Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Το παγκόσμιο Internet, μας χτυπάει την πόρτα!

Από τη στιγμή που διαβάζετε αυτό το κείμενο, οι πιθανότητες να είστε κι εσείς ένας από τους πολλούς σε όλο τον κόσμο, που η πλοήγηση στο διαδίκτυο έχει γίνει τρόπος ζωής. Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση βέβαια, περίπου τα τρία τέταρτα του παγκόσμιου πληθυσμού, δεν έχουν επωφεληθεί από τη σημαντικότερη εξέλιξη στον τομέα των επικοινωνιών, αυτή του Internet!

Κατά τα τελευταία χρόνια, έχει υπάρξει μία συντονισμένη προσπάθεια για τη γεφύρωση αυτού του «ψηφιακού χάσματος» που έχει δημιουργηθεί. Στη Νέα Ζηλανδία, η Google, δοκιμάζει αυτή την περίοδο «μπαλόνια» τα οποία θέλουν να χρησιμοποιήσουν ως κινητούς πομπούς σήματος. Εν τω μεταξύ, ο μεγάλος αντίπαλος της, το Facebook, θέλει απελευθερώσει τα «πουλιά» του, που θα πετούν πάνω από τον πλανήτη, για να κάνουν τη δυνατή τη σύνδεση στο διαδίκτυο και στις πιο «ξεχασμένες» περιοχές.

Εκτός από αυτούς, την εμφάνιση του, έκανε ο Syed Karim, ένας επιχειρηματίας, που έχει κάτι… πολύ μεγαλύτερο στο μυαλό του! Θέλει να εκτοξεύσει μικροσκοπικούς δορυφόρους για να μεταδίδει πληροφορίες από το World Wide Web, σε οποιοδήποτε δέκτη Wi-Fi πάνω στον πλανήτη. Το ονομάζει “Outernet”, και το όλο σύστημα, αποτελείται από εκατοντάδες δορυφόρους σε μέγεθος… τοστιέρας, που θέλει να τεθούν σε τροχιά γύρω από τη Γη. Μέχρι στιγμής, o Κarim, ψάχνει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να κάνει τα πρώτα test πάνω στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, εκτοξεύοντας το πρώτο κύμα δορυφόρων τον Ιούνιο του 2015.

Δεν είναι σαφές ακόμη, το πόσο πρόκειται να κοστίσει ένα τέτοιο εγχείρημα, ο ίδιος ο επιχειρηματίας όμως, υπολογίζει γύρω στα 60 εκατομμύρια δολάρια.

via

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ
ΦΥΛΑΞΗ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
Αγγελία για εργασία
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης