Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

΄΄Χωρίς όνειρο …΄΄ * του Γιάννη Νούσια

Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου παρουσίασε στις 3 του Σεπτέμβρη του 1974 τη διακήρυξη του νέου κόμματος με τον τίτλο … ΄΄ΠΑΣΟΚ΄΄ προσέφερε στον Ελληνικό Λαό ένα όραμα μίας άλλης Ελλάδας. Και αυτό το έκανε κόντρα στο συντηρητικό κλίμα της εποχής. Διάλεξε το δύσκολο δρόμο του οράματος , της ρήξης, και της κοινωνικής αλλαγής.

Φυσικά, στην πορεία, πολλά άλλαξαν… Πολλά εγκαταλείφθηκαν … αλλά και πολλά υλοποιήθηκαν με αποτέλεσμα η διακήρυξη να καταξιωθεί ως ένα Ιστορικό Κείμενο , αγώνα και πράξης!

Μία διακήρυξη που μιλούσε για Εθνική Ανεξαρτησία , Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση με Δημοκρατικές διαδικασίες. Υπήρχε το όνειρο που δυστυχώς στο σημερινό ΠΑΣΟΚ χάθηκε. Διότι, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την ρητορική επάρκεια και τον προσωπικό αγώνα για την σωτηρία της χώρας από τον σημερινό Πρόεδρο του Κινήματος.

Η ηγεσία ενός κόμματος με τέτοια παράδοση απαιτεί κάτι περισσότερο. Απαιτεί το όνειρο ! Το όνειρο που συνεπήρε τις καρδιές εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων οι οποίοι στρατεύθηκαν στο Ειρηνικό Εθνικό Απελευθερωτικό Κίνημα .

Ποιο είναι το όνειρο για την μεταμνημονιακή Ελλάδα; 

Ποιο είναι το όνειρο για την Δημοκρατική Παράταξη;

Ποιο είναι το όνειρο για το Ελληνικό Έθνος όταν η Ελλάδα θα γιορτάζει τα 200 χρόνια  από την επανάσταση του 1821; Θα εορτάζουμε την χώρα μας πάλι  υπό την οικονομική κηδεμονία των Βαυαρών ;

Όταν μιλάμε για το όνειρο δεν αναφερόμαστε στα τυχοδιωκτικά παραμύθια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ , η οποία με τις λαϊκιστικές της επιλογές διακινδυνεύει  ακόμη και την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Εννοούμε το όνειρο που πατάει στην πραγματικότητα . Εννοούμε την επανάσταση της ελπίδας.  Γι αυτό χρειάζεται από τη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έμπνευση και να δώσει το όνειρο και να δώσει το όνειρο που περιμένει ο Δημοκρατικός Κόσμος.Ειδικά η σημερινή νεολαία !!!

Χρειάζεται ξανά το όνειρο και την ελπίδα  που έδωσε τότε ο μεγάλος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Καθαρά και Ξάστερα ….

Υστερόγραφο  (1):  Τελευταία παρουσιάζονται  διάφορες κινήσεις στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. . Προσωπικά δηλώνω ότι δεν έχω καμία σχέση. Διότι , υπάρχει δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος και το ΠΑΣΟΚ είναι ένα και ενιαίο . Όλες αυτές οι κινήσεις δεν βοηθούν την παράταξη . Είναι η ώρα της  ΕΝΟΤΗΤΑΣ και του ΑΓΩΝΑ  !!!

Νούσιας Ιωάννης

Πρώην Γραμματέας Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Γρεβενών

Πρόεδρος ελεγκτικού ΠΟΑΕΑ Δυτικής Μακεδονίας 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ