Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Grevenamedia @facebook

Αγγελία προσωπικού Μάλια Ηρακλείου Κρήτης
ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε κατά την ανακοίνωση της λίστας των σχολείων προς συγχώνευση και κατάργηση από το υπουργείο Παιδείας ,ότι ενώ για το ένα τμήμα του δήμου (Καρπερό-Δήμητρα-Παλιουριά) υιοθετήθηκε η απόφαση –πρόταση  του Δ.Σ.- η οποία πρόταση του Δ.Σ. ήταν κατά πλειοψηφία- για ίδρυση 6/θέσιου δημοτικού  σχολείου με έδρα το Καρπερό και 2/θεσιου νηπιαγωγείου με έδρα τη Δήμητρα, όσον αφορά στην πόλη της Δεσκάτης, ενώ το Δ.Σ. ομόφωνα πρότεινε τη διατήρηση των 3 δημοτικών σχολείων, διότι η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης είναι πολύ υψηλή, το υπουργείο δεν το έλαβε καθόλου υπόψη. Πριν τις τελικές αποφάσεις θα λαμβάνονταν υπόψη η γνώμη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το αποτέλεσμα της διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους φορείς και τους γονείς των μαθητών.

1.    Γιατί το υπουργείο έλαβε υπόψη μόνο  την απόφαση του Δ.Σ που είναι κατά πλειοψηφία  και όχι την ομόφωνη;

2.    Ποιοι λόγοι υπέβαλαν τη συγχώνευση των τριών δημοτικών σχολείων Δεσκάτης σε δύο, σε ένα δήμο που έχει χαρακτηριστεί ορεινός κατά τον Καλλικράτη;

3.    Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος, με το κλείσιμο ενός σχολείου η πολιτεία δεν αποκομεί σημαντικό οικονομικό όφελος.

Φορείς και πολίτες της Δεσκάτης εκφράζουμε την αγανάκτηση μας, διαμαρτυρόμαστε και ζητάμε από το υπουργείο να επανεξετάσει το θέμα των σχολείων στη Δεσκάτη υιοθετώντας την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.  για να τα αφήσει ως έχουν.

Παράλληλα, όπως γράφουμε και στην απόφαση, ζητάμε τη δημιουργία εσπερινού λυκείου  για να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη μόρφωση πολλοί συμπολίτες μας, καθώς και τη δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης  στη Δεσκάτη.

Επιπλέον εκφράζουμε την ανησυχία σύσσωμου του λαού του Δήμου Δεσκάτης   μήπως το κλείσιμο του ενός σχολείου είναι η απαρχή γενικότερης υποβάθμισης της περιοχής μας, φοβούμενοι μήπως ακολουθήσει το κλείσιμο και άλλων υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ. ,Ι.Κ.Α., ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ).

Κάνουμε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε την υποβάθμιση των υπηρεσιών του τόπου μας και ουσιαστικά την απαξίωση των πολιτών.

Καλούμε το υπουργείο Παιδείας να ικανοποιήσει το αίτημα μας , το βουλευτή του νομού μας, την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και ειδικά το κυβερνών κόμμα να πάρουν δημόσια θέση και να υιοθετήσουν, αλλά και να δεσμευτούν να στηρίξουν  τα παραπάνω δίκαια αιτήματα που ομόφωνα αποφάσισε το συντονιστικό όργανο του Δήμου μας.

Συντονιστική επιτροπή Δήμου Δεσκάτης

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

AUTOΚΙΝΗΣΗ
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Τζιόβας Ανδρέας
ΔΕΗ banner
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Γκαρσονιέρα Αριστείδου 27
Γκαρσονιέρα Καραϊσκάκη 7 (πολιτιστικό κέντρο)
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Πωλείται οικόπεδο
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com