Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

΄΄ Χάθηκε΄΄ η μελέτη Γρεβενών – Βασιλίτσας; Δεν βρέθηκε ούτε στην εξάωρη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Τι είπαν : Ο Περιφερειάρχης, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας

 

Επί έξι ώρες έψαχναν να βρουν την μελέτη του δρόμου Γρεβενών – Βασιλίτσας , σε μια μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών, και τελικά στις δύο το πρωί , διαπίστωσαν πως    « τα στοιχεία της μελέτης»    δεν βρέθηκαν … παρότι πληρώθηκαν   με το ποσό του    1 εκατ. Ευρώ κατ΄αρχή.

 

Παρόντες στην συνεδρίαση ο Περιφερειάρχης κ.  Γ. Δακής, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δασταμάνης αλλά και ο Προιστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας κ. Κιουρτζίδης.

 

Συνοψίζοντας τα όσα ειπώθηκαν στην μαραθώνια  «ενημέρωση – συζήτηση» από τους κύριους πρωταγωνιστές – ομιλητές , οι πολίτες δεν έγιναν σοφότεροι.

 

-Ο Περιφερειάρχης κ. Γ. Δακής προσπάθησε να κρατήσει ισορροπίες , αλλά να    μεταθέσει «όλα τα προβλήματα της μελέτης» στην ΑΝΓΡΕ, ξεφορτώνοντας το έργο συμφωνώντας «να το προχωρήσει ο Δήμος Γρεβενών». Όμως άφησε να εννοηθεί ότι το έργο πλέον δύσκολα θα κατασκευασθεί .Μίλησε για «μη σύννομες ενέργειες» και ψάχνει να βρει «νομικές φόρμουλες για να πληρωθούν τα υπόλοιπα των χρημάτων αλλά μέχρι σήμερα δεν το κατόρθωσε» (Για ένα ποσό 350-500.000 ευρώ).

 

 

Τι είπε ο κ. Γ. Δασταμάνης

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης  κ. Γ. Δασταμάνης επανέλαβε και πάλι -όπως στο παρελθόν- πως λείπουν στοιχεία της μελέτης , οι υπηρεσίες της Περιφέρειας δεν παρέλαβαν την «όποια μελέτη» και δεν αξιολογήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες . Έντονη υπήρξε η αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Κουπτσίδη και του κ. Δασταμάνη κατά την διάρκεια των εισηγήσεων τους.

 

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δασταμάνης αναφέρθηκε στο άρθρο 4 και πως την μελέτη «έπρεπε να την παραλάβουν και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της π. Νομαρχίας το οποίο δεν συνέβη».

 

Ο κ. Κουπτσίδης είπε πως «η μελέτη δόθηκε στην τότε Νομαρχία» ένα αντίγραφο, τόνισε, «δόθηκε στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας (Προϊστάμενος κ. Ευαγγελόπουλος ), ένα αντίγραφο στο γραφείο του Νομάρχη (στον ίδιο) και ένα αντίγραφο κράτησε η ΑΝΓΡΕ. Το κάθε αντίγραφο είπε    «κόστισε 6.000 ευρώ».

 

Ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Δυτικής Μακεδονίας κ. Κιουρτζίδης αφού τόνισε πως «δέχθηκε άδικη επίθεση και σε προσωπικό επίπεδο από τον Δήμαρχο Γρεβενών» είπε : «  τα στοιχεία της μελέτης που έχουμε εμείς στην Περιφέρεια  είναι μια καλή έκθεση ιδεών» αφήνοντας άφωνους τους Δημοτικούς Συμβούλους!!!

Ο Προϊστάμενος της Δ.Α.  κ. Κιουρτζίδης ενημερώνοντας εκτός ημερήσιας διατάξεως το Δημοτικό Συμβούλιο για το «έργο του Όρλιακα» είπε πως τον Μάρτιο του 2012 κατατέθηκε το αίτημα του Δήμου Γρεβενών αλλά παρότι,  είπε  «ζητήσαμε το τοπικό ρυμοτομικό της περιοχής μέχρι σήμερα δεν το έχουμε». Έτσι δεν προχωράει το έργο.

 

Αναφέρθηκε ακόμη και για την απόρριψη του Δημοτικού έργου , του Δρόμου Μ. Σειρήνι – Άγιος Γεώργιος. Είπε πως το έργο «είναι τυφλό και απερρίφθη».

 

Σε πολύ δύσκολη θέση ήρθε η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κα. Κατερίνα Πέτρου , η οποία παρενέβη εκνευρισμένη δυο φορές για να μας πει «πως αυτό το έργο απερρίφθη χωρίς να ενημερωθούν οι υπηρεσίες του Δήμου ώστε να δοθούν συμπληρωματικά στοιχεία».

 

Ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής απάντησε και πάλι πως το «έργο ήταν τυφλό και δεν έχει καμία τύχη κατασκευής».

 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Παπαιωάννου παρενέβη δύο φορές στο τέλος της συζήτησης τονίζοντας : « Όλοι ψάχνουμε την μελέτη ή τα στοιχεία της μελέτης. Μια μελέτη που πληρώθηκε με 1 εκατ. Ευρώ. Που είναι αυτά τα στοιχεία της μελέτης; Αυτό είναι και το θέμα της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου . Μετά αποφασίζουμε για το ποιος θα εκτελέσει το έργο».

 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος  κ. Αντώνης Δασκαλόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε : «Ψάχνουμε να βρούμε επί ένα εξάμηνο την μελέτη , στοιχεία της μελέτης του έργου Γρεβενών – Βασιλίτσας . Μια μελέτη που ο ελληνικός λαός πλήρωσε με 1 εκατ. Ευρώ. Και αν προθέσουμε και τα υπόλοιπα φτάνει το 1,5 εκατ. Ευρώ. Το ζήτημα και το ερώτημα παραμένει. Που είναι η μελέτη; Υπάρχει; Και αν υπάρχει γιατί δεν παρουσιάστηκε απόψε εδώ; Λένε πως είναι και σε ηλεκτρονική μορφή. Που βρίσκεται το cd; Εγώ δεν πιστεύω προσωπικά πως υπάρχει». Έθεσε το ερώτημα στον Αντιπεριφερειάρχη   κ. Δασταμάνη να διαβάσει το άρθρο 4 και πάλι όπως και έγινε. Βάσει του οποίου έπρεπε να παραδοθεί στις Τεχνικές Υπηρεσίες της τότε Νομαρχίας. Ο κ. Δασταμάνης είπε «δεν παραδόθηκαν» μέσα σε μια γενική σιωπή του Δημοτικού Συμβουλίου και σε έναν προβληματισμό.

 

Παίρνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος Γρεβενών , τόνισε και πάλι πως «οι μελέτες παραδόθηκαν» στις παραπάνω υπηρεσίες.

 

Απαντώντας ο κ. Δασκαλόπουλος ρώτησε τον κ. Κουπτσίδη «γιατί δεν ζήτησε ως Νομάρχης τότε ευθύνες από τις Υπηρεσίες που έχασαν τις μελέτες και ας τους πάει και τώρα στον εισαγγελέα αφού τόσο εύκολα καταφεύγει στον εισαγγελέα»

Είπε ακόμη ότι τα στοιχεία της μελέτης ή την μελέτη την παρέλαβε μια πολιτική επιτροπή ( οι τότε Νομαρχιακοί Σύμβουλοι , Κατερίνα Πέτρου, Παναγιώτα Τσιώτα , κ. Β. Κελεσίδης), της τότε Νομαρχίας.

Ψηφοφορία το πρωί

 

Στις δύο τα ξημερώματα ο κ. Κουπτσίδης έθεσε ζήτημα ψηφοφορίας ώστε το έργο να εκτελεστεί από το Δήμο Γρεβενών . Ψήφισε η συμπολίτευση ενώ η αντιπολίτευση αποχώρησε ζητώντας αυτό να γίνει σε νέα συνεδρίαση.

 

Ερωτήματα:

 

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την εξάωρη συζήτηση είναι :

 

1)      Που βρίσκεται η μελέτη; Υπάρχουν τα υπόλοιπα στοιχεία;

 

2)      Αν υπάρχει η μελέτη γιατί δεν παραδίδεται στην Περιφέρεια Γρεβενών; ( τα στοιχεία)

 

3)      Θα κατασκευαστεί το έργο ; Και πως;

 

4)      Τι εννοούσε ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας κ. Κιουρτζίδης όταν είπε πως «η μελέτη είναι μια έκθεση ιδεών» όταν πληρώθηκε με 1 εκατ. Ευρώ;

 

5)      Πως θα πληρωθούν τα υπόλοιπα χρήματα  (350.000 ευρώ περίπου )όπως είπε ο κ. Περιφερειάρχης  ; Με ποιο νόμιμο τρόπο;

 

6)      Τι εννοούσε ο κ. Δακής λέγοντας πως «πληρώθηκαν χρήματα εκτός συμβάσεως».

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ