Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Το «μόριο της δυστυχίας» ανακάλυψαν Αγγλοι επιστήμονες – Ευθύνεται για το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη

Τα νέα από το κόσμο της επιστήμης από ο,τι φαίνεται είναι θετικά, καθώς οι επιστήμονες της ιατρικής εταιρίας Heptares Therapeutics ανακάλυψαν το μόριο που είναι υπεύθυνο για όλα τα αισθήματα στρες και άγχους. Παράλληλα, εκτιμούν ότι η πρωτεΐνη που ονομάζεται CRF1 συνδέεται άμεσα με την κατάθλιψη.

Με την χρήση σύγχρονων μηχανών και με ισχυρές ακτίνες Χ η αγγλική εταιρία μπόρεσε να μελετήσει την υπόφυση του εγκεφάλου πολύ αποτελεσματικά και να βγάλει τα χρήσιμα συμπεράσματά της. Οι επιστήμονες εξέτασαν το πως ανταποκρίνεται ο οργανισμός όταν εισέρχεται σε αυτό ποσότητα πρωτεΐνης τύπου CRF1.

Η υπεύθυνη της έρευνας Φιόνα Μάρσαλ δήλωσε ότι: «Ασθένειες που σχετίζονται με το στρες, όπως η κατάθλιψη και το υπερβολικό άγχος, απασχολούν το 25% του συνόλου των ενηλίκων. Αυτό που όμως δεν καταλαβαίνουμε, είναι ότι αυτές οι ασθένειες δεν είναι τίποτα άλλο από πρωτεΐνες που ελέγχουν το μυαλό. Μια από αυτές είναι η CRF1».

Στις δηλώσεις τις πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή οι ερευνητές προσπαθούν να «καταλάβουν» καλύτερα τη λειτουργία των πρωτεϊνών, ώστε να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός φαρμάκου που θα τις καταπολεμά. Αναφέρει πως έχει εντοπίσει μια «ρωγμή» σε ένα τμήμα του εγκεφάλου που είναι ιδανική ώστε να κατευθύνουν μόρια ειδικά σχεδιασμένα για την καταπολέμηση της CRF1.

Επόμενος στόχος της εταιρίας είναι η χρησιμοποίηση της ίδιας μεθόδου για ανίχνευση μορίων που εμπλέκονται στο διαβήτη τύπου 2, με την ελπίδα κάποια μέρα να βρεθεί ένα φάρμακο που θα μπορεί να ληφθεί από το στόμα, σε αντίθεση με τις τωρινές μεθόδους αντιμετώπισης της ασθένειας που είναι ανυπόφερτες.

iefimerida.gr

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5