Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Άρχισε η «μοιρασιά» στην Κριμαία;

Είτε ρωσικό είτε ουκρανικό διαβατήριο θα μπορούν να έχουν οι κάτοικοι της Κριμαίας σε περίπτωση προσάρτησης της περιοχής στη Ρωσία μετά το δημοψήφισμα της 16ης Μαρτίου, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της ημιαυτόνομης περιοχής. Σημειώνεται ότιη Δύση δεν αναγνωρίζει το δημοψήφισμα ενώ αντιθέτως ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, το χαρακτηρίζει νόμιμο. Ταυτόχρονα, ο Κινέζος Πρόεδρος, Ξι Ζινπίνγκ, συνομιλώντας με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, κάλεσε «να χρησιμοποιηθούν πολιτικές και διπλωματικές οδοί για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Ο Σεργκέι Ακσιόνοφ, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε πρωθυπουργός της Κριμαίας πριν από περίπου δύο εβδομάδες, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ότι η Κριμαία θα ενθαρρύνει τη χρήση δύο γλωσσών -της ρωσικής και της κριμαϊκής ταταρικής. «Δεν θα επιμείνουμε να επιστραφούν τα ουκρανικά διαβατήρια. Όλοι θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την γλώσσα τους. Δεν θέλουμε να περιορίσουμε (τα δικαιώματα) των Τατάρων της Κριμαίας», είπε.

Την ίδια στιγμή, η Μόσχα υποσχέθηκε να δώσει στην Κριμαία 1,1 δις δολάρια με σκοπό να ενισχύσει τις υποδομές της. Το πρακτορείο Interfax επικαλείται τον αντιπρόεδρο της επιτροπής Βιομηχανίας στη ρωσική Βουλή, Πάβελ Ντορότσιν, ο οποίος αναφέρει πως το ποσό (αντιστοιχεί σε 40 δισ. ρούβλια) προορίζεται «κατά κύριο λόγο» για επιχειρήσεις στον τομέα των εξοπλιστικών.

Από την άλλη πλευρά, οι ΗΠΑ ενισχύουν την στρατιωτική συνεργασία με την Πολωνία και το ΝΑΤΟ εξετάζει στενότερες σχέσεις με το Κίεβο, ενώ ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε πως ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσένιουκ, θα βρεθεί στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη.

Νεοναζί υποψήφιος

Την υποψηφιότητά του για Πρόεδρος της Ουκρανίας ανακοίνωσε ο επικεφαλής των νεοναζί του Δεξιού Τομέα και νέος αναπληρωτής γραμματέας του ουκρανικού Συμβουλίου Ασφαλείας και Αμυνας, Ντιμίτρο Γιάρος.

Ο Γιάρος καταζητείται από τη Ρωσία για «παραίνεση σε τρομοκρατικές ενέργειες» και έχει μακρά πορεία στον ακροδεξιό-νεοναζιστικό χώρο της Ουκρανίας, αφού εντάχθηκε σε αυτόν το 1989 μέσα από τις τάξεις της πρώτης πολιτικής οργάνωσης που δημιουργήθηκε την περίοδο των πολιτικών της Γκλάσνονστ, της κεντροδεξιάς οργάνωσης «Λαϊκή Κίνηση Ουκρανίας». Σε αυτήν την οργάνωση παρέμεινε μέχρι το 1994, οπότε και πέρασε στον «φυσικό» του πολιτικό χώρο, την ακροδεξιά οργάνωση «Τρίαινα Στεπάν Μπαντέρα» της οποίας ήταν επικεφαλής μέχρι και το 2005. Ο Μπαντέρα ήταν συνεργάτης των ναζί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

tvxs.gr

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ