Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Φόρος καπνού και υπέρ ΕΟΠΥΥ – Νέα μέτρα για κάπνισμα

Εν μέσω κρίσης η κυβέρνηση φαίνεται ότι επιχειρεί να κόψει κάθε βλαβερή συνήθεια στους Έλληνες προφανώς όχι μόνο για λόγους υγείας αλλά και για λόγους οικονομίας. Τι σχεδιάζεται.

Ειδικό νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει ειδικά μέτρα για κάπνισμα αλλά και για τα αλκοολούχα ποτά ετοιμάζει η κυβέρνηση και αναμένεται να συνταχθεί άμεσα.

Ειδικότερα το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών ετοιμάζουν νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει νέα μέτρα στο πλαίσιο του αντικαπνιστικού προγράμματος.
Άλλωστε τα αντικαπνιστικά μέτρα που είχαν ληφθεί από τους προηγούμενους υπουργούς Υγείας έχουν ατονήσει πλήρως με αποτέλεσμα όλοι να καπνίζουν παντού.
Ειδικότερα αναμένεται πολύ σύντομα να υπάρξει δραστική αύξηση της τιμής στα τσιγάρα. Πολλοί επιστημονικοί φορείς και φυσικά η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας με επικεφαλής τον καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη,  εισηγούνται στην ηγεσία να προτείνει στο υπουργείο Οικονομικών καπέλα ακόμη και 2 ευρώ. Έτσι θεωρεί ότι οι περισσότεροι Έλληνες θα αναγκαστούν να περιορίσουν ή να κόψουν το κάπνισμα.
Πάντως στο πλαίσιο των νέων μέτρων αναμένεται να υπάρξει και ειδικό φόρος και τα χρήματα που θα εισπράττονται θα πηγαίνουν υπέρ ΕΟΠΥΥ.
Εκτός αυτού θα επανέλθει και το ειδικό τέλος στα καταστήματα που θα επιτρέπουν στους θαμώνες τους να καπνίζουν.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5