Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

΄΄Το Αμάρτημα της μητρός μου΄΄ την Τετάρτη 28 Αυγούστου στα Γρεβενά – Κερδίστε προσκλήσεις

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 Το «Αμάρτημα της μητρός μου» του Γεώργιου Βιζυηνού

την Τετάρτη 28 Αυγούστου στο Δημοτικό Θέατρο Καστράκι των Γρεβενών

 

Για να κερδίσετε προσκλήσεις για την παράσταση στέλνετε το όνομά σας και το τηλέφωνο σας στο grevenamedia@gmail.com

 Ένα από τα σημαντικότερα διηγήματα της ελληνικής πεζογραφίας, «Το Αμάρτημα της μητρός μου» του Γεώργιου Βιζυηνού παρουσιάζει σε μια μεγάλη περιοδεία το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Σε μια επετειακή για το ηπειρωτικό Θέατρο συγκυρία το έργο αυτό σηματοδοτεί το  ανέβασμα της 100ης του θεατρικής παραγωγής και το κλείσιμο 30 χρόνων προσφοράς στα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, της Ηπείρου και όλης της χώρας.  H περιοδεία, που ξεκίνησε στις 6 Ιουλίου στο θέατρο κάστρου της Άρτας, περιλαμβάνει πάνω από 35 παραστάσεις μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, τόσο στην Ήπειρο, όσο και σε καταξιωμένα φεστιβάλ της χώρας. Ένα από αυτά τα φεστιβάλ είναι και αυτό των Γρεβενών, όπου το «Αμάρτημα της μητρός μου»  θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Καστράκι την Τετάρτη 28 Αυγούστου. Η παράσταση αρχίζει στις 9.00’ το βράδυ. Γενική είσοδος 10 €. Μέγας χορηγός: ΠΕΔ Ηπείρου. Χορηγοί επικοινωνίας: Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, περιοδικό «Αυλαία» Θεσσαλονίκης, ραδιοφωνικός σταθμός Αθηνών 105,5 fm «στο κόκκινο», ραδιοφωνικός σταθμός Κέρκυρας «Κύμα». Υποστηρικτές: Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Ξενοδοχεία «Olympic» και «Du Lac», εταιρείες «Κτήμα Γκλίναβος», «Ζαγόρι», «Βίκος», «ΤΕΡΝΑ Α.Ε.».

afisa amarthma ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΥΠΡΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - Ρ. ΚΥΠΡΙΩΤΗ Κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ρ. ΚΥΠΡΙΩΤΗ

Συντελεστές της παράστασης είναι:

 

ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Κεντρική Σκηνή

30ος χρόνος – θερινή θεατρική περίοδος 2012-13

Γεώργιου Βιζυηνού

«Το αμάρτημα της μητρός μου»

 

Θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης

Μουσική – Στίχοι: Βαγγέλης Γιαννάκης

Ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Γιανακόπουλος, Ρένα Κυπριώτη

Σκηνικός χώρος – φωτισμοί: Δήμος Αβδελιώδης

Βοηθοί σκηνοθέτη: Γιώργος Νικόπουλος, Αθηνά Ζώτου

 

Έπαιξαν οι Μουσικοί: Αλέξανδρος Αβδελιώδης πιάνο, Γιάννης Αβδελιώδης μαντολίνο- μεταλόφωνο, Γιάννης Βιλιώτης ακορντεόν-μαντολίνο, Μυρτώ Γουζίου βιολοντσέλο, Πάνος Δημητρακόπουλος κανονάκι, Γιάννης Πλαγιανάκος κοντραμπάσο-δοξάρι, Παναγιώτης Ράπτης φλάουτο-σοπράνο σαξόφωνο, Γιώργος Νικόπουλος φλογέρες, Κατερίνα Χαρμάνη ακορντεόν,

Κατασκευή σκηνικού: Θανάσης Τζάτσος, Φωτογραφίες αφίσας κλπ εντύπων: Στέλιος Χουστουλάκης, Φωτογραφίες από τις πρόβες: Κώστας Γράβος, Οργάνωση παραστάσεων: Μιχάλης Μπίζιος. Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ευχαριστεί θερμά την Περιφερειακή Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ηπείρου για την αποφασιστική της συμβολή στην πραγματοποίηση των παραστάσεων στην Ήπειρο.

 

Σημείωμα σκηνοθέτη

Σύμφωνα με τον Δήμο Αβδελιώδη: «ο Γεώργιος Βιζυηνός ζητά την αμοιβαία κατανόηση και συγχώρεση από τη μητέρα του. Πρόκειται για μία εξομολόγηση που ενώ θα μπορούσε να μείνει κλειστή και προσωπική, εδώ γίνεται δημόσιος λόγος, που περνώντας από τις συμπληγάδες της ηθογραφίας και της ηθικογραφίας γίνεται λόγος λυτρωτικός, εναρμονισμένος με την ευγένεια και τη λεπτότητα του πνεύματός του».

.

Η υπόθεση του έργου

Επηρεασμένο από τα λογοτεχνικά ρεύματα της Δυτικής Ευρώπης, «Το αμάρτημα της μητρός μου», είναι το πρώτο νεοελληνικό διήγημα που αναφέρεται στο ψυχικό μαρτύριο διεισδύοντας βαθιά στην ανθρώπινη ψυχή. Ο Βιζυηνός, ένας από τους πιο εμπνευσμένους Έλληνες λογοτέχνες,  αφηγείται την ιστορία με αμεσότητα, σε ένα κείμενο που προκαλεί συγκίνηση. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό ηθογραφικό και ψυχογραφικό έργο, από τα πιο αξιόλογα της λογοτεχνίας μας. Με έντονο το αυτοβιογραφικό στοιχείο, το διήγημα αναφέρεται στις απελπισμένες αλλά μάταιες προσπάθειες της χήρας μητέρας του συγγραφέα να σώσει την άρρωστη κόρη της, η οποία τελικά πεθαίνει. Κάτω από το ίδιο ψυχολογικό πρίσμα παρουσιάζονται και πράξεις  της ίδιας, όπως η υιοθεσία δυο κοριτσιών μετά τον θάνατο της κόρης της. Πράξεις με υπαρξιακό νόημα καθώς υπαγορεύονται από τις ενοχές της από το “αμάρτημα” που άθελά της διέπραξε στο παρελθόν

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ