ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Τόσα μας κοστίζουν τα κινητά των υπουργείων!

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης είναι ο πρωταθλητής μεταξύ των υπουργείων σε λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων.

Τα στοιχεία συνέλεξε ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Ψυχάρης αφού σε ερώτηση που είχε υποβάλει στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο κ. Μανιτάκης είχε απαντήσει στις 16 Οκτωβρίου ότι το Υπουργείο του δεν διαθέτει τέτοια στοιχεία για το σύνολο των υπουργείων.

Έτσι ο κ. Ψυχάρης στη συνέχεια ζήτησε ξεχωριστά από κάθε Υπουργείο να του στείλει αναλυτικά στοιχεία για τα κινητά που χρησιμοποιεί και την ετήσια δαπάνη που προκύπτει από τη χρήση τους.Με βάση αυτά τα στοιχεία, σύμφωνα με το NewsIt.gr  τα περισσότερα κινητά διαθέτει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αφού ο αριθμός συνδέσεων φτάνει τις 1.000 με ετήσιο κόστος 476.814 ευρώ.

Δεύτερο σε ύψος δαπάνης είναι το Υπουργείο Εξωτερικών με 105.895, το οποίο όμως αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για τον αριθμό των κινητών που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες του.

Το Υπουργείο με το μικρότερο κόστος για χρήση κινητού τηλεφώνου είναι το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης με μόλις 2000 ευρώ και ένα κινητό που χρησιμοποιεί ο Υπουργός.

Μέχρι σήμερα στοιχεία δεν έχουν αποστείλει τέσσερα Υπουργεία: Δικαιοσύνης, Εργασίας, Υγείας και Τουρισμού. Άρα μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι με τις δαπάνες και αυτών των Υπουργείων το ετήσιο κόστος για κινητά τηλέφωνα που πληρώνει το δημόσιο ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.

Τα στοιχεία που έχουν δώσει τα Υπουργεία αναλυτικά 

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κατέχει το ρεκόρ συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας και ο αριθμός των κινητών που χρησιμοποιεί φτάνουν τα 1000. Από αυτά τα 717 είναι σε στελέχη αστυνομικών υπηρεσιών, τα 238 σε αστυνομικούς της γειτονιάς και τα 45 σε λοιπό προσωπικό και στελέχη. Το 2011 το πόσο που πληρώθηκε από το Υπουργείο για τη χρήση των κινητών τηλεφώνων φτάνει στις 476.814 ευρώ.

Στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπάρχουν 15 τηλεφωνικές συνδέσεις και το μηνιαίο κόστος φτάνει τα 500 ευρώ.

Όπως  αναφέρει στη απάντησή του ο κ. Δενδιας πρόσφατα αναμορφώθηκαν τα μηνιαία όρια κόστους των συνδιαλέξεων, προκειμένου να μειωθεί το κόστος χρήσης των κινητών τηλεφώνων.

Το Υπουργείο Εξωτερικών είναι το μόνο που δεν έδωσε αριθμό κινητών τηλεφώνων, τα οποία χρησιμοποιεί λόγω του εθνικού κανονισμού ασφαλείας που εφαρμόζει, όπως λέει στη απάντησή του. Με βάση αυτά τα στοιχεία, το κόστος των συνδιαλέξεων για το 2012 φτάνει στα 105.895 ευρώ και όπως τονίζει στην απάντησή του είναι μειωμένο κατά 28% σε σχέση με το 2011, χωρίς όμως στην απάντηση να αναφέρεται το κόστος της προηγούμενης χρονιάς.

Το Υπουργείο Οικονομικών χρησιμοποιεί 685 συνδέσεις κινητών τηλεφώνων για την πολιτική ηγεσία, τις γενικές διευθύνσεις και το ΣΔΟΕ και για το 2011 το ποσό που δαπανήθηκε φτάνει στα 99.985 ευρώ.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει 95 υπηρεσιακά κινητά για τον Υπουργό, τον Υφυπουργό, επιτελικά γραφεία, συμβούλους, διευθυντές, υποδιευθυντές και τμηματάρχες. Το κόστος αυτών των τηλεφώνων για το 2010 ήταν 48.781 ευρώ, για το 2011 46.044 ευρώ και για το 2012 μέχρι τον Σεπτέμβριο 35.818 ευρώ.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου διαθέτει 186 συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου, καθώς και για το λιμενικό σώμα. Το κόστος αυτών των συνδέσεων φτάνει στα 58.000 ευρώ, αλλά έχει υπογραφεί υπουργική απόφαση με την οποία μειώνεται ο αριθμός των κινητών, αλλά και περιορίζεται το ανώτατο χρηματικό όριο κλήσεων.

Στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης υπάρχει μόνο ένα υπηρεσιακά κινητό για τις ανάγκες του Υπουργού και το εγγεγραμμένο ποσό για όλο το 2012 φτάνει τα 2000 ευρώ.

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης στον προϋπολογισμό του για το 2012 το ποσό για χρήση κινητών τηλεφώνων αναφέρεται στα 29.898 ευρώ και από αυτά μέχρι και τις 12 Αυγούστου είχαν δαπανηθεί 16.073 ευρώ  Υπηρεσιακά κινητά δεν χρησιμοποιούνται από τον Υπουργό και τους συνεργάτες του. Στο Υπουργείο διαθέτουν κινητά ο Υφυπουργός και στελέχη του γραφείου του, ο Γενικός Γραμματέας, ο Ειδικός Γραμματέας και λοιπά στελέχη.
Στον τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων του ίδιου υπουργείου ο προϋπολογισμός προβλέπει ποσό 29.800 ευρώ και μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί 10.035 ευρώ. Στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων το συνολικό ετήσιο κόστος δαπάνης για κινητά τηλέφωνα φτάνει τα 4.080 ευρώ. Στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων το ετήσιο συνολικό κόστος είναι 15.000 ευρώ. Στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου-Καταναλωτή η ετήσια δαπάνη αφορά 4 συνδέσεις με κόστος 5.160 ευρώ.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής έχει 17 κινητά τηλέφωνα με κόστος για το 2012 που φτάνει τις 30.000 ευρώ ενώ η εγκεκριμένη πίστωση για την ίδια χρονιά φτάνει στα 42.000 ευρώ.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών από τον Ιανουάριο του 2012 έως τον Σεπτέμβριο το συνολικό κόστος σε κινητά ανέρχεται σε 5.025 ευρώ και από αυτά 1.281 ευρώ κόστισαν οι επικοινωνίες του Ευριπίδη Στυλιανίδη και του Χαράλαμπου Αθανασίου.

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από τον Δεκέμβριο του 2011 έως τον Σεπτέμβριο του 2012 δαπανήθηκε το πόσο των 8.517 ευρώ παρά το γεγονός ότι το συνολικό κονδύλι για έξοδα κινητής τηλεφωνίας ανέρχεται στα 48.000 ευρώ. Κινητά τηλέφωνα διαθέτουν ο Υπουργός, ο Αναπληρωτής Υπουργός, ο Γενικός και ο Ειδικός Γραμματέας  ο διευθυντής του  γραφείου του Υπουργού και ο διευθυντής του γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού.

Στη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού το κόστος των τηλεφωνικών επικοινωνιών για τα 18 υπηρεσιακά κινητά από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα φτάνει στο πόσο των 36.704 ευρώ. Όπως αναφέρεται στην απάντηση για τους επόμενους μήνες μέχρι το τέλος του 2012 το μηνιαίο κόστος θα είναι περίπου στα 2000 ευρώ διότι έχουν καταργηθεί 19 συνδέσεις.

Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ο Υφυπουργός και οι συνεργάτες του δεν χρησιμοποιούν υπηρεσιακά κινητά. Κινητά χρησιμοποιούν μόνο η γενική διευθύντρια αθλητισμού, ο επικεφαλής του γραφείου τύπου και ο προϊστάμενος του γραφείου συντήρησης. Τα έξοδα για τα 4 κινητά δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό λόγω της έκπτωσης που έχει δώσει η cosmote από προηγούμενες καταναλώσεις και η οποία φτάνει στο πόσο των 13.047 ευρώ  Όπως αναφέρεται στη απάντηση όταν εξαντληθεί αυτό το πόσο θα διακοπεί η σύμβαση με την εταιρεία και θα σταματήσει η χρήση των κινητών.

Σχετικά άρθρα

Αγίου Κοσμά 4
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Θ.ΖΙΑΚΑ 51
Καφέ Crystal
Μακεδονομάχων 2
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
SPONSORS
Εμμανουήλ Παππά
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Αναζητείται εποχικό προσωπικό
Ενοικιάζεται- Αριστείδου 27
Καπετάν Λουκά 1
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com