Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Πίνδος
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Το παράνομο κινέζικο κρασί, φτιαγμένο από κόκαλα τίγρεων

Παρά την πλήρη απαγόρευση του εμπορίου, προϊόντων που προέρχονται από τις μεγάλες γάτες, η Κίνα συνεχίζει κανονικά, καθώς εμπορεύεται κρασί και άλλα οινοπνευματώδη ποτά τα οποία προέρχονται από τα κόκαλα τίγρεων.

Τμήματα του ζώου, εμποτίζονται από κάποιο είδους ρευστό, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και το υγρό που προκύπτει, το πωλούν έναντι εκατοντάδων δολαρίων το κάθε μπουκάλι. Μάλιστα, κατά καιρούς γίνονται μυστικές δημοπρασίες, στις οποίες, τα πιο ακριβά κιβώτια μπορεί να κοστίζουν και πάνω από 30.000 δολάρια. Το εμπόριο τροφοδοτείται από τους Κινέζους που εκτρέφουν τίγρεις στην περιφέρεια και σύμφωνα με τα στατιστικά, 5.000 τίγρεις βρίσκονται σε αιχμαλωσία αυτή τη στιγμή με σκοπό να θανατωθούν για να παράγουν οίνο.

Οι τίγρεις είναι ένα εξαιρετικά απειλούμενο είδος και οι εκτιμήσεις για τον πληθυσμό τους στη άγρια φύση ξεκινούν από τις 3.500 και φτάνουν μόλις μέχρι τις 4.700. Τα 5.000 ζώα που βρίσκονται σε αιχμαλωσία στην Κίνα, θα ήταν σημαντική ανακούφιση για την επιβίωση του είδους, αν τελικά δε κατέληγαν στα σφαγεία. Μάλιστα, πρόσφατα ένας ζωολογικός κήπος, βρέθηκε να σερβίρει το κρέας των πανέμορφων αυτών ζώων ως σνακ, ενώ το υπόλοιπο σώμα τους, το πετούσαν μέσα σε δεξαμενές κρασιού.

Η όλη δραστηριότητα, είναι εντελώς παράνομη. Όλες οι πωλήσεις προϊόντων που προέρχονται από τίγρεις, έχουν απαγορευθεί στην Κίνα, από το 1993, οι δημοπρασίες όμως καλά κρατούν στα σκοτεινά σοκάκια της επαρχίας.

via

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ
ΦΥΛΑΞΗ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
Αγγελία για εργασία
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης