email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει τη δυνατότητα μεταφοράς όλων των μαθητών στα σχολεία των Γρεβενών

Συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, είχαν ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας και ο Δήμαρχος Δεσκάτης κ. Νίκος Μίγκος.

Ο κ. Μίγκος ενημέρωσε την κ. Χριστοφιλοπούλου για την αναστάτωση που προκάλεσε στην κοινωνία της Δεσκάτης η πρόθεση του Υπουργείου να συγχωνεύσει τα τρία εξαθέσια Δημοτικά Σχολεία σε δυο οκταθέσια και ζήτησε να εφαρμοστεί η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Δεσκάτης.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος: “Δείξαμε στην πράξη ότι στηρίζουμε την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και συμφωνήσαμε για την συγχώνευση των δημοτικών σχολείων Παλιουριάς, Δήμητρας, Καρπερού και Τρικοκιάς. Διαφωνούμε όμως με τη συγχώνευση των τριών Δημοτικών Σχολείων Δεσκάτης λόγω ανεπάρκειας των κτιριακών υποδομών.”

Με την πρόταση του Δημάρχου συμφώνησε και ο κ.Χαντάβας.

Η κ. Υφυπουργός ανέλυσε τα πλεονεκτήματα των οκταθέσιων σχολείων σε ότι αφορά στο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα στους μαθητές και δεσμεύθηκε να εξετάσει την επάρκεια των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών ενημέρωσε την κ. Χριστοφιλοπούλου για τα αποτελέσματα των συναντήσεων του με τις αντιπροσωπείες των δημοτικών σχολείων Σαρακήνας, Κνίδης, Βατολάκκου, Αγ. Γεωργίου και Αμυγδαλιών.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαντάβας: “Προσπάθησα να πείσω τις αντιπροσωπείες για την αναγκαιότητα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και τα πλεονεκτήματα των πολυθέσιων σχολείων αλλά υπάρχουν προβλήματα και σοβαρές αντιδράσεις από τους γονείς που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη του Υπουργείου. Θεωρώ ότι δεν θα καταστεί δυνατή η λειτουργία του εξατάξιου δημοτικού σχολείου Κιβωτού επειδή οι γονείς θα προτιμήσουν να μεταφέρουν τα παιδιά τους στα Γρεβενά και προτείνω να λειτουργήσουν ως διθέσια τα δημοτικά σχολεία Αμυγδαλιών, Βατολάκκου, Αγίου Γεωργίου και Κιβωτού”.

Ο κ. Χαντάβας ενημέρωσε την κ. Υφυπουργό και για τις διαφωνίες που προέκυψαν μεταξύ Σαρακήνας και Κνίδης σε ότι αφορά την έδρα του νέου διθέσιου δημοτικού σχολείου. Τόνισε χαρακτηριστικά: “Εφόσον υπήρχαν εξαρχής διαφωνίες, ήταν ορθή η απόφαση του Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να επιλέξει ως έδρα το γεωγραφικό κέντρο, που είναι η Σαρακήνα. Υπήρξαν όμως γονείς, που μου ανέφεραν ότι εάν επιλεγεί ως έδρα η Σαρακήνα, θα μεταφέρουν τα παιδιά τους στα Γρεβενά. Πρέπει να εξετάσετε ξανά τη βιωσιμότητα του νέου Σχολείου”.

Η κ. Υφυπουργός ,  εξέφρασε τη λύπη της, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Θα μπορούσαμε εξ αρχής να μεταφέρουμε όλα τα παιδιά στα Γρεβενά. Προτιμήσαμε να δημιουργήσουμε εξατάξιο δημοτικό σχολείο στην Κιβωτό με μόνο 48 παιδιά, όταν το όριο δημιουργίας εξατάξιου δημοτικού είναι τα 120 παιδιά, για να τονώσουμε την ύπαιθρο. Εφόσον οι γονείς δεν επιθυμούν αυτή τη λύση, θα εξετάσουμε τις δυνατότητες των δημοτικών σχολείων της πόλης, για να  μεταφέρουμε τα παιδιά στα Γρεβενά.

Σε ότι αφορά την έδρα του νέου διθέσιου δημοτικού σχολείου, αναζητούμε την καλύτερη λύση. Θα απευθυνθούμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να μας υποδείξει την έδρα.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου πρότεινε στον κ. Χαντάβα να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση, αναφέροντας: “Θα τα ξαναπούμε σύντομα. Έχουμε χρόνο μέχρι το Σεπτέμβριο. Πρέπει να βρούμε την καλύτερη λύση. Δεν θέλω να συμβιβαστώ με την ιδέα να έχουμε τον 21ο αιώνα μονοθέσια δημοτικά σχολεία που θα απέχουν μόλις 5 – 10 χιλιόμετρα από πολυθέσια σχολεία. Γιατί πρέπει να ξέρετε, ότι αν επιμένετε, βάσει του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου τα σχολεία των Αμυγδαλιών, του Βατολάκκου και Αγίου Γεωργίου θα είναι μονοθέσια”.

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
Ζητείται για εργασία
Αγ.Κοσμά 109
Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
ΔΥΑΡΙ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ
ΤΑΞΙ
Γκαρσονιέρα- Εμμανουήλ Παππά
Ιδιαίτερα μαθήματα
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-Φαρδυκάμπου
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ