AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
Μικρό μου

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Χαράλαμπος Αθανασίου: Οι Δημοτικές Εκλογές του 2014 θα γίνουν με περισσότερους Δήμους

Η τροποποίηση της μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη», προκειμένου να δημιουργηθούν περισσότεροι δήμοι ώστε να διοικηθεί καλύτερα ο τόπος, αποτελεί προτεραιότητα της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, έτσι όπως την ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος μιλώντας χθες το μεσημέρι στο «Ε», λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, υποστήριξε πως οι επόμενες εκλογές το 2014 θα γίνουν σε νέο αυτοδιοικητικό χάρτη. Προαναγγέλλοντας, έτσι, την ικανοποίηση του μεγαλύτερου αιτήματος που μετ’ επιτάσεως θέτουν, δυο χρόνια ακριβώς τώρα, όλοι οι τοπικοί φορείς.

Ο κ. Αθανασίου, μάλιστα, εξήγησε ότι μέχρι το τέλος τού 2012, το αργότερο στις αρχές τού 2013, θα έχει ολοκληρωθεί η ανταλλαγή απόψεων με τους φορείς της αυτοδιοίκησης και τις τοπικές κοινωνίες, ώστε να έχει αποφασιστεί πώς θα διαμορφωθεί αυτός ο νέος χάρτης της αυτοδιοικητικής διαίρεσης. Πιστός και με τις προεκλογικές δηλώσεις του, ο κ. Αθανασίου ξεκαθάρισε πως ειδικά η Λέσβος, ο μεγαλύτερος σε έκταση νησιωτικός Δήμος, είναι αδύνατον να διοικηθεί ενιαία και χρειάζεται να χωριστεί σε περισσότερους δήμους.

Τα μείζονα θέματα
Χθες το πρωί και με την ανταλλαγή αμοιβαίων φιλοφρονήσεων, έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών η παράδοση – παραλαβή του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου. Ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφέρθηκε στις τρεις βασικές προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του Εσωτερικών. Αυτές, όπως είπε, θα είναι η διαμόρφωση μιας σύγχρονης Πολιτείας με εκσυγχρονισμένη δημόσια διοίκηση, η δημιουργία ισχυρής τοπικής αυτοδιοίκησης που θα έχει στο επίκεντρο τον πολίτη και διαμόρφωση της μεταναστευτικής νομοθεσίας σύμφωνα με το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, ώστε να παύσει η χώρα να είναι αποθήκη ψυχών. Απ’ την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός, Χαράλαμπος Αθανασίου, επαίνεσε και αυτός τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό, το «δάσκαλο» Μανιτάκη, και την επιτυχία με την οποία διεκπεραίωσε το δύσκολο έργο του, επισημαίνοντας: «Εμείς θα συνεχίσουμε αυτό το έργο. Χρέος όλων και ευθύνη είναι να εκσυγχρονίσουμε το κράτος.»

«Η εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την ευρωπαϊκή στα ζητήματα του μεταναστευτικού και της ιθαγένειας, είναι απ’ τα ζητήματα που επείγει να ρυθμιστούν. Επίσης, όμως, προτεραιότητα αποτελεί και το θέμα της τροποποίησης του “Καλλικράτη”, για την καλύτερη διοίκηση των δήμων, του τόπου μας», ανέφερε ο κ. Αθανασίου στο «Ε» αμέσως μετά την τελετή και την ενημέρωση που έγινε στη νέα πολιτική ηγεσία. Ο συντοπίτης μας αναπληρωτής υπουργός συμπλήρωσε: «Οπωσδήποτε οι εκλογές τού 2014 θα γίνουν σε νέο χάρτη της αυτοδιοίκησης, τον οποίο εγκαίρως, τέλη της φετινής χρονιάς με αρχές της επόμενης, θα διαμορφώσουμε ύστερα από επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.»

Πηγή: ΕμπρόςNet

Η επιστολή του Δημάρχου Λέσβου με θέμα … τον “Κακοκράτη”

Αγαπητέ Συμπατριώτη και φίλε Υπουργέ,

Σου στέλνω τα ειλικρινή συγχαρητήριά μου για την ανάληψη των Υπουργικών καθηκόντων σου, στον κρίσιμο τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών και της Αυτοδιοίκησης.

Είμαι βέβαιος ότι, δεδομένης και της επιτυχούς άσκησης των καθηκόντων σου, ως Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων της Χώρας μας, θα εξαντλήσεις τις προσπάθειες για την αναστήλωση του  Αυτοδιοικητικού θεσμού, ο οποίος, σε ότι αφορά την Δημοτική Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα και με τις διακηρυγμένες αποφάσεις των συνέδρων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, έχει εισέλθει στην φάση της γενικής παράλυσης και κατάρρευσης, με το καθεστώς που επέβαλε ο «Καλλικράτης», ο οποίος αποδείχθηκε «Κακοκράτης». Ειδικότερα, σ’ ότι αφορά το νησί μας, με την κατάργηση των υφιστάμενων μέχρι την 31-12-2010 Δήμων και την δημιουργία ΕΝΟΣ μόνον Δήμου –τέρατος, του μεγαλύτερου σε έκταση της Ελληνικής Επικράτειας, η κατάσταση είναι δραματική, αφού έχει οδηγήσει, όπως προεκτίμησα, στο δυσδιοίκητον, λόγω του υπερσυγκεντρωτικού χαρακτήρα που καθίδρυσε και της πολλαπλής έλλειψης λειτουργικότητας, πέραν του κληρονομημένου χρέους, άνω των τριάντα εκατομμυρίων Ευρώ.

Το βασικότερο ποιοτικό στοιχείο είναι, ότι η πολυδιαφημισθείσα αυτή νομοθετική μεταβολή, επέφερε το θάνατο της Αυτοδιοικητικής Λαϊκής Δημοκρατικής Εξουσίας στις Τοπικές και τις Δημοτικές Κοινότητες, στα χωριά και στις κωμοπόλεις του Νησιού μας.  Και σ’ ότι μας αφορά, φθείρουμε καθημερινά την ψυχική και σωματική μας υγεία, πολεμώντας κατά τρόπο άνισο εναντίον μιας νέου είδους Λερναίας Ύδρας. Και μόνο χάριν στην απελπισμένο αυτόν αγώνα μας, με την συμπαράσταση των υπάλληλων του Δήμου μας, κατορθώνουμε και στεκόμαστε ακόμα ζωντανοί, αδυνατώντας όμως να προσφέρουμε τις πρέπουσες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας, οι οποίοι, αναγνωρίζοντας τις τεράστιες δυσκολίες, μας συμπαραστέκονται, γιατί ξέρουν πολύ καλά, ότι δεν φοβόμαστε να συγκρουστούμε με τον παλαιοκομματισμό, τις εμπεδωμένες κακές νοοτροπίες και πρακτικές, τα διάφορα παγιωμένα συμφέροντα, δίχως να υπολογίζουμε το λεγόμενο και υπαρκτό πολιτικό κόστος, επειδή προσπαθούμε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα στην Αυτοδιοίκηση, επιβάλλοντας τις αρχές της ισοπολιτείας, τις ισονομίας, της διαφάνειας, προς πάσαν κατεύθυνση.

Και επειδή έχουμε συζητήσει κατ’ επανάληψιν για την παθογένεια του πρώτου βαθμού της Αυτοδιοίκησης, ειδικά στο Νησί μας, από καιρό, είμαι βέβαιος ότι θα αναλάβετε το Ηράκλειο έργο της αναμόρφωσης του όλου θεσμού, επί το δημοκρατικότερον, και λειτουργικότερον σ’ όλη την Επικράτεια, και ειδικά σε εμάς, μαζί με την οικονομική εξυγίανση και ενδυνάμωση του θεσμού βεβαίως,  με την κατάργηση του ενός και μόνο Δήμου στο Νησί μας, και την υιοθέτηση των πέντε Δήμων, όπως εισηγήθηκε με απόλυτη τεκμηρίωση, το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επιστημονικός Σύμβουλος της ΚΕΔΕ, και αυτή προς την Κυβέρνηση, ειδικά για το Νησί μας, επικείμενης, στις αρχές του 2010, της ψηφίσεως του «Κακοκράτη», η οποία αυτή εισήγηση, εξ ‘ αιτίας διαφόρων σκοπιμοτήτων, απέρριψε δυστυχέστατα.

Δημήτρης Βουνάτσος

Δήμαρχος Λέσβου

Πηγή: lesvosnews


Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
interactive learning
ζητείται υπάλληλος-agro grevena
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Τζιόβας Ανδρέας
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

123 τμ
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Καφέ Crystal
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Διάφορα νέα

Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com