POTIKA MYRTO

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Grevenamedia @facebook

ΔΕΗ banner myenergycoach
Loco delivery
ΓΡΙΔΑΣ
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

SPONSORS

Όσο υπάρχουν άνθρωποι… Άνεργοι φτιάχνουν το σπίτι άνεργης πυρόπληκτης στα Χανιά

Δείχνοντας έμπρακτη αλληλεγγύη, άνεργοι και μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων, προσπαθούν να βοηθήσουν στην αναστύλωση της κατοικίας μιας άνεργης συμμαθήτριάς τους, η οποία έμεινε σχεδόν άστεγη μετά την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Μαίου στο Βαμβακόπουλο Χανίων.

Όμως για να μπορέσουν να συνεχίσουν την προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει χρειάζονται την συνδρομή και άλλων, είτε οικονομική, είτε σε υλικά, είτε ακόμη και σε ανθρώπινα χέρια.

Υπενθυμίζεται πως από την καταστροφική πυρκαγιά της 28ης Μαίου – εκτός των άλλων – κάηκε σχεδόν ολοσχερώς και η κατοικία μιας οικογένειας.

Απο τις πρώτες ημέρες μετά την καταστροφή, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων, χορήγησε έκτακτα επιδόματα σε μέλη της οικογένειας για την κάλυψη των πρώτων αναγκών τους, ενώ συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών βοήθησαν στον καθαρισμό των χώρων του σπιτιού, ενώ προχώρησαν και στην ανακατασκευή των πατωμάτων.

Επίσης η άνεργη κόρη της οικογένειας φιλοξενήθηκε για αρκετό χρονικό διάστημα στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, ενώ ιδιώτης απο την Αθήνα – μέσω του Δήμου Χανίων – προσέφερε πολλά αντικείμενα για αντικατάσταση των οικοσκευών που είχαν καταστραφεί.

Παράλληλα, ο Δήμος Χανίων – σύμφωνα με την νομοθεσία – σύστησε επιτροπή καταγραφής των ζημιών και απο το αρμόδιο Υπουργείο πριν απο λίγες ημέρες εγκρίθηκε η χορήγηση ενός χρηματικού ποσού σχεδόν 3.000 ευρώ, ως οικονομική βοήθεια στην πυρόπληκτη οικογένεια τα οποία – όπως είπε στο Flashnews.gr η αρμόδια αντιδήμαρχος κ.Χρυσούλα Χατζηδάκη, θα εκταμιευθούν τις επόμενες ημέρες.

Όμως  η οικογένεια διαμένει – όπως, όπως – σε ένα δωμάτιο το οποίο διασώθηκε και εν όψει του Χειμώνα, η νεοσύστατη Κίνηση ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων Χανίων και μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας , αποφάσισαν να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη με την ανακατασκευή της κατοικίας της οικογένειας.

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει αλλά για να συνεχιστούν και να υπάρξει πιθανότητα να στεγαστεί στο σπίτι της πριν τον βαρύ Χειμώνα η οικογένεια, χρειάζεται την έμπρακτη ανθρωπιά και άλλων.

Η Κίνηση ανέργων και επισφαλών εργαζομένων Χανίων και μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, με επιστολή τους στο karavani.gr απευθύνουν έκκληση σε όλους να στηρίξουν την προσπάθεια με τους εξής τρόπους:

«Οικονομική στήριξη (κυρίως να καλύψουμε την άμεση ανάγκη να τελειοποιηθεί η σκεπή).

Αγορά Οικοδομικών Υλικών για:

1. Σοβάτισμα

2. Υδραυλικές εγκαταστάσεις

3. Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις

Βοήθεια στην στελέχωση ομάδων για την κατασκευή»

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6981053015

diaforetiko.gr : %CE%A3%CE%A0%CE%99%CE%A4%CE%99%20%CE%A0%CE%A5%CE%A1%CE%9F%CE%A0%CE%9B%CE%97%CE%9A%CE%A4%CE%97%CE%A3 02 Όσο υπάρχουν άνθρωποι... Άνεργοι φτιάχνουν το σπίτι άνεργης πυρόπληκτης στα Χανιά!!!

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

“Κάνουμε έκκληση έχοντας απόλυτη και απέραντη εμπιστοσύνη στον διπλανό μας και στην βεβαιότητα ότι αν πάρουμε την ζωή στα χέρια μας, χρησιμοποιώντας την ενέργεια την φαντασίας και την γνώση μας μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα από ότι νομίζουμε.

Τον προηγούμενο Μάιο από σπινθήρα στα ηλεκτρικά καλώδια (υπαιτιότητα της ΔΕΗ) κάηκε το μεγαλύτερο μέρος του σπιτιού μιας άνεργης κοπέλας, μαθήτριας του ΣΔΧ. Παρά την απαίτηση από την ΔΕΗ να αποκαταστήσει την ζημιά, δεν έγινε τίποτα. Ο Δήμος Χανίων, είχε υποσχεθεί πλήρη και βοήθεια για την ανακατασκευή του κτιρίου και την στήριξη της άνεργης κοπέλας, ωστόσο, αρκέστηκε μόνο στο να τοποθετήσει το δάπεδο του σπιτιού. Βέβαια, μπορεί ο Δήμος Χανίων, και η ΔΕΗ, απλά να διεκπεραίωσαν την κατάσταση αφήνοντας μισοτελειωμένο ένα σπίτι, οι πολίτες και φίλοι της κοπέλας, έδειξαν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους, βοηθώντας να χτισθούν οι τοίχοι.

Πριν τον Χειμώνα, πέντε άνθρωποι «ζούσαν » στο μοναδικό δωμάτιο που έχει απομείνει στο κατεστραμμένο σπίτι σε άθλιες συνθήκες, μιας και όλα τα μέλη της οικογένειας είναι άνεργα. Μερικές μέρες αργότερα δημιουργήθηκε η κίνηση ανέργων Χανίων, δίνοντας την υπόσχεση ότι μπορούμε να φτιάξουμε αποτελεσματικούς θεσμούς αλληλεγγύης, ξεκινώντας από την ανακατασκευή του σπιτιού της φίλης μας. Μια υπόσχεση που βασίστηκε στην γνώση των θεσμών αλληλεγγύης του εργατικού κινήματος και ειδικά εκείνων των χωρών που η έλλειψη κράτους πρόνοιας έκανε αυτούς τους θεσμούς μέρος απαραίτητο της ζωής και στην εμπειρία των σύγχρονων κινημάτων αλληλεγγύης.

Έτσι η εμπιστοσύνη που μας έδειξε η συνάδελφο ήταν μια ευκαιρία να κάνουμε το πρώτο βήμα δοκιμάζοντας την δύναμη της αλληλεγγύης μας και την ικανότητα να την εκφράζουμε, έτσι η γνώση μας μπορεί να αποκτήσει ψυχή. Η εμπειρία που θα αποκτήσουμε θα μας οδηγήσει στο επόμενο στάδιο. Αποφασίσαμε λοιπόν προσφέροντας εθελοντική εργασία να βοηθήσουμε την συνάδελφο να ανακατασκευάσει το καμένο σπίτι της. Όμως χρειάζονται υλικά που σε αυτήν την φάση δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσουμε για αυτό κάνουμε. Έτσι, με την παραπάνω επιστολή μας απευθυνόμαστε σε θεσμούς αλληλεγγύης της πόλης, σωματεία και συλλόγους, συνελεύσεις γειτονιών, ιδιώτες, ζητώντας την στήριξη τους, για την:

• Οικονομική στήριξη (κυρίως να καλύψουμε την άμεση ανάγκη να τελειοποιηθεί η σκεπή).

• Αγορά Οικοδομικών Υλικών για:

1. Σοβάτισμα

2. Υδραυλικές εγκαταστάσεις

3. Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις

• Βοήθεια στην στελέχωση ομάδων για την κατασκευή

Κλείνοντας θα θέλαμε να προσθέσουμε ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς απέναντι στην υποβάθμιση της ζωής μας.”

Ναπολέων Σαραντίδης

http://www.flashnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΔΟΜΗΣΗ

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Τζιόβας Ανδρέας
ΔΕΗ BANNER
Υπουργείο περιβάλλοντος
cars
Ζητείται από τεχνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών
Ζητείται καμαριέρα
ζητείται υπάλληλος-agro grevena
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Eνοικιάζεται διαμέρισμα διαμπερές. ανακαινισμένο, 110 τ.μ.
Πωλείται διαμέρισμα 64 τ.μ.
Πωλείται μετά από 37-συνταξιοδοτηση
123 τμ
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Καφέ Crystal
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com