Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Υπάρχει ταχύτητα για να μη σε πιάνει η κάμερα

Μπορείτε να οδηγήσετε τόσο γρήγορα ώστε να αποφύγετε το άγρυπνο μάτι του ραντάρ;

Ο σωστός τρόπος να γλιτώσεις από την κάμερα του νόμου είναι να τηρείς τα όρια ταχύτητας και να σέβεσαι τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Υπάρχει όμως και ο «άλλος» τρόπος, η μέθοδος του αντισυμβατικού τύπου που πάει κόντρα σε όλα και σε όλους.

Γιατί αυτός ξέρει ότι αν πιάσει ταχύτητες τεράστιες, τότε η κάμερα δεν θα προλάβει να δει τις πινακίδες του!

Θεωρητικά δυνατό (και πρακτικά αδύνατο), αν πιστέψουμε τουλάχιστον τους τελειόφοιτους φοιτητές του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου του Leicester, η αστραπιαία ταχύτητα του αυτοκινήτου θα κάνει την κάμερα να το «χάσει» από τον φακό της, αφήνοντας έτσι το πρόστιμο για τους σαφώς πιο αργούς αυτού του κόσμου.

Ποια είναι όμως η ιδανική ταχύτητα για να ευοδωθεί το κολπάκι; Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των παιδιών, κάπου 191.000.000 χλμ/ώρα! Ναι, αν πιάσεις το 1/6 περίπου της ταχύτητας του φωτός, τότε γλίτωσες μια για πάντα από τα τεχνικά μέσα που ελέγχουν την τάξη στους δρόμους.

Για να βρει μάλιστα την ιδανική ταχύτητα του αυτοκινήτου που θα κάνει τις πινακίδες κυκλοφορίας να τεθούν στο επέκεινα του φράγματος του ορατού φάσματος των 400 terahertz, η δαιμόνια ομάδα χρησιμοποίησε την ίδια εξίσωση που εφαρμόζουν οι αστρονόμοι για να υπολογίσουν την ταχύτητα με την οποία απομακρύνονται τα ουράνια αντικείμενα από τη Γη.

 

Κι αν η ταχύτητα αυτή φαντάζει απόκοσμη για την ανθρωπότητα, καθώς το γρηγορότερο αντικείμενο που κατασκευάσαμε ποτέ πιάνει μόλις το 1/5.000 της ταχύτητας του φωτός, φαίνεται ότι προς το παρόν τουλάχιστον δεν υπάρχει άλλη λύση από την ευλαβική τήρηση των κανονισμών ασφαλείας…

newsbeast

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5