Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

΄΄ Γρεβενά- Συμμετέχω Ενεργά΄΄.Πρόγραμμα – Γιώργος Δασταμάνης: Έτσι θα ασκήσουμε διοίκηση στον Δήμο Γρεβενών

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απόλυτη Διαφάνεια και Οργάνωση στο Δήμο. Απογραφή και οικονομικός έλεγχος σε όλες τις εταιρείες και τις δομές του Δήμου. Βάζουμε σε τάξη τα οικονομικά. Αξιοποιούμε κάθε εργαζόμενο στην κατάλληλη για αυτόν θέση. Δεν παρεμβαίνουμε στο έργο των Υπηρεσιών. Απόλυτη ισονομία στις δημόσιες προμήθειες και συμβάσεις.

 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Πιστεύουμε ότι η επίλυση των προβλημάτων καθημερινότητας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Κρατάμε τα χωριά ζωντανά δίνοντας έμφαση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων καθημερινότητας όπως ύδρευση, καθαριότητα, φωτισμός κ.α.

-Καθιερώνουμε τον θεσμό των ενεργών εργολαβιών καθημερινότητας του πολίτη ώστε σε θέματα καθημερινότητας όπου απατούνται μικροεπεμβάσεις και μικρής κλίμακας εργασίες η αποκατάσταση να είναι άμεση και αποτελεσματική.

Ενεργή ετήσια εργολαβία συντήρησης ηλεκτροφωτισμού, ώστε να μην υπάρχουν σκοτεινές περιοχές στα όρια του Δήμου μας.

Ενεργή ετήσια εργολαβία συντήρησης οδοστρώματος και διαγράμμισης στον αστικό ιστό με ψυχρά άσφαλτο ώστε η αποκατάσταση σε φθορές – λακκούβες να είναι άμεση.

Ενεργή ετήσια εργολαβία συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων ώστε να μην υπάρχουν γήπεδα μπάσκετ χωρίς μπασκέτες, με σπασμένα ταμπλό, γήπεδα τέννις χωρίς φιλέ και γραμμές κτλ.

Ενεργή ετήσια εργολαβία συντήρησης παιδικών χαρών ώστε να είναι όλο το χρόνο ασφαλείς για τους μικρούς μας φίλους.

-Συχνότερη λήψη δειγμάτων νερού και πιο επικοινωνιακή δημοσιοποίηση των αναλύσεων.

-Αναδιαμορφώνουμε τις αστικές συγκοινωνίες και συνδέουμε με συχνά δρομολόγια περιοχές της πόλης και τα κοντινά προάστια σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ.

-Δίνουμε λύσεις στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης με στοχευμένες παρεμβάσεις.  Προτείνουμε την κατασκευή κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση των ΚΤΕΛ με ταυτόχρονη κατασκευή δίδυμης Γέφυρας διαπλάτυνσης.

-Η απρόσκοπτη λειτουργία του κολυμβητηρίου είναι ένα στοίχημα το οποίο θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να το κερδίσουμε.

 

 

ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ

-Έμφαση στην καθαριότητα, καθαρή πόλη όμορφη πόλη.

-Ενίσχυση της ανακύκλωσης απορριμμάτων, σεβασμός στο περιβάλλον.

-Συχνός καθαρισμός της κοίτης του Γρεβενίτη σε όλο το μήκος του.

Διαμόρφωση της κοίτης του Γρεβενίτη ποταμού σε όλο το μήκος του αστικού ιστού, ώστε να έχει μόνιμα νερό με την κατασκευή μικροφραγμάτων με στεγανές πόρτες και σταθεροποίηση ροής ανάντη. Το ποτάμι θα αποκτήσει κεντρικό ρόλο στην άποψη της πόλης.

Ανάπλαση στο θέατρο Καστράκι και σύνδεσή του με τον αστικό ιστό μέσω περιπατητικής πράσινης διαδρομής – ποδηλατόδρομο.

Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την Ανάπλαση της Ανατολικής εισόδου της πόλης (Παζάρι).

-Δημιουργία μητρώου πρασίνου, με καταγραφή όλων των δέντρων και πράσινων περιοχών της πόλης. Συνεχής φροντίδα και δημιουργία νέων πράσινων περιοχών.

-Εντοπισμός με την βοήθεια εθελοντικών ομάδων – σχολείων – μαθητών, μικρών δημόσιων χώρων που μπορούν να διαμορφωθούν σαν pocket parks.

– Εντοπισμός ελεύθερων τοίχων που μπορούν να σχεδιαστούν Graffity. Πρόταση – Αξιολόγηση – Δημιουργία.

-Συνεργασία με τα δεκαπενταμελή συμβούλια των μαθητών, κατάθεση προτάσεων, ενεργή συμμετοχή.

-Σεβασμός στους αδέσποτους φίλους μας. Ολοκληρωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού, αποπαρασίτωσης, στείρωσης και σήμανσης.

 

 

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Πιστεύουμε στην αρχή της συνέχειας του κράτους. Δεν μηδενίζουμε το έργο προηγούμενων δημοτικών παρατάξεων αντιθέτως το ενισχύουμε και το επιταχύνουμε. Παράλληλα, σχεδιάζουμε καινοτόμες δράσεις με έμφαση στην ανάπτυξη του Δήμου μας και σεβασμό στο περιβάλλον. Συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και δε λειτουργούμε ανταγωνιστικά.

-Έμφαση στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα (γεωργία – κτηνοτροφία) ο οποίος μπορεί να αποτελέσει τον κύριο μοχλό αλλαγής του αρνητικού οικονομικού κλίματος και να προσφέρει θέσεις εργασίας. Ο Δήμος θα σταθεί δίπλα στους γεωργούς και κτηνοτρόφους βελτιώνοντας τις υποδομές, στηρίζοντάς τους επιστημονικά με τη διενέργεια ενημερωτικών σεμιναρίων και τονώνοντας τη διάθεση των προϊόντων τους με νέες μεθόδους τυποποίησης και προώθησης.

-Αναβάθμιση και ανασυγκρότηση του κέντρου εξυπηρέτησης αγροτών του Δήμου με  άμεση  επικοινωνία με όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  για την ταχύτερη και εγκυρότερη ενημέρωση των αγροτών σε όλα τα προγράμματα (σχεδία βελτίωσης- νέους αγρότες –βιολογικά) αλλά και τη νέα κοινή αγροτική πολίτικη  2014-2020.

-Εκμεταλλευόμαστε την αμόλυντη περιβαλλοντικά περιοχή μας, είμαστε από τις πιο καθαρές περιοχές της Ελλάδας σε επίπεδο ατμοσφαιρικής ρύπανσης και ρύπανσης υδροφόρου ορίζοντα, παράγουμε τα πιο αγνά προϊόντα.

-Προώθηση του Σχεδίου Πόλης, άσκηση πιέσεων στα αρμόδια Υπουργεία για μείωση των τιμών εισφοράς σε χρήμα και αύξηση των δόσεων.

-Αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου της Βασιλίτσας και της ευρύτερης περιοχής, δημιουργία περίπτερου προώθησης τοπικών προϊόντων στη βάση του τριθέσιου αναβατήρα.

-Ολοκλήρωση της ημιτελούς μελέτης του Δρόμου Γρεβενά Βασιλίτσα και άμεση δημοπράτηση του Έργου.

-Ξεκινάμε τη μελέτη και κατασκευή παγοδρομίου, εφόσον αποδειχθεί οικονομικά βιώσιμη.

-Ολοκλήρωση των μελετών του αστεροσκοπείου, ξεμπλοκάρισμα του έργου.

-Δημιουργία γραφείου τουρισμού και προώθησης τοπικών προϊόντων, με κύριο σκοπό την συμμετοχή σε εκθέσεις ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό.

-Έμφαση στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου με τη δημιουργία σύγχρονου ενημερωτικού ψηφιακού χαρτογραφικού υποβάθρου όπου θα απεικονίζονται και θα παρέχονται πληροφορίες για τις μοναδικής ομορφιάς περιοχές του Δήμου μας.

Προβολή του Μανιταριού, διενέργεια συνεδρίων με θέμα το μανιτάρι, προώθηση των μανιταροπροϊόντων, συνεργασία με το σύλλογο μανιταρόφιλων για τη δημιουργία επιχειρησιακού σχεδίου με θέμα το μανιτάρι και την ανάπτυξη της περιοχής μας.

-Έμφαση στην ανάπτυξη εναλλακτικού τουρισμού (αγροτουρισμός, ορειβατικός, φυσιολατρικός, ποδηλατικός, περιηγητικός).

-Οριοθέτηση των ρεμάτων περιμετρικά της πόλης.

-Σύνδεση και στενή συνεργασία Δήμου – ΑΤΕΙ με στόχο την ενίσχυση και δημιουργία αναπτυξιακών προτάσεων.

Καταγραφή δημοτικής περιουσίας με σύγχρονη βάση δεδομένων GIS, καταγραφή δικτύων, καταγραφή χρήσεων γης, αξιοποίηση περιουσίας.

-Στήριξη τοπικών επαγγελματιών και επιστημόνων με ισονομία και αξιοκρατία.

-Δεν θα αφήσουμε καμία θέση εργασίας να χαθεί, θα δώσουμε μάχη με όλες μας τις δυνάμεις στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

-Τακτικές προσκλήσεις στους παραγωγικούς φορείς της πόλης και κατάθεση αναπτυξιακών προτάσεων.

Ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του Δήμου. Κάθε περιοχή έχει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στοχεύουμε στην υλοποίηση μιας αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής με βάση την καλλιέργεια του εθελοντισμού και της συλλογικότητας.

-Δημιουργούμε γραφείο εθελοντισμού στο Δήμο το οποίο θα αποτελέσει την δεξαμενή ευαισθητοποιημένων πολιτών σε θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος, της κοινωνικής πρόνοιας και της υγείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

-Προτεραιότητά μας, λόγω των οικονομικών κυρίως συγκυριών, η καταγραφή και αξιολόγηση των κοινωνικών αναγκών του Δήμου μας βάσει το χωρικό του προσδιορισμό και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

-Φέρνουμε τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες στο προσκήνιο, ελευθερώνουμε πεζοδρόμια και ράμπες από αυτοκίνητα και κάθε είδους εμπόδια με τακτικές καμπάνιες και δράσεις.

-Άμεση προτεραιότητα η επιτάχυνση ολοκλήρωσης του έργου για το Κέντρο Διημέρευσης ΑμεΑ.

-Ίδρυση Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.) με σκοπό την ένταξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή των ατόμων που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Αγροτικά Ιατρεία Περιφερειακών Ιατρείων. Συνεργασία και παρεμβάσεις για εβδομαδιαίες επισκέψεις αγροτικών ιατρών σε όλα τα χωριά μας για την ιατρική στήριξη των κατοίκων.

Βοήθεια στο σπίτι: Στήριξη του θεσμού αλλά με παράλληλη εγγραφή όλων των αδύναμων μοναχικών οικογενειών ώστε να υπάρχει ιατρική μέριμνα και στοχευμένη στήριξη σε όλα τα επίπεδα.

ΚΑΠΗ: Επανεξέταση της κατάργησης των Περιφερειακών ΚΑΠΗ και αναβάθμιση αυτών με επαναφορά εκδρομών αναψυχής και άλλων εκδηλώσεων για την τρίτη ηλικία.

-Δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου με τη συνεργασία του οικείου Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου.

-Ενίσχυση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Γρεβενών με στόχο την προώθηση του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας.

-Υλοποίηση δράσεων –με τη συνεργασία του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, Συλλόγων και Φορέων- στοχεύοντας στην ανάπτυξη πολιτικών πρόληψης υγείας των δημοτών.

-Μείωση έως απαλλαγή από τα Δημοτικά τέλη μελών ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Μειωμένο τιμολόγιο ΔΕΥΑΓ για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

-Παροχή δωρεάν προϊόντων, υπηρεσιών και γευμάτων σε άπορες οικογένειες.

-Στήριξη του θεσμού του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

 

ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Σκοπός μας είναι η αξιοποίηση των υπαρχόντων δομών και η δημιουργία νέων για να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους συνδημότες μας να συμμετέχουν, να ικανοποιούν και να εκφράζουν τα ενδιαφέροντά τους.

-Προστασία, αξιοποίηση, ανάδειξη και προβολή όλων των Φυσικών και Ιστορικών Μνημείων του Δήμου μας.

-Ξεκινάμε Νέο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Ταινιών Μικρού Μήκους και το συνδέουμε με τους πρωτοπόρους του κινηματογράφου Αδερφούς Μανάκια, προβάλλοντας παράλληλα την προσφορά τους στον ελληνικό κινηματογράφο.

-Ίδρυση Εταιρείας Ιστορικών και Λαογραφικών Μελετών με στόχο την κινητοποίηση των πνευματικών ανθρώπων του Δήμου μας για την επιστημονική έρευνα και έκδοση αξιόλογων έργων της Γρεβενιώτικης πολιτιστικής Παράδοσης και την Διενέργεια Συνεδρίων και Συμποσίων.

-Ολοκληρώνουμε και επιταχύνουμε τις μελέτες του Παλαιοντολογικού μουσείου της Μηλιάς.

-Επαναφέρουμε στο προσκήνιο τις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις με Σεβασμό στην Παράδοση που με τη διαφορετικότητά τους και την καινοτομία τους έκαναν τα Γρεβενά γνωστά σε όλη την Ελλάδα.

-Ενίσχυση των ενεργών Τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων και ενεργοποίηση των αδρανών με στόχο τη δημιουργική δράση στα Πολιτιστικά Δρώμενα του Δήμου.

-Συνεργασία του Δήμου με θεατρολόγο – σκηνοθέτη με σκοπό την δημιουργία θεατρικών τμημάτων όλων των ηλικιών.

-Ενίσχυση ερασιτεχνικών θεατρικών θιάσων και στέγασή τους στο κέντρο πολιτισμού του Δήμου. Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν άστεγοι πλανόδιοι θίασοι στο Δήμο μας.

-Στα πλαίσια της εξωστρέφειας του Δήμου και της δημιουργίας θεσμού Ομιλιών προσκαλούμε Γρεβενιώτες που έχουν διαπρέψει στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό να συμβάλλουν στην ενημέρωση και τη διάχυση της γνώσης.

-Στήριξη και ενίσχυση των χορευτικών τμημάτων που λειτουργούν καθώς και ίδρυση δημοτικών χορωδιών. Δημιουργία τμημάτων εικαστικών τεχνών και χειροτεχνίας.

-Ενίσχυση του Δημοτικού Ωδείου και επανίδρυση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας.

-Ενίσχυση και στήριξη των αθλητικών συλλόγων.

-Ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους.

-Διεξαγωγή υπό την αιγίδα του Δήμου εθνικών αγώνων (παίδων-ενηλίκων) ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης στην πόλη μας.

-Συνεργασία με φορείς (Δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη, κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, κέντρο πρόληψης ορίζοντες κ.α.) για την ενδυνάμωση της πνευματικής και ψυχικής υγείας των συμπολιτών μας.

Ο Δήμος θα αγκαλιάσει όλους όσοι θα έχουν καινοτόμες ιδέες και θα επιθυμούν να τις υλοποιήσουν. Θα είναι ανοιχτός σε όλους τους Δημότες χωρίς διακρίσεις και στεγανά και θα επιβραβεύει την καινοτομία και την πρωτοτυπία.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ