Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Το φυτό με το πιο έντονο χρώμα που έχει παρατηρηθεί ποτέ

Το χρώμα του φυτού Pollia condensata είναι δέκα φορές πιο λαμπερό από τα χρώματα των κοινών χρωστικών ουσιών. Στο ζωικό βασίλειο, συναντάμε ζώα όπως πεταλούδες, παγόνια σκαθάρια, ακόμη και φυτά με πολύ έντονα χρώματα. Κάτι τέτοιο όμως, τόσο εντυπωσιακό, δεν είχε παρατηρηθεί. Ανακαλύφθηκε στην Αφρική και το χρώμα του κατεγράφη ως το πιο έντονο και λαμπερό χρώμα της φύσης.

Συγκεκριμένα το φρούτο του μικροσκοπικού αυτού φυτού είναι ιριδίζον μπλε. Το εντυπωσιακό του χρώμα, οφείλεται στις ειδικές δομές των κυττάρων του και όχι σε χρωστικές ουσίες. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κεμπριτζ σε δημοσίευση τους στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, ανέφεραν ότι τα κυτταρικά τοιχώματα των φρούτων του, περιβάλλονται από σφιχτά σκέλη κυτταρίνης που ανακλούν το φως. Τα σκέλη αυτά δεν είναι κατανεμημένα ομοιόμορφα στην επιφάνεια του τοιχώματος. Έτσι από περιοχή σε περιοχή, ανακλάται άλλο μήκος κύματος και άλλο χρώμα κάθε φορά. Αυτή είναι η αιτία της ιριδίζουσας μεταλλικής χρωματικής αίσθησης.

Το χρώμα αυτό, ονομάζεται «δομικό» διότι δημιουργείται από τη δομή της επιδερμίδας και όχι από χρωστικές ουσίες.

Οι επιστήμονες ευελπιστούν να προσαρμόσουν τη νέα ανακάλυψη τους και στη βιομηχανίες χρησιμοποιώντας τη φτηνή κυτταρίνη των φυτών προκειμένου να αποφύγουν τις χρωστικές ουσίες.

 

 

alexiptoto.com

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5