ΝΙΖΑΜΗΣ
Κακανούλης
Τσιμπέρη
ΒΛΕΤΣΟΣ
Σαμαρά
Πρίντζας
Τσιμόπουλος
Αλεξίου
Τσιάτας
Παράσχου
Λέτσιος
Κουκουτάρης
Βλάχος
Παπαλιούρα
Σιούμπουρα
Λίτσας
Λιοσάτος
Καρυπίδης
Φανάρας
Καφετζή
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Μπουρέλλας
Καλαμάρας
Ζαρκογιάννης
Καραγιάννης
Ντώνας
SPONSORS
ΟΠΑΠ
Τσακνάκη
POTIKA MYRTO
PAPAGEORGIOU
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Γιαννόπουλος
ΟΠΑΠ

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
DONAS

Grevenamedia @facebook

ΙΩΑΝΝΑ
IKTEO
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
tsiarsiotis
Καφενείο
KARTSIOUNIS
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας

Κατηγορίες

ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Το τέλος μιας…Αρχής!

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα έγινε στις 20/08/2014, η τελευταία συνεδρίαση του πρώτου αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας όπου μίλησαν οι επικεφαλής των παρατάξεων, οι Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και στο τέλος έκλεισε τον κύκλο ο Περιφερειάρχης κ. Γ. Δακής.
Στην τελευταία αυτή συνεδρίαση ο Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών και Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Ψευτογκάς, αφού έλαβε τον λόγο είπε τα εξής:

Κύριε πρόεδρε.
Κύριε Περιφερειάρχη
Κύριοι Αντιπεριφερειάρχες,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Επιτρέψτε μου σε αυτή την τελευταία συνεδρίαση και πρίν προχωρήσουμε στην ημερήσια διάταξη, να κάνω μια σύντομη αναφορά για την θητεία του πρώτου αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου.
Επιτελέσαμε ένα σημαντικό έργο.
Δεν είναι έύκολο να διαπιστωθεί και να αξιολογηθεί τώρα αλλά αυτό θα γίνει στο μέλλον και αφού συγκριθεί με το έργο των επόμενων.
Καταφέραμε αυτά τα τριάμισι χρόνια να βάλουμε τον θεμέλιο λίθο ενός σημαντικού και πρωτόγνωρου θεσμού άμεσης δημοκρατίας που δυστυχώς για κρίσιμες δεκαετίες έλειπε από τον τατρίδα μας.
Σε όλα τα θέματα που μας απασχόλησαν και θα απασχολούν την πορεία και την ανάπτυξη του τόπου, αφήνουμε μια πλούσια παρακαταθήκη από θέσεις και προτάσεις που πρέπει και πιστεύουμε ότι θα αξιοποιηθούν μελλοντικά.
Η μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων καθώς και η διάχυση της εξουσίας δεν ήταν απρόσκοπτη ούτε ολοκληρώθηκε.
Απομένουν να γίνουν πολλά ακόμη.
Χρειάζεται συντονισμένη δράση και αγώνας θέσεων και προτάσεων που θα στηρίζεται στη βάση της επιστημονικής γνώσης, της απόδειξης και της αποτελεσματικότητας στην διαχείριση και στον προγραμματισμό.
Αισθάνομαι δικαιωμένος για τη συμμετοχή και περήφανος για τον αγώνα που δώσαμε για τα Γρεβενά και την Δυτική Μακεδονία.
Έναν αγώνα συνέπειας και ευθύνης, για την πρόοδο του τόπου μας, για την στερέωση της τοπικής δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης, για την προώθηση όλων των θεμάτων και δίκαιων αιτημάτων που απασχόλησαν παραγωγικές τάξεις, ομάδες και πρόσωπα στα πλαίσια επίτευξης και ενδυνάμωσης της περιφερειακής συνείδησης και της ισόρροπης ανάπτυξης.
Ως επικεφαλής της παράταξης στην ΠΕ Γρεβενών θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους περιφερειακούς συμβούλους του ψηφοδελτίου μας-εκλεγμένους και μη- για τη συμβολή τους να κερδίσουμε με συντριπτική πλειοψηφία τις εκλογές στην ΠΕ Γρεβενών και τις δύο Κυριακές καθώς και για την πολύπλευρη στήριξη στον κοινό μας αγώνα όλα αυτά τα χρόνια.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τα δύο τριμελή προεδρεία της πρώτης θητείας του ΠΣ, τον Περιφερειάρχη τους Αντιπεριφερειάρχες και όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους για την άψογη συνεργασία και σε πολιτικό και σε προσωπικό επίπεδο.
Φεύγω έχοντας περισσότερες εμπειρίες και γνώσεις και θέλω να πιστεύω έχοντας αποκτήσει μόνο περισσότερους φίλους.
Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω όσους εργαστήκαμε στις δύο σημαντικότατες επιτροπές της Περιφέρειας:
Στην πρώτη διετία στην Επιτροπή Ανάπτυξης, Χωρικού Σχεδιασμού και Περιβάλλοντος και στην δεύτερη στην Οικονομική Επιτροπή.
Το έργο που επιτελέσαμε είναι σημαντικό.
Αφενός προστατέψαμε το περιβάλλον, ενισχύσαμε την καινοτομία, την αειφορία και την επιχειρηματικότητα και αφετέρου διαχειριστήκαμε με φειδώ και αίσθημα ευθύνης και δικαιοσύνης το δημόσιο χρήμα.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω το αξιόλογο πολιτικό και διοικητικό προσωπικό – που επέδειξε αξιέπαινο ζήλο και εργατικότητα – για την συνεργασία και την βοήθεια στο έργο μας και στην επιτέλεση του καθήκοντος και της ευθύνης που μας αναλογούσε ως εκπροσώπων του λαού της περιφέρειας της Δυτ. Μακεδονίας.
Κύριε πρόεδρε.
Κλείνοντας αυτή την σύντομη και γενική αναφορά θα ήθελα απο το βήμα αυτό να ευχηθώ ολόψυχα στη νέα περιφερειακή Αρχή καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει σε αυτές τις κρίσιμες και δύσκολες εποχές.

Δημήτρης Ψευτογκάς
Υπ. Αντιπεριφερειάρχης
Περιφερειακός Σύμβουλος “Αρχή….ζουμε μαζί”

Σχετικά άρθρα

Κανιστρά
Μαλαματή
MP
Νίκου
Μιχαλόπουλος
Νούτσος
Βλαμίδης
Θώμας
Βραβοσινός
Μπαρλαγιάννη
Παπαχατζή
Μάντζαρης
Τσαμπαρδούκα
Μαράνος
Κασάρας
Ανδρουλάκης
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
MPANTHS
Χρυσή Τομή
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Χρυσή Τομή

Follow Us

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Πωλείται
Πωλείται
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Πωλείται
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
 
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης