email επικοινωνίας

email επικοινωνίας: [email protected]

Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Επιμελητήριο Γρεβενών
Ταξί-Χρήστος Χασιώτης
Θεατρική παράσταση «Αχ έρωτα»
POTIKA MYRTO

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5
Ζιώγας

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Ψήφισμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας για το πετρέλαιο Θέρμανσης στα σχολεία

Ψήφισμα της  Λαϊκής  Συσπείρωσης  στο Περιφερειακό  Συμβούλιο  Δυτικής

Μακεδονίας

Είναι γνωστό ότι η λαϊκή οικογένεια, όσο ξεδιπλώνεται η καπιταλιστική οικονομική κρίση, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου βάρβαρη επίθεση, με φοροληστεία, απανωτά χαράτσια, μείωση παροχών σε Υγεία – Πρόνοια, απολύσεις, ανεργία και γενικά με τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Από την αρχή της εκδήλωσης αυτής της κρίσης ταξικά συνδικάτα, Λαϊκές Επιτροπές, μαζικοί φορείς των εργαζομένων σε όλους τους δήμους παρεμβαίνουν για την αντιμετώπιση των διαρκώς αυξανόμενων προβλημάτων. Σε αυτές τις συνθήκες κινδυνεύουν να κάνουν μαθήματα μαθητές και εκπαιδευτικοί χωρίς θέρμανση στα σχολεία της περιοχής , ένα γεγονός που ήδη στην Φλώρινα πραγματοποιείται. Οι θερμοκρασίες προς το παρόν κυμαίνονται μεταξύ δύο και οκτώ βαθμών Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στη συνέχεια όμως του χειμώνα, οι θερμοκρασίες πρόκειται να πέσουν ακόμα περισσότερο καθώς είμαστε σε μια περιοχή με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες πανελλαδικά. Τα αποθέματα του πετρελαίου που υπάρχουν στα σχολεία είναι ελάχιστα και επαρκούν για λίγες μόνο μέρες.

Οι σχολικές επιτροπές δεν μπορούν πλέον να καλύψουν τις δαπάνες για πετρέλαιο θέρμανσης, εξαιτίας της μη επαρκούς χρηματοδότησής τους, η οποία φέτος μειώθηκε ακόμα περισσότερο.

Να τονίσουμε πως σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του αρμόδιου υπουργείου Εσωτερικών ότι έχει εγκριθεί για τη φετινή χρονιά προϋπολογισμός περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ για τα καύσιμα των σχολείων και απ’ αυτά έχουν αποδοθεί 60 εκατομμύρια, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας διευκρινίζει ότι το ποσό αυτό αντιστοιχεί στη συνολική αντιμετώπιση των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων και όχι μόνο για τα καύσιμα. Η χρηματοδότηση αυτή προφανώς και δεν επαρκεί για τις αυξημένες ανάγκες που έχουν τα σχολεία των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών, όπως αυτά της Φλώρινας ,του

Λιβαδερού, των Καμβουνίων ,κτλ. Μάλιστα λίγο καιρό πριν αρκετοί φορείς πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις διεκδικώντας αποφορολογημένο πετρέλαιο και για τη θέρμανση των σχολείων.

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της αύξησης στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και την εξίσωσή του με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης, που επέβαλε η σημερινή συγκυβέρνηση, αύξηση που εκτινάσσει την τιμή του πετρελαίου στα ύψη, έτσι που τα σχολεία να αδυνατούν να προμηθευτούν το αναγκαίο πετρέλαιο. Είναι όμως και αποτέλεσμα της τεράστιας περικοπής της χρηματοδότησης του κράτους προς τις σχολικές επιτροπές για τη λειτουργία των σχολείων που ουσιαστικά δεν αρκεί για την κάλυψη ούτε των βασικών αναγκών τους. Απαιτούμε:

Την άμεση επίλυση του προβλήματος της θέρμανσης στα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας

Την επαρκή χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών σύμφωνα με τις υπάρχουσες, αυξημένες ανάγκες.

Να απαλλαγούν τα σχολεία από τα έξοδα για νερό, ρεύμα τηλέφωνο, πετρέλαιο και το κόστος να μεταφερθεί εξ ολοκλήρου στον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς να γίνει καμιά περικοπή στη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.

 

Σχετικά άρθρα

Τζιόβας Ανδρέας
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Loco delivery
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5