Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΡΑΠΤΗ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕPΙΦEΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (19/10/2011)

Εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, το οποίο με τις διατάξεις του οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, το Περιφερειακό Συμβούλιο της Δυτικής Μακεδονίας ομόφωνα εγκρίνει το παρακάτω ψήφισμα.

Ζητούμε:

  1. Να μην ψηφιστεί το Πολυνομοσχέδιο.
  2. Να συνεχίσει να υπάρχει και να λειτουργεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία στη Δυτική Μακεδονία.  Να καταργηθεί ο περιορισμός του 24μήνου και να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό.
  3. Να προστατευθεί η αυτοτέλεια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και να περάσει στα χέρια των ιδιωτών.
  4. Να συνεχίσουν να ισχύουν οι νομοθετικές διατάξεις οι οποίες ισχύουν από την ίδρυση του νέου Ελληνικού Κράτους για την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Τέλος, Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στου αγώνες των εργαζομένων της Λ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕPΙΦEΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Μετά την ενημέρωση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, κατά τη συνεδρίαση της 17ης/10/2011, για το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του Τελωνείου Σιάτιστας, το Περιφερειακό Συμβούλιο εκφράζει τη διαφωνία του, για τους παρακάτω λόγους:

  1. Η κατάργηση του Τελωνείου είναι βέβαιο ότι θα πλήξει την ήδη κλονισμένη Τοπική Οικονομία της Σιάτιστας, καθώς θα ταλαιπωρήσει και θα επιβαρύνει οικονομικά τις επιχειρήσεις και κάθε συναλλασσόμενο των τελωνειακών υπηρεσιών.
  2. Το Τελωνείο Σιάτιστας εξυπηρετεί μια μεγάλη περιοχή, που γεωγραφικά περιλαμβάνει το Δήμο Βοϊου (από τον Πεντάλοφο μέχρι τη Σιάτιστα) και την Περιφερειακή Ενότητα   Γρεβενών.
  3. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι σε αυτή την περιοχή είναι εγκατεστημένες περί τις 320 βιοτεχνίες γουναρικών με εξαγωγικό προσανατολισμό, που έχουν καθημερινή συναλλαγή με το Τελωνείο λόγω του καθεστώτος της Ενεργητικής Τελειοποίησης (εισαγωγές – εξαγωγές).  Οι επιχειρήσεις αυτές παρουσιάζουν εδώ και δεκαετίες σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα με μεγάλο όγκο συναλλαγών τόσο σε ποσότητα όσο και σε αξία, και προσφέρουν στην περιοχή σημαντικά έσοδα από συνάλλαγμα.  Η αύξηση των εξαγωγών από το 2010 στο 2011 είναι της τάξης του 30%, η εξαγωγική δραστηριότητα παρουσιάζει σημαντική άνοδο, ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτή η αύξηση θα αφορά και τα επόμενα χρόνια.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι η Πολιτεία υποχωρεί «ατάκτως» από τις παραμεθόριες περιοχές και την Περιφέρεια ξεχνώντας ότι ο σχεδιασμός του «Καλλικράτη» στηρίχτηκε στην ιδέα της περιφερειακότητας με κεντρικό σύνθημα Δίκαιο Κράτος – Περιφερειακό Κράτος.

Ζητάμε να εξαιρεθεί το Τελωνείο Σιάτιστας από τη λίστα και τον υπό κατάργηση τελωνείων.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
POTIKA MYRTO
Jumbo
Ζητούνται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ζιώγας
Πωλείται
Μπουραλέκος
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5