email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΤΑΞΙ
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Το ΠΑΣΟΚ για τα τοπικά προβλήματα

Την  Πέμπτη  31 Μαρτίου στα Κεντρικά Γραφεία του ΠΑΣΟΚ έγινε σύσκεψη για τη Δυτική Μακεδονία με έξι (6) υπουργεία στα πλαίσια  συντονισμένης προσπάθειας για να τεθούν προτεραιότητες και να βρεθούν λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας .

Τα Γρεβενά  εκπροσώπησαν  :

Ο Βουλευτής του νομού  Χαντάβας Αθανάσιος  ,το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου                                                                                                       Παλάντζας Λάμπρος και ο γραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ  Νούτσος Αθανάσιος .

Συγκεκριμένα τέθηκαν  τα εξής θέματα:

Υπουργείο Πολιτισμού – Τουρισμού

Προτεραιότητα δίνεται στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας με στόχο την επιμήκυνση της περιόδου. Τέθηκαν, επίσης,  η μεγάλη σημασία της λειτουργίας του  κολυμβητηρίου Γρεβενών,  το κλειστό της Δεσκάτης , το Μουσείο της πόλης των Γρεβενών, η συντήρηση μονών του νομού (όπως πχ του Ταξιάρχη) και τα πέτρινα Γεφύρια.

Υπουργείο Εργασίας

Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ στη Δυτική Μακεδονία συνέβαλαν στη διατήρηση 3000-3500 θέσεων εργασίας.

Σύντομα θα βγουν  προγράμματα  για ανέργους  άνω των 55 ετών για εργασία στους ΟΤΑ.

Επίσης θα τρέξουν προγράμματα με συνολική  χρηματοδότηση για τη Δυτική Μακεδονία  25.000.000 € για   5μηνη απασχόληση με ασφαλιστική εισφορά και  επιδότηση 625€/μήνα .

Υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Προωθείται η αναθεώρηση του χωροταξικού σχεδιασμού όλων των περιφερειών με σφιχτά χρονοδιαγράμματα.  Ξεκινά από την Αττική  η ανάρτηση του Δασικού Χάρτη και στο πρόγραμμα «Ιωάννης  Μπαλτατζής» έχουν εξασφαλιστεί αρκετά  χρήματα που αφορούν τα δάση.

Προωθούνται τα ΣΕΑ  ( σταθμοί εξυπηρέτησης αυτοκινήτων )  στην Εγνατία οδό,                    στον Ταξιάρχη και στο Βενέτικο.

Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων

Τα μεγάλα έργα Γρεβενών –Βασιλίτσας  , Δεσκάτης-Ε65 είναι στις πρώτες προτεραιότητες, πρέπει όμως να συμβάλλει και  η τοπική κοινωνία . Προτεραιότητα, επίσης, αποτελεί και η συνέχιση της Ε65 από Καλαμπάκα για Γρεβενά.

Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Για όλα τα παλιά  έργα  μέχρι 31/3/2011 θα πληρωθούν οι οφειλές για  μέχρι και 31/12/2010 . Από εδώ και πέρα θα πληρώνονται  όλα τα συμβασιοποιημένα  έργα με ανώτερο χρόνο καθυστέρησης 3 μήνες.

Η αξιολόγηση των  επενδυτικών σχεδίων θα γίνεται χωρίς γνωμοδοτική επιτροπή αλλά με ένα σύστημα τύπου πανελληνίων εξετάσεων , δηλαδή 1ος βαθμολογητής – 2ος βαθμολογητής και αν υπάρχει διαφορά στη βαθμολογία   3ος βαθμολογητής με σκοπό την προώθηση της αξιοκρατικής αξιολόγησης χωρίς παρεμβάσεις .

Ο προηγούμενος αναπτυξιακός νόμος είχει το υπερβολικό κόστος 200.000 € για κάθε θέση εργασίας που προέκυπτε  γ΄αυτό και αλλάζει.

Προωθούνται το ΕΤΕΑΜ  ( Διάδοχος του ΤΕΜΠΕ  μ΄ άλλη όμως φιλοσοφία )  , η Νεανική επιχειρηματικότητα ( από 15 Απριλίου  θα λειτουργεί συγκεκριμένο πρόγραμμα στο διαδίκτυο  που θα δίνει απαντήσεις με τις ιδιαιτερότητες του καθενός) και το πρόγραμμα εξωστρέφειας για ενίσχυση των εξαγωγών με 130.000.000€  .

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Προωθείται το Ταμείο Αγροτικής επιχειρηματικότητας , το οποίο θα μπορεί να δανειοδοτεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους με επιτόκιο μειωμένο και 50℅ από το επιτόκιο της αγοράς.

Προωθούνται επίσης:

 • Το καλάθι προϊόντων της περιφέρειας.
 • Τα σχέδια βελτίωσης θα προκηρυχτούν με συνολικό ποσό για όλη τη χώρα με 500.000.000€ .
 • Η αξιοποίηση της γης.
 • Η παρέμβαση στην αγροτροφική αλυσίδα  με καλύτερους ελέγχους.
 • Η δημιουργία δημοπρατηρίων για γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα ένα σε κάθε περιφέρεια .
 • Η αύξηση των ελέγχων.
 • Οι  ασφαλιστικές  εισφορές στον ΕΛΓΑ θα  γίνονται  με εκτίμηση της παραγωγής που κάνει ο ίδιος ο παραγωγός, με ανάλογη όμως αποζημίωση.
 • Η δημιουργία Γεωργικής Σχολής συγκεκριμένης βαθμίδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Θέλουμε, επίσης, να ενημερώσουμε τους πολίτες  ότι ,από τη σύσκεψη προέκυψε η παντελής έλλειψη προετοιμασίας του νομού Γρεβενών σε ώριμες  και αξιόλογες προτάσεις που θα υποβληθούν στο ΕΣΠΑ.  Οι ευθύνες είναι τεράστιες και   ανήκουν σ’ αυτούς που τα τελευταία χρόνια διαχειρίστηκαν την τύχη του Νομού. . Δεν δούλεψαν υπεύθυνα για να προετοιμάσουν το νομό στη νέα πραγματικότητα της περιφέρειας και επένδυσαν  σε προσωπικές στρατηγικές πολιτικής επιβίωσης , αδιαφορώντας για την αναπτυξιακή προοπτική του νομού. Χρήματα ήρθαν αρκετά, αλλά σπαταλήθηκαν ( με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ΑΝΓΡΕ ) σε μελέτες χωρίς στοιχειώδη προγραμματισμό και στόχευση ,  σε γιορτές και πανηγύρια. Δική μας ευθύνη είναι να ανατραπεί η ολισθηρή για τον τόπο πορεία.

Ν.Ε ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Ημερίδα για τον ηλιακό κλιματισμό

Η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ σε συνεργασία με το Κέντρο Τεχνολογικής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας (Κ.Τ.Ε.) και τo Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνουν  ημερίδα με θέμα:

«Ηλιοθερμία – Ηλιακός Κλιματισμός»,

η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «EmPower», το οποίο στοχεύει στη στήριξη της δικτύωσης και της ανάπτυξης συνεργιών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν έξυπνες ενεργειακές λύσεις και να διεισδύσουν σε νέες αγορές.

Το EmPower συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα  Intelligent Energy Europe (“Ευφυής ενέργεια-Ευρώπη”) που επιδιώκει να συμβάλει στην ευρύτερη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στην αύξηση των επιπέδων της ενεργειακής απόδοσης σε όλη την Ευρώπη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011 και ώρα 5.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

17.30 – 18.00 Προσέλευση – Εγγραφές
18.00 – 18.15 Χαιρετισμοί
18.15 – 18.30 Παρουσίαση του προγράμματος EmPower – Δ. Κούρας, Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
18.30 – 19.45 Παρουσίαση Τεχνολογικών και Καινοτομικών λύσεων στους τομείς της Ηλιοθερμίας και της Ηλιακής Ψύξης.

 • Η εξέλιξη της τεχνολογίας ηλιακών συστημάτων στις οικίες και τα κτίρια – Δρ. Ν. Ταουσανίδης, Καθηγητής Τμ. Ηλεκτρολογίας – ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
 • Ηλιακή Ψύξη – Γ. Ματθαιόπουλος, Χημικός Μηχανικός M.Sc.- ΚΤΕ Δυτικής Μακεδονίας
 • Boilers, λειτουργία και θερμική συμπεριφορά – Α. Καραβαλάκης, Μηχανολόγος Μηχανικός – MEVACO
 • Ποιότητα και standards των boilers – Ι. Κιουπέλης, Επιχειρηματίας – MEVACO
 • Εφαρμογές ηλιακών συστημάτων στην ηλιακή θέρμανση και την ηλιακή ψύξη – Κ. Κικής, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός – ΚΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
19.45 – 20.00 Χρηματοδοτικά εργαλεία για ενεργειακές επενδύσεις – Λ. Παπατέρπου, ANKO/Enterprise Europe Network – Hellas
20.00 – 20.15 Παρουσίαση εργαλείων B2B συνεργασιών, Σ. Κελλίδης,  ANKO/Enterprise Europe Network – Hellas
20.15 – 20.45 Τοποθετήσεις – Συζήτηση

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
Ζητείται για εργασία
Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
ΔΥΑΡΙ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ
ΤΑΞΙ
Γκαρσονιέρα- Εμμανουήλ Παππά
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-ΠΑΡΟΔΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
Ιδιαίτερα μαθήματα
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-Φαρδυκάμπου
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ-Εμμ.Παππά-40.000
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ