email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΤΑΞΙ
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Υπογράφθηκε η χρηματοδότηση των 500.000,00€ για την κατασκευή της γέφυρας στη Σιούτσα (20/1/2012)

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Δεσκάτης με το Βουλευτή του Νομού κ. Αθανάσιο Χαντάβα, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Δακή και τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Γεώργιο Δασταμάνη, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους πολίτες του Δήμου ότι έχει υπογραφεί από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Θάνο Μωραΐτη η σχετική Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία το έργο της κατασκευής της γέφυρας στη Σιούτσα εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και χρηματοδοτείται με το ποσό των 500.000,00€.

Ο Δήμαρχος, κ. Νίκος Μίγκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται περίτρανα και στην πράξη ότι είναι δυνατή η επίτευξη ενός κοινού στόχου, όταν τον διεκδικούμε και παλεύουμε γι΄αυτόν όλοι μαζί.

Από την πρώτη στιγμή, με το ξεκίνημα της διακυβέρνησης του Καλλικρατικού Δήμου Δεσκάτης, μαζί με το Βουλευτή του Νομού και τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Χασίων, βάλαμε ως στόχο την κατασκευή της γέφυρας στη Σιούτσα.

Το επιθυμητό αποτέλεσμα επιτεύχθηκε κατόπιν συντονισμένων και αδιάλειπτων ενεργειών όπως η επίσκεψη μου μαζί με το Βουλευτή στον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά την οποία, ο Υπουργός, ενημερώθηκε για την επικινδυνότητα του χειμάρρου της Σιούτσας που είχε σαν αποτέλεσμα την απώλεια της ζωής του συμπατριώτη μας Νίκου Προύφα. Η ανταπόκριση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και της στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν αμεσότατη, καθώς εντός των επόμενων ημερών έγινε η παραλαβή της στρατιωτικής γέφυρας τύπου Belley μήκους 92 μέτρων.

Επίσης, οι συνεχείς επαφές, δικές μου και του Βουλευτή, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και η αποστολή, στις 27 Δεκεμβρίου, επιστολής με θέμα την άμεση χρηματοδότηση του έργου της κατασκευής της γέφυρας, συνέβαλαν στην ευαισθητοποίηση και στη δέσμευση προσωπικά του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Υφυπουργού κ. Θάνου Μωραΐτη στο Βουλευτή Γρεβενών, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στις 5 Ιανουαρίου 2012, για την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Τέλος, μόλις ενημερώθηκα από το Βουλευτή του Νομού για τη θετική εξέλιξη του ζητήματος, ενημέρωσα τον Περιφερειάρχη κ. Γεώργιο Δακή και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεώργιο Δασταμάνη, ζητώντας τους την υποβολή της πρότασης ένταξης και του τεχνικού δελτίου από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο και στάλθηκε την αμέσως επόμενη ημέρα.

Ο Δήμος Δεσκάτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα προβεί άμεσα στη δημοπράτηση και στη κατασκευή της γέφυρας.

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τους Υπουργούς κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και κ. Θάνο Μωραΐτη που ανταποκρίθηκαν στο πάγιο αίτημα της περιοχής μας.

Επίσης να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Δακή και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών κ. Γεώργιο Δασταμάνη για την συμβολή τους στην επίτευξη του στόχου.

Τέλος, να ευχαριστήσω ιδιαίτερα, προσωπικά και εκ μέρους των πολιτών του Δήμου, το Βουλευτή κ. Αθανάσιο Χαντάβα ο οποίος από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε το πρόβλημα «το πήρε πάνω του», το πίστεψε και μετά από αλλεπάλληλες επαφές, που είχαμε από κοινού ή και μόνος του, με κυβερνητικά στελέχη, καταφέραμε να έχουμε αίσιο αποτέλεσμα.»

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
Ζητείται για εργασία
Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
ΔΥΑΡΙ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ
ΤΑΞΙ
Γκαρσονιέρα- Εμμανουήλ Παππά
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-ΠΑΡΟΔΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
Ιδιαίτερα μαθήματα
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-Φαρδυκάμπου
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ-Εμμ.Παππά-40.000
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ