ζώα της εκμετάλλευσης του (πυρετός, κατάπτωση, ρινικό και οφθαλμικό έκκριμα, σιαλόρροια, οίδημα κεφαλής και αλλοιώσεις στα χείλη) οφείλει να ενημερώσει το Κτηνιατρικό Γραφείο της περιοχής του έτσι ώστε να παρθούν δείγματα απ’ τα προσβεβλημένα ζώα και να διαπιστωθεί εργαστηριακά η νόσος.

Τέλος τονίζεται ακόμα μία φορά πως η νόσος, είναι αποκλειστικά ζωονόσος, και δεν προσβάλει τον άνθρωπο, ούτε μεταδίδεται σ’ αυτόν, είτε με επαφή με προσβεβλημένα ζώα, είτε με κατανάλωση ζωικών προϊόντων, συνεπώς δεν αποτελεί πρόβλημα για τη Δημόσια Υγεία.
Τηλέφωνα επικοινωνίας
Τμήμα Κτηνιατρικής Γρεβενών 2462353107
Κτηνιατρικό Γραφείο Δεσκάτης 2462031214

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ