email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΤΑΞΙ
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Φέσια και στους τάφους! – Ενέχυρο τα οστά για την εξόφληση χρεών με δόσεις

Στον άλλο κόσμο που θα πας κοίτα να …έχει χρήματα για τομνήμα! Φέσια, χρέη, ρυθμίσεις και …εξώσεις(!) φαίνεται πως δεν αφορούν μόνο στα ακίνητα πρώτης κατοικίας αλλά και της τελευταίας! “Βουτιά” στις τιμές των τάφων και δόσεις για την εξόφληση χρεών  κάνει ο Δήμος Αθηναίων για το Α’Νεκροταφείο.

Πριν τρία – τέσσερα χρόνια χρειαζόσουν “γερό μέσο” για να εξασφαλίσεις ένα τάφο στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών! Σήμερα; Νεκρική σιγή! Με άλλα λόγια κανένα ενδιαφέρον… Αντιθέτως, τα φέσια πάνε κι έρχονται, με τον Δήμο Αθηναίων που διαχειρίζεται το Α’ Κοιμητήριο να προχωράει σε ρυθμίσεις χρεών και εξόφληση οφειλών σε δόσεις!

Το Α’ Νεκροταφείο φιλοξενεί τους πιο επιφανείς νεκρούς μεταξύ των οποίων πολιτικοί, επιστήμονες, καλλιτέχνες

Ειδικότερα, το Α’ Νεκροταφείο είναι το παλαιότερο της Αθήνας και θεωρείται ένα ανοιχτό μουσείο αφού φιλοξενεί τους πιο επιφανείς νεκρούς μεταξύ των οποίων πολιτικοί, επιστήμονες, καλλιτέχνες αλλά επίσης γιατί 655 τάφοι από το σύνολο των 12.450 έχουν κηρυχθεί διατηρητέα μνημεία.

Η πλειοψηφία των ταφών, δηλαδή οι 10.200 είναι οικογενειακοί τάφοι. Οι τιμές για την απόκτηση ενός μεγάλου οικογενειακού τάφου στο Α’ Κοιμητήριο πριν κάποια χρόνια ήταν από 80.000 έως 90.000 ευρώ. Οι απόγονοι έπρεπε να καταβάλουν τα τέλη συντήρησης κάτι όμως που πολλοί δεν έκαναν για πολλά έτη! Σήμερα περίπου 35 τάφοι παραμένουν κενοί και ζήτηση δεν υπάρχει!

Συγγενείς έβαζαν πολιτικό μέσο για να παρακάμψουν τη σειρά προτεραιότητας

Σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”, ακόμη πιο νεκρική είναι η σιγή που επικρατεί στην αγορά των 2.250 ταφών τριετίας εκ των οποίων οι 500 είναι κενοί όταν κάποτε το ενδιαφέρον ήταν τόσο μεγάλο, που συγγενείς έβαζαν πολιτικό μέσο για να παρακάμψουν τη σειρά προτεραιότητας. Είχαν ακουστεί επίσης και φήμες για “λαδώματα” σε υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων. Στην κατηγορία αυτή το ετήσιο τέλος παραχώρησης κυμαίνεται από 1.250 – 1.850 ευρώ ενώ για παράταση της ταφής πέραν της τριετίας το ετήσιο τέλος ξεπερνούσε τις 3.000 ευρώ.

Ο δήμος ξεκίνησε μία προσπάθεια εξόφλησης των οφειλών με δόσεις

Ο δήμος Αθηναίων εκτός από το πορόβλημα έλλειψης… πελατείας που αντιμετωπίζει, έβλεπε παράλληλα και τα φέσια από τα απλήρωτα τέλη να συσσωρεύονται! Μπροστά στον κίνδυνο να χάσει σημαντικά έσοδα, ο δήμος ξεκίνησε μία προσπάθεια εξόφλησης των οφειλών με δόσεις!

Οι συγγενείς άλλες φορές συναινούν, άλλες αδιαφορούν ενώ υπάρχουν και οριμένες ακραίες αντιδράσεις όπως αυτή όπου ο Δήμος Αθηναίων χρησιμοποίησε τα οστά μιάς θανούσης ως ενέχυρο για να εισπράξει τα χρωστούμενα! Το θέμα συζυτήθηκε για πολλοστή φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο με τελαυταία την περασμένη Πέμπτη. Η κόρη της θανούσης γυναίκας έμεινε όλη τη διάρκεια έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης κλαίγοντας και παρακαλόντας. Η μητέρα της είχε ταφεί το 2003 και πλήρωνε μέχρι το 2007 και τα τέλη για την παράταση. Μετά όμως αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα σταμάτησε να πληρώνει. Έτσι στις αρχές του 2013 ενημερώθηκε πως θα γίνει εκταφή των οστών και για να την εμποδίσει πήγαινε και καθόταν κάθε ημέρα με τις ώρες πάνω στον τάφο της μητέρας της. Απειλούσε ακόμη και με αυτοκτονία!  Προσπάθησε να φτάσει μέχρι και στον πρωθυπουργό φωνάζοντας έξω από το χώρο που εκείνος βρισκόταν την ημέρα της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ.

 

 

newsit.gr

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
Ζητείται για εργασία
Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
ΔΥΑΡΙ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ
ΤΑΞΙ
Γκαρσονιέρα- Εμμανουήλ Παππά
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-ΠΑΡΟΔΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
Ιδιαίτερα μαθήματα
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-Φαρδυκάμπου
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ-Εμμ.Παππά-40.000
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ