Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Το πρώτο υποθαλάσσιο μουσείο της Ελλάδας

Το πρώτο υποθαλάσσιο μουσείο της Ελλάδας θα είναι προσβάσιμο στο κοινό από το 2015 και θα περιλαμβάνει πολυάριθμους χώρους οργανωμένης κατάδυσης στα ναυάγια του Παγασητικού και των Βορείων Σποράδων.

Το πρωτότυπο αυτό μουσείο καλύπτει μία έκταση 2.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η οποία ήδη από το 1996 χαρακτηρίστηκε με υπουργική απόφαση ως «ενάλιος αρχαιολογικός χώρος» και στο βυθό του βρίσκονται τουλάχιστον 10 ναυάγια πλοίων.

Είναι η πρώτη φορά που ανοίγουν στην Ελλάδα επισκέψιμοι ενάλιοι αρχαιολογικοί χώροι, ενώ το εγχείρημα θα εκπονηθεί σε συνδυασμό με την ύπαρξη του Ερευνητικού Κέντρου Ναυτικής Αρχαιολογίας και κατάλληλα εξοπλισμένων και εξειδικευμένων Καταδυτικών Κέντρων.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα «εθνικής σημασίας» καθώς αναμένεται να προσελκύσει κοινό από όλο τον κόσμο συμβάλλοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου,την αύξηση της τουριστικής κίνησης και την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης αλλά ταυτόχρονα θα ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος καιτην προστασία της υποθαλάσσιας ζωής και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

via

 

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5