Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Πίνδος
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Ως τον Δεκέμβριο οι συγχωνεύσεις στα πανεπιστήμια

Η αναδιάρθρωση του Πανεπιστημιακού Χάρτη, δηλαδή η εφαρμογή του σχεδίου “Αθηνά” σύμφωνα με το οποίο θα συγχωνευθούν ή και θα καταργηθούν τμήματα και σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αποτελεί το πρώτο αντικείμενο με το οποίο θα καταπιαστεί ο νέος πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας Ανώτατης Εκπαίδευσης, καθηγητής Βαγγέλης Κουφουδάκης. Ο σχεδιασμός αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο.

Την υποψηφιότητα του κ.Κουφουδάκη ενέκρινε σήμερα η αρμόδια Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ύστερα από σχετική πρόταση του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.
Ο Βαγγέλης Κουφουδάκης, είναι ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας στην Κύπρο, επίτιμος πρύτανης του Κολλεγίου Τεχνών και Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα – Πανεπιστήμιο Purdue Fort Wayne και έχει το βαθμό του ομότιμου καθηγητή των Πολιτικών Επιστημών.
Έχει υπηρετήσει στο Μεταπτυχιακό τμήμα του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα. Από το 1986 έως το 1995 υπηρέτησε ως βοηθός αντιπρύτανη και αργότερα ως αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων.
Πάντως, οι τρεις Ομοσπονδίες Διδασκόντων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, δηλαδή ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ ΤΕΙ και Έλληνες Ερευνητές, ζήτησαν από τον υπουργό Παιδείας την σύσταση ειδικής επιτροπής για την χωροταξική αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα που θα παρακολουθεί τις εξελίξεις για το θέμα.
Εξάλλου, ΠΟΣΔΕΠ και ΟΣΕΠ ΤΕΙ προγραμματίζουν την δεύτερη, μέσα σε λίγες ημέρες, συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την ερχόμενη Τρίτη, στην Πλατεία Συντάγματος για τις σχεδιαζόμενες περικοπές των μηνιαίων αποδοχών τους, την συστηματική, όπως υπογραμμίζουν, υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων μέσω του Τακτικού Προϋπολογισμού και των Δημοσίων Επενδύσεων.
Σύμφωνα με το ethnos.gr  όπως σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών, «η σημαντικότερη συνέπεια είναι αυτή της αποσάθρωσης του όλου ακαδημαϊκού και ερευνητικού ιστού της χώρας, ο οποίος σημειωτέον είναι από τους σημαντικότερους αναπτυξιακούς μοχλούς της πατρίδας μας και αποτελεί κατά γενική ομολογία, μία από τις βασικές ελπίδες για οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη της χώρας».

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ
ΦΥΛΑΞΗ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
Αγγελία για εργασία
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης