Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ένα διαφορετικό καλοκαίρι – Προγράμματα εθελοντικής δασοπροστασίας στο Σέιχ Σου (8/6/2011)

Η Ελλάδα είναι µια από τις πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά δασικών πυρκαγιών και καµένων εκτάσεων. Σύμφωνα μάλιστα με τα επίσημα στοιχεία, τουλάχιστον το 70% των πυρκαγιών αυτών οφείλονται σε ανθρώπινες δραστηριότητες (αμέλεια και εμπρησμοί).

Σε αυτό το πλαίσιο και για δεύτερη χρονιά η ΚΑΛΛΙΣΤΩ διοργανώνει προγράμματα εθελοντικής δασοπροστασίας στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου, προσκαλώντας ανθρώπους όλων των ηλικιών να περάσουν ένα διαφορετικό καλοκαίρι. Θεωρώντας πως η πιο αποτελεσματική προστασία από τις φωτιές είναι η πρόληψη, αναλαμβάνουμε, σε συνεργασία και συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική Υηρεσία Θεσσαλονίκης, αλλά και με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών, δράσεις εποπτείας και φύλαξης ενός μεγάλου μέρους του Σέιχ Σου.

Ο στόχος μας είναι να δημιουργηθούν μικρές ομάδες δύο ή τριών ατόμων οι οποίες καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου και για τέσσερις ημέρες κάθε εβδομάδα θα βρίσκονται σε κάποια, προκαθορισμένη από την Πολιτική Προστασία θέση θέας καθώς και στο σπιτάκι συντονισμού που βρίσκεται στον Κέδρινο Λόφο.

Εκτός από το πρόγραμμα δασοπροστασίας, έχουμε ήδη ξεκινήσει κάποιες συναντήσεις και πεζοπορικές διαδρομές στο Σέιχ Σου, προκειμένου να γνωρίσουμε το δάσος και να καταγράψουμε εστίες σκουπιδιών. Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο στις 18 Ιουνίου, σας προσκαλούμε όλους  να καθαρίσουμε μαζί συγκεκριμένες περιοχές του δάσους οι οποίες αποτελούν εστίες μόλυνσης αλλά και υψηλής επικινδυνότητας πρόκλησης πυρκαγιάς.

Σύμμαχος μας και σε αυτή την προσπάθεια είναι ο ΟΤΕ. Στο πλαίσιο της εταιρικής του υπευθυνότητας και υιοθετώντας τα σχέδια της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ για αποτελεσματική προστασία των δασών, συμμετέχει και φέτος στα προγράμματα δασοπροστασίας υποστηρίζοντας τις δράσεις μας τόσο ηθικά όσο και οικονομικά.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα δασοπροστασίας ή στις δράσεις καθαρισμού του Σέιχ Σου, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2310252530 (υπεύθυνος: Λάζαρος Πούλιος).

Περισσότερες πληροφορίες για τα εθελοντικά προγράμματα της Καλλιστώς καθώς και την ηλεκτρονική αίτηση δήλωσης ενδιαφέροντος για τα εθελοντικά προγράμματα μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση:  http://www.callisto.gr/activitiesByArticle.php?id=5

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ηλιάνα Μπουσιάκη/ Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας «Καλλιστώ»

2310252530 και 6972-694147

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ