Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Το «κλειδί» της μακροζωίας αποκαλύπτει γυναίκα 115 ετών

Οι γενετικές μεταλλάξεις συνήθως μελετώνται λόγω της συσχέτισής τους με ασθένειες, όπως ο καρκίνος, αλλά λίγα είναι γνωστά σχετικά με τις μεταλλάξεις στους υγιείς ανθρώπους.

 Μελετώντας τα κύτταρα του αίματος μιας ηλικιωμένης γυναίκας… 115 ετών, ερευνητές από τη Νέα Υόρκη βρήκαν περισσότερες από 400 μεταλλάξεις, αλλά ανακάλυψαν ότι το σώμα της τις «ανεχόταν».

Αυτό σημαίνει ότι οι μεταλλάξεις δεν οδηγούσαν στην εμφάνιση ασθενειών και η γνώση αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό στοιχείο για την ανθρώπινη μακροζωία.

Εκατοντάδες μεταλλάξεις έχουν βρεθεί σε ανθρώπους με καρκίνο του αίματος (π.χ. λευχαιμία), αλλά δεν είναι ξεκάθαρο το κατά πόσο τα υγιή λευκά αιμοσφαίρια υποκρύπτουν και αυτά μεταλλάξεις.

Στην έρευνά τους, οι επιστήμονες από το Cold Spring Harbor Laboratory, μελέτησαν το DNA της 115χρονης γυναίκας για να προσδιορίσουν αν μετά από μια μακρά ζωή, μεταλλάξεις συσσωρεύονται σε υγιή λευκά αιμοσφαίρια.

Τελικά, αναγνώρισαν πάνω από 400 μεταλλάξεις στα λευκά αιμοσφαίρια -γνωστές ως σωματικές μεταλλάξεις επειδή δεν μεταβιβάζονται στους απογόνους-οι οποίες ήταν «αποδεκτές» από το σώμα και δεν οδήγησαν στην εμφάνιση κάποιας ασθένειας.

 

Πηγή: vita.gr

 

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5